Proč riskovat své peníze na nestabilní akcie a měny, když můžete investovat do zlata? Zlato je jediná skutečná hodnota a neztrácí na ceně. Nechci být závislý na nejistých trzích - zlato je jediná cesta k finanční nezávislosti! Jediná jistota, která tu s námi je, byla a bude. A navíc mi už znásobilo moji investici, což važuji jen za bonus navíc. Můžete říct, že za 50 let tu bude ten váš Bitcoin?


Keď sa pozriete na ten graf ...tak za 50 rokov zlato vybehlo z 500 na 2000..čo 4nasobne ..byt v 90 tych rokoch po revolúcií stal dajme tomu 3 tisic eur...dnes stoji 150 tisic ..v meste kde zijem..to je 50 nasobok ...len za 30 rokov....ak by si mal jeden investicny byt 30 rokov ..plus nejaky najom ktory ani nejdem riešiť...to skutocne je dobra investicia?

Zlato fajn, ale největší mínus je v přenositelnosti, kór když se svět digitalizuje. Už vidím jak sebou budete tahat zlaté cihličky v batohu, když tady v Evropě bude nějaký konfilkt a budete chtít odejít, Prostě vše má své plus a mínus, krypto bych moc nehejtil, u BTC vám stačí 12 slov v hlavě a máte vystaráno kdekoli na světě.

Chapu, ze jste nejspise fixovany pouze na vykon zlata, ale pro vsechny ostatni davam porovnani jak na tom za 50let je oproti sp500 a DOW https://www.longtermtrends.net/stocks-vs-gold-comparison/

Nic není věcné, jen změny. Vždy když se dívám na podobné grafy tak si říkám jestli dolů to může jít stejně rychle. A co si myslíš že by se stalo za opravdu velké krize? Podivej se od kdy je vůbec povoleno občanům vlastnit zlato v US, GB a AUS a proč jim je předtím zabavili. No moc klidu ti to nepřidá.

pobavilo

Ty blaho no. Taky bych do toho nešel all in, a mužná, když už tak bych jako malý doplněk k portfoliu zvážil spíš stříbro.

Vnitřní hodnota zlata je dle základní teorie 0. Zlato má pouze cenu, a ta závisí na ochotě lidí za něj zaplatit. Osobně bych nedržel víc jak pár procent ve zlatě, máme mnohonásobně atraktivnější možnosti z hlediska investic.

Timeline Tracker Overview