S&P 500 ^GSPC 5,304.72 +0.70%
Tesla TSLA $179.24 +3.17%
Meta META $478.22 +2.67%
Nvidia NVDA $1,064.69 +2.57%
Apple AAPL $189.98 +1.66%
Microsoft MSFT $430.16 +0.74%
Alphabet GOOG $176.33 +0.73%
Amazon AMZN $180.75 -0.17%

Analiștii Morningstar: Cumpărați aceste 3 acțiuni care vor menține un dividend peste medie chiar și într-o recesiune

dalcasandu
6. 4. 2023
6 min read

După un început de an promițător, un nor de anxietate și incertitudine s-a așezat pe Wall Street. Rezerva Federală încearcă să găsească un echilibru între controlul inflației și evitarea unei crize bancare care ar putea duce la o scădere a evaluării acțiunilor și ar putea exacerba recesiunea care se apropie. Pe scurt, problemele sunt încă multe, motiv pentru care analiștii au creat o selecție a celor mai importante 3 acțiuni pe care să le păstrezi în viitoarea recesiune.

După un ultim trimestru tumultuos al anului 2022, acțiunile s-au redresat puternic în acest an, cu speranțe reînnoite că inflația a atins un nivel maxim, că Rezerva Federală se va îndepărta de modul de majorare a ratelor și că orice recesiune care ar putea apărea va fi atenuată de creșterea robustă a salariilor și de economiile pe care consumatorii americani le-au acumulat în timpul pandemiei.

Cu toate acestea, trei luni mai târziu, și în urma celei mai mari crize bancare pe care SUA a cunoscut-o de la recesiunea din 2007, acest optimism s-a diminuat considerabil, iar un nor de anxietate și incertitudine planează asupra Wall Street.

În prezent, Fed încearcă să găsească un echilibru delicat între controlul inflației galopante și asigurarea faptului că criza bancară nu se extinde și în alte sectoare. Această sarcină este descurajantă, deoarece orice criză a creditelor ar putea avea implicații uriașe asupra capitalului privat, a împrumuturilor private și a afacerilor imobiliare comerciale. Acest lucru ar putea duce la o scădere a valorii acțiunilor și ar putea exacerba recesiunea care se apropie.

"Sistemul nervos central al economiei, care este sistemul financiar, va fi mai precaut", a declarat Nanette Abuhoff Jacobson, strateg global de investiții la Hartford Funds, într-un interviu recent.

"Prudența înseamnă că vor împrumuta mai puțin, iar asta înseamnă că activitatea consumatorilor și a întreprinderilor va încetini. Acest lucru în sine va cauza o încetinire a economiei americane, dar este probabil să aibă un efect de domino mai larg", a spus ea.

Întrucât mulți analiști sunt îngrijorați de viitor, aceștia aleg acțiuni de calitate cu dividende care vor oferi investitorilor cel puțin o anumită stabilitate și un venit constant sub forma plăților de dividende, chiar și în cazul unei recesiuni. Așadar, iată care sunt cele mai bune alegeri ale analiștilor Morningstar 👇.

Pioneer Natural Resources $PXD+0.7%

Pioneer Natural Resources este o companie americană care se ocupă cu explorarea, producția și vânzarea de petrol, gaze naturale și alte mărfuri energetice. Compania se concentrează pe producția în câmpurile petroliere din Texas și din Bazinul Permian, una dintre cele mai importante zone producătoare de petrol din SUA. În plus, Pioneer Natural Resources este implicată și în cercetarea și dezvoltarea de noi tehnologii pentru producția de petrol și gaze, care include utilizarea forajului orizontal și a fracturării hidraulice.

Compania are un randament al dividendelor de 12,95% și plătește dividende din 2012, crescând cu 119% în ultimii 5 ani. Analiștii spun că, în ciuda investițiilor ample, compania a generat în ultimii ani un flux de numerar operațional suficient de mare care ar putea fi folosit pentru a acoperi plățile de dividende, astfel încât există un risc mai mic de a fi mai expusă în timpul unei recesiuni.

Altria Group $MO-0.3%

Altria Group este o companie americană care se concentrează pe fabricarea și vânzarea de țigări, trabucuri, țigări electronice și alte produse din tutun. Compania este cel mai mare producător de țigări din SUA și deține, de asemenea, alte câteva mărci, cum ar fi Marlboro, Parliament, Virginia Slims, Benson & Hedges și altele. Pe lângă produsele din tutun, Grupul Altria este implicat și în producția și vânzarea de vin și diverse băuturi alcoolice prin intermediul filialei sale Ste. Michelle Wine Estates.

Compania plătește un dividend de 8,46% și este un jucător constant care plătește și își mărește dividendele de peste 50 de ani, crescând cu peste 7% în ultimii 5 ani.

Pe baza cifrelor recente ale fluxului de numerar, Altria Group pare să aibă un flux de numerar operațional suficient pentru a menține și a continua să plătească dividende. Cel mai mare risc în acest caz este reprezentat de o posibilă reglementare și de reducerea cererii, dar acest lucru ar putea fi o problemă peste încă x ani, așa că nu mi-aș face griji în acest moment și aș păstra confortabil compania de tutun într-o perioadă de recesiune.

US Bancorp $USB+1.3%

US Bancorp este o companie americană de servicii financiare care se ocupă cu furnizarea de servicii bancare și financiare. Activitățile principale ale companiei includ acordarea de împrumuturi, credite ipotecare și emiterea de carduri de credit, gestionarea averilor, servicii de investiții și gestionarea fondurilor de pensii. US Bancorp operează, de asemenea, o rețea de bancomate și oferă servicii de tranzacționare a valorilor mobiliare.

Compania este una dintre cele mai mari bănci din SUA și își oferă serviciile atât persoanelor fizice, cât și întreprinderilor mici, corporațiilor și agențiilor guvernamentale. De asemenea, U.S. Bancorp este angajată în responsabilitatea socială corporativă și sprijină o serie de organizații caritabile și non-profit.

Compania plătește un dividend de 5,47% și îl plătește de peste 10 ani, cu o creștere de 10% în ultimii 5 ani. Pe baza cifrelor recente privind fluxul de numerar, US Bancorp pare să aibă un flux de numerar operațional suficient pentru a menține și a continua să plătească dividende. În plus, compania generează un flux de numerar liber pozitiv, ceea ce înseamnă că are suficiente lichidități pentru a finanța și investițiile în activitatea sa.

  • Ce părere aveți despre alegerile analiștilor? 🤔

Vă rugăm să rețineți că aceasta nu este o consiliere financiară. Fiecare investiție trebuie să treacă printr-o analiză amănunțită.


Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.