S&P 500 ^GSPC 5,304.72 +0.70%
Tesla TSLA $179.24 +3.17%
Meta META $478.22 +2.67%
Nvidia NVDA $1,064.69 +2.57%
Apple AAPL $189.98 +1.66%
Microsoft MSFT $430.16 +0.74%
Alphabet GOOG $176.33 +0.73%
Amazon AMZN $180.75 -0.17%

Analiză Blackstone Group: Principala armă a acestei companii s-ar putea să se fi întors împotriva ei

dalcasandu
6. 4. 2023
6 min read

Un portofoliu interesant și diversificat de active diverse care are potențialul de a genera o grămadă uriașă de bani pentru companie și pentru investitorii săi? Este exact ceea ce are Blackstone. Dar ar putea fi o sabie cu două tăișuri?

Blackstone face niște investiții destul de interesante

O prezentare generală de bază

Blackstone Group Inc $BX+0.4% este o firmă americană de investiții specializată în investiții alternative, cum ar fi capital privat, imobiliare, infrastructură și fonduri speculative. Compania a fost înființată în 1985 și are sediul central în New York.

Blackstone are un portofoliu larg de investiții care include achiziții de afaceri, investiții imobiliare, infrastructură, obligațiuni și alte investiții alternative. De asemenea, compania are una dintre cele mai mari unități de afaceri de investiții imobiliare din lume, gestionând active de peste 325 de miliarde de dolari.

Riscuri

În calitate de companie de investiții, Blackstone se confruntă cu mai multe riscuri care i-ar putea afecta performanța și câștigurile. Cele mai semnificative dintre acestea includ:

Piața: Blackstone investește în active alternative, ceea ce înseamnă că investițiile sale pot fi mai puțin lichide decât investițiile tradiționale. Acest lucru poate limita capacitatea companiei de a-și vinde activele atunci când este necesar . În plus, valoarea activelor poate fi afectată de fluctuațiile pieței și de scăderile de preț.

Risc concurențial: Sectorul investițiilor alternative se dezvoltă și crește rapid, ceea ce sporește concurența pe piață. Acest lucru poate reduce randamentul investițiilor și poate crește costul atragerii de noi investitori.

https://www.youtube.com/watch?v=69gFOLpXzQg

Riscul de lichiditate: Blackstone gestionează o cantitate mare de active, ceea ce poate însemna că societatea poate avea probleme de lichiditate dacă trebuie să își vândă activele pe termen scurt. Lichiditatea scăzută poate, de asemenea, să limiteze capacitatea companiei de a investi în domenii noi.

Reglementare: Societățile de investiții precum Blackstone sunt supuse unor reglementări și reguli care pot limita capacitatea societății de a investi în anumite domenii. În plus, reglementările se pot schimba și pot cauza creșterea costurilor administrative și pot limita capacitatea societății de a obține profituri.

Sector

Blackstone Group se află în sectorul investițiilor alternative, care include investiții în capital privat, imobiliare, infrastructură, fonduri speculative și alte active alternative. Acest sector diferă de piețele financiare tradiționale, cum ar fi acțiunile și obligațiunile, și oferă oportunități de investiții care sunt adesea mai puțin lichide și au un risc mai mare, dar și randamente potențiale mai mari.

Capitalul privat este o strategie de investiții care presupune cumpărarea de companii private, restructurarea acestora și apoi vânzarea lor la un preț mai mare. Investițiile imobiliare implică achiziționarea și gestionarea de bunuri imobiliare, cum ar fi clădiri de birouri, clădiri de apartamente, hoteluri și centre comerciale. Investițiile în infrastructură se concentrează pe investiții în infrastructura publică, cum ar fi drumuri, poduri, aeroporturi și altele.

Fondurile de hedging sunt fonduri de investiții care urmăresc obținerea unor randamente ridicate, minimizând în același timp riscul. Aceste fonduri utilizează adesea strategii de investiții complexe, cum ar fi instrumentele derivate, și pot fi mai puțin transparente decât alte opțiuni de investiții.

Concurență

Concurența Blackstone Group include mai multe companii mari și bine cunoscute.

The Carlyle Group $CG+1.3%: O firmă americană de investiții specializată în capital privat, investiții imobiliare și obligațiuni.

KKR & Co. Inc $KKR+2.4%: O companie americană de investiții globale specializată în capital privat, investiții imobiliare și infrastructură.

Apollo Global Management, Inc. $APO+2.3%: Firmă americană de investiții specializată în capital privat, investiții imobiliare și strategii de creditare.

Brookfield Asset Management Inc. $BAM+1.4%: Companie de investiții canadiană specializată în investiții imobiliare, infrastructură și capital privat.

Situația actuală

În trimestrul al patrulea, operațiunile Blackstone au generat un profit de 1,43 miliarde de dolari, din care investițiile imobiliare au reprezentat 525 milioane de dolari (37%), iar investițiile în capital privat 511 milioane de dolari (36%).

În 2022, Blackstone a obținut un profit de 7,46 miliarde de dolari din portofoliul său diversificat de investiții alternative, profitul majoritar fiind reprezentat de sectorul imobiliar.

Deoarece Blackstone primește un comision pentru gestionarea unor active specifice, numărul de active aflate în administrare este important. În 2022, activele administrate de Blackstone au fost de 974,7 milioane de dolari, o creștere de 11% de la an la an. Câștigurile distribuibile ale Blackstone acoperă plățile de dividende. În 2022, managerul de active alternative a avut câștiguri de 5,17 dolari pe acțiune și a plătit un total de 4,40 dolari pe acțiune, ceea ce reprezintă o rată de distribuire a dividendelor de 85%.

Dividendul a crescut chiar și

Activitatea de bază a Blackstone este ciclică și dependentă de economie. Investițiile imobiliare și fondurile de investiții private, în special, sunt segmente foarte volatile, cu marje mari de profit, care determină nivelul profitului distribuibil al Blackstone. Prin urmare, veniturile și fluctuațiile dividendelor Blackstone sunt mai mari decât multe alte acțiuni cu venituri pasive.

Blackstone oferă investitorilor de venituri pasive un model de afaceri diversificat care include domenii mari și în creștere de investiții imobiliare și capital privat. Blackstone are, de asemenea, mai multe surse de venit care sunt legate de valoarea activelor administrate și includ comisioane de performanță care pot varia dramatic. Deși există un anumit risc asociat cu această volatilitate, dividendele Blackstone sunt acoperite cu ușurință de profiturile distribuibile, iar randamentul dividendelor de 5% este atractiv pentru investitorii care caută un venit regulat.

Prețul este foarte ridicat, iar riscul de volatilitate din cauza ratelor este relativ ridicat. Acest lucru nu este foarte interesant pentru mine personal. Dar cineva ar putea găsi această combinație interesantă.

Disclaimer: Aceasta nu reprezintă în niciun caz o recomandare de investiții. Este pur și simplu rezumatul și analiza mea bazată pe date de pe internet și din alte surse. Investițiile pe piețele financiare sunt riscante și fiecare ar trebui să investească în funcție de propriile decizii. Eu sunt doar un amator care își împărtășește opiniile.

Citiți articolul complet gratuit?
Dă-i drumul 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.