S&P 500 ^GSPC 5,304.72 +0.70%
Tesla TSLA $179.24 +3.17%
Meta META $478.22 +2.67%
Nvidia NVDA $1,064.69 +2.57%
Apple AAPL $189.98 +1.66%
Microsoft MSFT $430.16 +0.74%
Alphabet GOOG $176.33 +0.73%
Amazon AMZN $180.75 -0.17%

Blackstone-csoport elemzése: a cég legfőbb fegyvere ellene fordulhatott

Adorján Fülöp
6. 4. 2023
7 min read

Egy érdekes és változatos eszközökből álló, diverzifikált portfólió, amely hatalmas pénzhalmazt termelhet a vállalatnak és befektetőinek? A Blackstone pontosan ezzel rendelkezik. De lehet, hogy ez kétélű kard?

A Blackstone néhány igen érdekes befektetést hajt végre

Alapvető áttekintés

A Blackstone Group Inc $BX+0.4% egy amerikai befektetési cég, amely alternatív befektetésekre, például magántőke-, ingatlan-, infrastrukturális és fedezeti alapokra specializálódott. A céget 1985-ben alapították, székhelye New Yorkban található.

A Blackstone széles körű befektetési portfólióval rendelkezik, amely magában foglalja az üzletfelvásárlásokat, ingatlanbefektetéseket, infrastruktúrát, kötvényeket és egyéb alternatív befektetéseket. A vállalat a világ egyik legnagyobb ingatlanbefektetési üzletágával is rendelkezik, amely több mint 325 milliárd dollárnyi eszközt kezel.

Kockázatok

Befektetési társaságként a Blackstone számos olyan kockázattal szembesül, amelyek befolyásolhatják teljesítményét és eredményét. Ezek közül a legjelentősebbek közé tartoznak:

Piac: A Blackstone alternatív eszközökbe fektet, ami azt jelenti, hogy befektetései kevésbé likvidek lehetnek, mint a hagyományos befektetések. Ez korlátozhatja a vállalat azon képességét, hogy szükség esetén értékesítse eszközeit . Emellett az eszközök értékét befolyásolhatják a piaci ingadozások és árcsökkenések.

Versenykockázat: Az alternatív befektetési szektor gyorsan fejlődik és növekszik, ami növeli a piaci versenyt. Ez csökkentheti a befektetési hozamokat és növelheti az új befektetők bevonásának költségeit.

https://www.youtube.com/watch?v=69gFOLpXzQg

Likviditási kockázat: A Blackstone nagy mennyiségű eszközt kezel, ami azt jelentheti, hogy a vállalatnak likviditási problémái lehetnek, ha rövid távon el kell adnia eszközeit. Az alacsony likviditás korlátozhatja a vállalat azon képességét is, hogy új területekre fektessen be.

Szabályozás: Az olyan befektetési társaságokra, mint a Blackstone, olyan szabályozások és szabályok vonatkoznak, amelyek korlátozhatják a társaság képességét, hogy bizonyos területeken fektessen be. Ezen túlmenően a szabályozások változhatnak és megnövekedett adminisztratív költségeket okozhatnak, valamint korlátozhatják a Társaság nyereségtermelő képességét.

Szektor

A Blackstone Csoport az alternatív befektetési szektorban tevékenykedik, amely magában foglalja a magántőke-befektetéseket, az ingatlanokat, az infrastruktúrát, a fedezeti alapokat és más alternatív eszközöket. Ez a szektor eltér a hagyományos pénzügyi piacoktól, mint például a részvények és kötvények, és olyan befektetési lehetőségeket kínál, amelyek gyakran kevésbé likvidek és magasabb kockázattal, de magasabb potenciális hozammal is járnak.

A magántőke olyan befektetési stratégia, amely magántulajdonban lévő vállalatok megvásárlását, átszervezését, majd magasabb áron történő eladását foglalja magában. Az ingatlanbefektetések ingatlanok, például irodaházak, lakóházak, szállodák és bevásárlóközpontok megvásárlását és kezelését foglalják magukban. Az infrastrukturális befektetések a közinfrastruktúrába, például utakba, hidakba, repülőterekbe és egyéb létesítményekbe történő befektetésekre összpontosítanak.

A fedezeti alapok olyan befektetési alapok, amelyek magas hozam elérésére törekszenek, miközben minimalizálják a kockázatot. Ezek az alapok gyakran használnak összetett befektetési stratégiákat, például származékos termékeket, és kevésbé átláthatóak lehetnek, mint más befektetési lehetőségek.

Verseny

A Blackstone Group versenytársai között számos nagy és jól ismert vállalat található.

The Carlyle Group $CG+1.3%: Amerikai befektetési cég, amely magántőkére, ingatlanbefektetésekre és kötvényekre specializálódott.

KKR & Co. Inc $KKR+2.4%: Amerikai globális befektetési vállalat, amely magántőkére, ingatlanbefektetésekre és infrastruktúrára specializálódott.

Apollo Global Management, Inc. $APO+2.3%: Magántőke-befektetésekre, ingatlanbefektetésekre és hitelstratégiákra szakosodott amerikai befektetési vállalat.

Brookfield Asset Management Inc. $BAM+1.4%: Kanadai befektetési társaság, amely ingatlanbefektetésekre, infrastruktúrára és magántőkére specializálódott.

Jelenlegi helyzet

A negyedik negyedévben a Blackstone működése 1,43 milliárd dollár nyereséget termelt, amelyből 525 millió dollárt (37%) az ingatlanbefektetések, 511 millió dollárt (36%) pedig a magántőke-befektetések tettek ki.

A Blackstone 2022-ben 7,46 milliárd dolláros nyereséget ért el alternatív befektetésekből álló változatos portfóliójából, a nyereség nagy részét az ingatlanok tették ki.

Mivel a Blackstone az egyes eszközök kezeléséért díjat kap, fontos a kezelt eszközök száma. A Blackstone kezelt vagyona 2022-ben 974,7 millió dollár volt, ami 11%-os növekedést jelent az előző évhez képest. A Blackstone felosztható jövedelme fedezi az osztalékfizetést. Az alternatív vagyonkezelő 2022-ben részvényenként 5,17 dollár nyereséget ért el, és részvényenként 4,40 dollárt fizetett ki, ami 85%-os osztalékfizetési arányt jelent.

Az osztalék még nőtt is

A Blackstone alaptevékenysége ciklikus és a gazdaságtól függ. Különösen az ingatlanbefektetések és a magántőke-befektetések erősen volatilis, magas árrésű szegmensek, amelyek meghatározzák a Blackstone felosztható nyereségének szintjét. Ennek eredményeképpen a Blackstone jövedelme és osztalékának ingadozása magasabb, mint sok más passzív jövedelemtulajdonú részvényé.

A Blackstone olyan diverzifikált üzleti modellt kínál a passzív jövedelem-befektetőknek, amely magában foglalja az ingatlanbefektetések és a magántőke-befektetések nagy és növekvő területeit. A Blackstone többféle jövedelemforrással is rendelkezik, amelyek a kezelt vagyon összegéhez kapcsolódnak, és tartalmaznak teljesítménydíjakat, amelyek drámaian változhatnak. Bár ez az ingadozás némi kockázattal jár, a Blackstone osztalékát könnyen fedezi a felosztható nyereség, és az 5%-os osztalékhozam vonzó a rendszeres jövedelemre vágyó befektetők számára.

Az árfolyam nagyon magas, és az árfolyamok miatti volatilitás kockázata viszonylag magas. Ez személy szerint számomra nem túl érdekes. De valaki talán érdekesnek találja ezt a kombinációt.

Jogi nyilatkozat: Ez semmiképpen sem befektetési ajánlás. Ez pusztán az én összefoglalóm és elemzésem az internetről és más forrásokból származó adatok alapján. A pénzügyi piacokon történő befektetés kockázatos, és mindenkinek a saját döntései alapján kell befektetnie. Én csak egy amatőr vagyok, aki megosztja a véleményét.

Olvassa el a teljes cikket ingyenesen?
Gyerünk 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.