S&P 500 ^GSPC 5,304.72 +0.70%
Tesla TSLA $179.24 +3.17%
Meta META $478.22 +2.67%
Nvidia NVDA $1,064.69 +2.57%
Apple AAPL $189.98 +1.66%
Microsoft MSFT $430.16 +0.74%
Alphabet GOOG $176.33 +0.73%
Amazon AMZN $180.75 -0.17%

Analiza Tilray: Se îndrepta spre stele, acum se luptă pentru supraviețuire

Constantin
6. 4. 2023
5 min read

Segmentul marijuana are un potențial uriaș. Companiile ar putea foarte bine să profite de valul de creștere. Dar dacă pot aștepta momentul în care va veni această creștere. Super faimosul nume Tilray ar putea foarte bine să aibă probleme!

Prezentare generală de bază

Tilray $TLRY+1.1% este o companie canadiană specializată în producția și distribuția de produse de canabis medicinale și recreaționale. Înființată în 2013, compania este una dintre cele mai importante companii de marijuana din Canada și Statele Unite. Principalele venituri ale companiei provin din vânzarea de produse din canabis, inclusiv plantele în sine, extractele și uleiurile. Tilray dorește să se extindă și în alte domenii, cum ar fi produsele medicale și să ofere servicii de cercetare pentru a îmbunătăți calitatea și eficacitatea produselor din canabis.

Tilray caută, de asemenea, să își dezvolte afacerile la nivel internațional și să se extindă pe noi piețe. În prezent, compania operează în mai multe țări europene și are planuri de extindere în alte zone. Cu toate acestea, Tilray s-a cam zbătut și se confruntă, de asemenea, cu provocări destul de descurajante.

Reglementarea: Tilray operează în industria canabisului, care este încă reglementată de diverse legi și reglementări în diferite țări. Modificările în mediul de reglementare pot afecta capacitatea companiei de a-și desfășura activitatea și pot afecta, de asemenea, prețul și disponibilitatea produselor sale.

Concurență: Piața canabisului și a produselor din canabis este foarte competitivă, ceea ce înseamnă că Tilray trebuie să concureze cu multe alte companii de pe piață. Acest lucru poate duce la prețuri mai mici și profituri reduse.

Riscuri asociate cu producția: Canabisul și produsele din canabis pot fi periculoase dacă nu sunt produse și testate bine. În cazul în care se constată că produsele unei companii nu sunt sigure sau sunt de calitate slabă, acest lucru poate duce la pierderea încrederii clienților și la afectarea reputației companiei.

Concurența

Concurența Tilray pentru produsele din canabis este foarte puternică și dinamică. Pe piața produselor din canabis și cânepă există multe companii care încearcă să câștige cotă de piață și să concureze între ele. De exemplu:

Canopy Growth Corp: o companie canadiană specializată în producția și distribuția de produse din canabis. Canopy Growth Corp este una dintre cele mai mari companii de pe piața canabisului și are o rețea de distribuție extinsă și un brand puternic.

Aurora Cannabis Inc: companie canadiană care se concentrează pe fabricarea și distribuția de produse de canabis pentru uz recreațional și medical. Aurora Cannabis are o rețea de distribuție extinsă și o cerere puternică pentru produsele sale.

Cronos Group Inc: Companie canadiană specializată în fabricarea și distribuția de produse de canabis pentru uz recreațional și medical. Cronos Group are o poziție puternică pe piață și se dezvoltă la nivel internațional.

GW Pharmaceuticals plc: Companie britanică specializată în dezvoltarea de produse medicinale pe bază de canabis pentru tratarea diferitelor boli. GW Pharmaceuticals are mai multe medicamente de succes pe piață și o poziție puternică în tratamentul epilepsiei.

Date financiare

Situația actuală

Acțiunile Tilray au scăzut cu aproape 89% față de maximul istoric. Cu toate acestea, având în vedere starea actuală a afacerii sale, este departe de a fi ieftină. Tilray este încă foarte dependentă de majorările regulate de capital pentru a-și finanța operațiunile existente. Eforturile sale continue de a reduce costurile și de a ajunge pe piețe mai profitabile ar putea da roade într-o zi, dar acea zi este departe în viitor. Pentru moment, Tilray este un pariu cu un viitor incert.

Scăderea prețului este uriașă

Compania a raportat vânzări nete de 144,1 milioane de dolari, în scădere cu 7,1% față de aceeași perioadă a anului trecut și cu 7,24% sub estimările consensuale. Acest lucru s-a tradus printr-o pierdere netă de 69,5 milioane de dolari, sau - 0,11 dolari. Numerarul net a scăzut cu 300,4 milioane de dolari, lăsând 433,5 milioane de dolari în numerar și echivalente la sfârșitul trimestrului.

Fluxul de numerar operațional non-GAAP al Tilray a fost de 29,2 milioane de dolari, iar fluxul de numerar liber non-GAAP a fost de 25,4 milioane de dolari.

Din nefericire, EPS este în concordanță cu alți indicatori...Sursa

La fel ca mulți alți operatori canadieni de canabis, Tilray a căutat în ultimii ani să se extindă pe alte piețe mai profitabile. Compania s-a stabilit deja pe multe piețe străine și acum se mândrește cu o prezență pe trei continente. Anul trecut, Tilray s-a concentrat în special pe Germania. Fiind deja cel mai mare producător de canabis din cea mai bogată țară din Europa, pivotul german al Tilray i-a asigurat aproximativ 20% din totalul pieței.

Analiștii sunt pozitivi. Cu toate acestea, în realitate, nu prea am idee de ce. Sursa:

Segmentul marijuana ar putea fi interesant. Dar, din păcate, nu văd potențialul uriaș de creștere care ar putea salva compania dintr-o situație atât de ciudată. Dar dumneavoastră ce părere aveți? Credeți în acest sector? Care este favoritul tău aici?

Disclaimer: Aceasta nu este în niciun caz o recomandare de investiții. Este pur și simplu rezumatul și analiza mea bazată pe date de pe internet și din alte surse. Investițiile pe piețele financiare sunt riscante și fiecare ar trebui să investească în funcție de propriile decizii. Eu sunt doar un amator care își împărtășește opiniile.

Citiți articolul complet gratuit?
Dă-i drumul 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.