S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Radši vezmi nohy na ramena a uteč z akcií dřív, než se týpek v saku rozhodne, ze ty tvoje papíry přestanou existovat. Investuj do fyzického zlata, které bude mít svoji hodnotu vždycky

Hodnota fyzického zlata tu bude pouze do doby, než to někdo bude ochotný kupovat. Potom máš smůlu. Takže se tvoje slavná investice může taky jednoduše proměnit v popel.

A ne, já z akcií nikdy neutecu. 👊 Nikdy nesejdu ze svojí cesty. 👊🚀

Cenu tvého krypta a akcií doslova tvoří jen ochota ostatních lidí to od tebe koupit. Co na tom pořád nechápeš?

Konečně i pozdrav od Vojty, Vojto ahoj! 😂 Popravdě jsem na LAZR taky koukal, ale nedokážu si určit v tuto chvíli vhodnou cenu k nákupu, takže se držím zatím zpátky. Jak si přišel k tomu, že je v tuto chvíli cena ideální?

Tady tuto společnost mám už v portfoliu, proto píšu, že plánuju přikoupit. Proč ji vlastně vůbec mám?🤔 No je to jednoduché. Ať chceme nebo ne, tak plně autonomní auta jsou podle mě budoucností, stejně tak všechno do čeho investuju. No a tato společnost má skvělou technologii, která tento koncept může dotáhnout do konce. Předpokládám proto zvýšenou poptávku po těchto senzorech ze strany automobilek, protože jakmile začne jedna, tak ostatní nebudou chtít zůstat pozadu. Samozřejmě to není jediný směr, kde se dají tyto senzory využít.😉

Za mě prostě ideální společnost pro mladého investora, která může přinést krásné zisky.🚀👍

Neni to pravdepodobne prima konkurence vasi firme, ale AV sektor lze hrat i pres stare nudne spolecnosti jako jsou treba Intel a jeho Mobileye nebo Sony. Nebude tam pravdepodobne takovy potencial zisku, ale investor ziska mnohem vetsi jistotu a diverzifikaci, protoze jsou rozkroceni v mnoha oborech a maji siroke rozlozeni prijmu. Uvadim to jako priklad toho, ktery uz jsme psal drive a to ze velke firmy si muzou dovolit delat akvizice nadejnych projektu az jsou za nema nejake hmatatelne vysledky. Nehrozí jim, že jim v době vysokých sazeb dojde financování. Pokud bude potřeba legislativní úpravy, ktere se můžou značně protáhnout tak mají prostředky pro lobby a drahé právníky. Hlavně ale nehrají vabank a pokud se to nekam vyznamne posune až za 10-20 let tak je to nijak neohrozí.

Tvá strategie je v pořádku, jen ji nemusíš všem prosazovat jako jedinou správnou. Je správně, že si za něčím stojíš, ale kritikou cizí strategie a vyzdvihováním tvé jediné úspěšné strategie si podporu moc nezískáš. At se daří!

Díky za podporu. Jen mě mrzí, že zde je prosazována jedna jediná strategie (dividendová), přitom mladí investoři mají takových možností. To by sis měl jako mladý člověk uvědomovat, a nikdy jsem neřekl, že jsou dividendová akcie špatně, jenom je prostě vnímám jako vhodný nástroj pro starší lidi, a ne pro mladé investory, jako jsme my dva.

Na $LAZR+12.0%  jsem se taky díval. Ty jejich produkty a technologie určitě potenciál mají, ale zatím to je ve fázi, kdy společnost není schopna generovat žádné finance, tím pádem se mi osobně dost těžko určuje hodnota akcií. Navíc není ani jmění akcionářů stabilní, takže ani zde se nedokážu úplně při oceňování odpíchnout. Jakmile se společnost trochu stabilizuje, tak může jít o dost slušnou společnost. Nejdřív se ale musí stabilizovat.

Pokud chceš investovat do takovýchto inovativních akcií, tak zde se nemůžeš spolehnout na tradiční oceňovací modely. Ty ti tu jsou zkrátka k ničemu. 😉

Každý má nějakou investiční strategii, takže to je za mě v pohodě. Co mi ale vadí je tvůj agresivní styl na všechny ostatní, jak jen tvoje strategie je správná a všichni ostatní to dělají blbě. Když ubereš trochu "konfliktnosti" na svých příspěvcích, tak si myslím že budou spokojení všichni :)

Hele já tu pouze říkám svůj názor. Stále se tu prosazuje a řeší jedno a to samé, a chybí tu lidé, kteří by takové témata řešili, nebo jich tu alespoň není tolik.

Však v pořádku, ale nepochopil si jsem chtěl říct - prosazuj si tu jaký názor nebo strategii chceš, ale bylo by dobré se trochu zamyslet, ubrat ten konfrontační styl...ikdyž tu převažuje téma jedné strategie, tak to přece není důvod, aby si plival na všechny, co takovou strategii upřednostňují. Protože to tu pak je jak na novinkách či podobných diskuzích.

Určitě, jen tak dál. důležité je mít danou strategii a cíl, a toho se držet. Přeju ať se ti na tvé cestě daří.👍🚀

Přesně tak, strategie a cíl jsou ty dva nejdůležitější body. A neboj, já ze své cesty investora rozhodně nesejdu.👍

Taky jsem na ni nedávnou koukal, je poměrně dost vyklesaná, ale není to úplně můj šálek kávy. Jakmile bude zisková, tak nad ní budu uvažovat víc.

Jinak je skvělé tu vidět takto zapáleného člověka. Držím palce na tvé investiční cestě.👍

Přesně ale toto mi tu chybí. Všichni zde mluví jenom o strategii dividend, která je za mě prostě nudná (je to můj názor). S inovativními společnostmi člověk může dosáhnout daleko lepších výsledků. Ale takoví lidé, kteří by toto investorům připomínali, a nabízeli jim tuto cestu mi tu prostě chybí.