S&P 500 ^GSPC 5,304.72 +0.70%
Tesla TSLA $179.24 +3.17%
Meta META $478.22 +2.67%
Nvidia NVDA $1,064.69 +2.57%
Apple AAPL $189.98 +1.66%
Microsoft MSFT $430.16 +0.74%
Alphabet GOOG $176.33 +0.73%
Amazon AMZN $180.75 -0.17%

Pașii greșiți ai Fed vor aduce o creștere drastică a acestui activ, prezice cunoscutul miliardar Bill Gross

Adrian Dumitru
6. 4. 2023
5 min read

Adesea, în legătură cu scăderea cursului, se vorbește despre creșterea în diferite tipuri de acțiuni și sectoare. Dar, de data aceasta, un miliardar bine cunoscut vine cu o predicție complet diferită. Despre ce este vorba?

Bill Gross se așteaptă ca acest activ să crească

Cine este Bill Gross?

Bill Gross este un manager de investiții și filantrop american care s-a născut în 1944 în Middletown, Ohio. Gross este cunoscut mai ales ca fiind cofondator și fost director al Pacific Investment Management Company (PIMCO), un fond de gestionare a activelor și obligațiunilor.

Gross a studiat psihologie și economie la Universitatea Duke și a obținut un master în economie la Universitatea din California, Los Angeles (UCLA). În 1971, împreună cu alți patru manageri de investiții, a fondat Pacific Investment Management Company (PIMCO), care a devenit unul dintre cei mai mari administratori de active din lume.

La PIMCO, Gross a fost director de investiții și șef al unei echipe de investiții care a gestionat active în valoare de peste 2.000 de miliarde de dolari. Cu toate acestea, el a părăsit compania în 2014 pentru a se alătura rivalului Janus Capital Group. Gross era cunoscut pentru strategiile sale de investiții de succes în domeniul obligațiunilor și pentru capacitatea sa de a anticipa tendințele economice și fluctuațiile de pe piețele financiare. Și asta încearcă să facă acum.

Pe lângă activitatea sa în domeniul financiar, Gross este, de asemenea, un filantrop activ și susține diverse organizații de caritate și programe în domeniile educației, sănătății și culturii. De asemenea, este autorul mai multor cărți și apare frecvent în mass-media ca comentator al evenimentelor economice și financiare actuale. În 2016, s-a estimat că averea sa netă era de peste 2 miliarde de dolari.

Ce spune el?

Potrivit miliardarului Bill Gross, obligațiunile de trezorerie par a fi o investiție riscantă pentru moment, dar, dacă Rezerva Federală atenuează creșterea ratelor dobânzilor, acestea ar putea crește în curând.

Titlurile de Trezorerie americane sunt încă supraevaluate, a spus el, dar ar putea crește odată cu o viitoare relaxare a Fed, a declarat joi pe Twitter cofondatorul Pimco , cunoscut pentru slăbiciunea sa pentru obligațiuni.

https://twitter.com/real_bill_gross/status/1641535541933121536

Prețurile obligațiunilor de trezorerie au scăzut puternic în ultimul an, ceea ce face ca randamentele să crească atunci când prețurile scad.

Vânzarea a fost alimentată de un an de înăsprire agresivă a Fed - pentru că atunci când costurile de împrumut cresc, investitorii pot obține randamente mai bune și mai puțin riscante dacă își parchează banii în conturi de economii.

Însă Gross se așteaptă acum ca banca centrală să înceapă să relaxeze lupta împotriva inflației, după ce scăderea prețurilor obligațiunilor a alimentat temerile legate de o criză financiară. La fel au făcut mulți alți investitori.

Mulți investitori cred că trebuie să existe o revenire din partea Fed după o astfel de criză. Sursa:

Ce sunt obligațiunile de trezorerie americane?

Obligațiunile de trezorerie americane sunt obligațiuni emise de guvernul SUA care sunt folosite pentru a finanța cheltuielile bugetului federal. Aceste obligațiuni sunt considerate o opțiune de investiție sigură și stabilă, deoarece sunt susținute de deplina credință a guvernului SUA.

Obligațiunile de trezorerie americane sunt emise într-o varietate de scadențe, de obicei între 1 și 30 de ani. Obligațiunile cu scadențe mai scurte sunt, de obicei, mai puțin profitabile, în timp ce obligațiunile cu scadențe mai lungi au randamente mai mari. Randamentele acestor obligațiuni sunt stabilite la emitere și sunt calculate pe baza ratelor curente ale dobânzilor de pe piață. Investitorii pot achiziționa obligațiuni ale Trezoreriei SUA prin licitații, achiziții directe de la agențiile guvernamentale sau prin achiziționarea de fonduri de obligațiuni. Obligațiunile prezintă, în general, un risc scăzut și sunt considerate o investiție sigură, dar randamentele acestor obligațiuni pot fi afectate de inflație și de modificările ratelor dobânzilor.

De asemenea, obligațiunile de trezorerie americane sunt considerate un punct de referință pentru alte obligațiuni de pe piață. Prin urmare, randamentul obligațiunilor de trezorerie americane este adesea folosit ca indicator al ratei actuale a dobânzii de pe piață.

Disclaimer: Aceasta nu reprezintă în niciun caz o recomandare de investiții. Este pur și simplu rezumatul și analiza mea bazată pe date de pe internet și din alte surse. Investițiile pe piețele financiare sunt riscante și fiecare ar trebui să investească în funcție de propriile decizii. Eu sunt doar un amator care își împărtășește opiniile.

Citiți articolul complet gratuit?
Dă-i drumul 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.