S&P 500 ^GSPC 5,304.72 +0.70%
Tesla TSLA $179.24 +3.17%
Meta META $478.22 +2.67%
Nvidia NVDA $1,064.69 +2.57%
Apple AAPL $189.98 +1.66%
Microsoft MSFT $430.16 +0.74%
Alphabet GOOG $176.33 +0.73%
Amazon AMZN $180.75 -0.17%

Morgan Stanley recomandă cumpărarea acestor 3 acțiuni pentru următoarea piață de creștere

Constantin
8. 4. 2023
6 min read

Morgan Stanley spune că este posibil ca piața bear să nu se fi încheiat încă, dar chiar și așa, nu este prea devreme să începem să cumpărăm acțiuni de calitate care vor prospera în viitor.

Dacă investiți în acțiuni de calitate, probabil că sunteți mereu în căutarea unor companii care generează profituri mari în raport cu mărimea activelor lor - și care fac acest lucru într-un mod sustenabil și în expansiune. Din fericire, analiștii de la Morgan Stanley ar putea să vă fi ușurat puțin vânătoarea - cu lista lor de companii care ar trebui să fie alegeri bune pe termen lung.

Prologis $PLD-0.8%

Prologis, un fond de investiții imobiliare (REIT) specializat în logistică, a fost prima alegere generală. Compania deține și închiriază centre gigantice de distribuție (DC) celor mai importante companii de logistică din lume(DHL și Amazon). Morgan Stanley apreciază această acțiune din mai multe motive. În primul rând, durata medie de închiriere a spațiilor Prologis este de aproximativ șapte ani. Acum, după cum ați observat fără îndoială, în zilele noastre se livrează o cantitate uriașă de lucruri, iar acest lucru a crescut chiria pe care proprietarii o pot cere. Potrivit Prologis, chiriile în centrele de distribuție și de distribuire din SUA și Canada au înregistrat un salt record de 34% anul trecut.

O privire asupra celor mai recente cifre trimestriale:

Iată cifrele cheie din rezultatele trimestriale ale Prologis:

- Gradul de ocupare a ajuns la 98,2%, o creștere de 82 de puncte de bază.

- Gradul de ocupare a portofoliului global a atins un nivel record de 98,6%.

- Creșterea netă a chiriilor a fost de 51% la nivel trimestrial.

- Chiriile de pe piață au crescut de fapt peste așteptări în timpul trimestrului, ceea ce a dus la o creștere record de 67% a valorii proprietăților.

- Cererea și condițiile de piață rămân sănătoase. Creșterea chiriilor din portofoliu a fost de 5%, și de 28% pentru întregul an.

- Mai mult de 99% din portofoliu este închiriat sau în curs de negociere.

- Gradul mediu de ocupare a ajuns la 86%, aproape de un maxim istoric. Prin urmare, Prologis a înregistrat rezultate operaționale foarte bune în trimestrul al patrulea, depășind așteptările și atingând mai multe noi recorduri. Cererea pentru spațiile sale rămâne puternică, iar compania continuă să crească chiriile și valorile proprietăților.

JPMorgan $JPM+1.9%

Acum, în mod normal, nu ați găsi bănci pe lista de cumpărături a unui investitor de calitate. Asta pentru că o serie de factori imprevizibili, cum ar fi datele macroeconomice și mișcările ratelor dobânzii, pot afecta profitabilitatea acestora.

Mai mult, recentele turbulențe din sectorul financiar nu au făcut decât să întărească unul dintre argumentele centrale ale Morgan Stanley: că cei puternici sunt mai puternici atunci când vine vorba de sectorul bancar. Morgan Stanley crede că creșterea cotei de piață a JPMorgan va continua: banca deschide noi sucursale în toată țara, iar o nouă sucursală locală elegantă poate ajuta băncile să câștige depozite de la clienți. Aproximativ 20% din sucursalele JPM au mai puțin de 10 ani vechime - comparativ cu 12% pentru concurenții săi în general și doar 5% pentru rivalii săi din băncile mari.

În plus, JPM a crescut cheltuielile în ultimii ani pentru a-și îmbunătăți ofertele tehnologice de vârf. Morgan Stanley vede că creșterea cheltuielilor începe să încetinească, așa că, dacă veniturile continuă să crească, aceasta este o formulă pentru creșterea marjei de profit.

O privire asupra celor mai recente cifre trimestriale:

- Venit net de 11 miliarde de dolari.

- Câștiguri pe acțiune de 3,57 dolari.

- Venituri de 35,6 miliarde de dolari.

- Rata de rentabilitate a capitalului angajat (ROTCE) de 20%.

- Profit de 914 milioane de dolari din vânzarea acțiunilor Visa B.

- Pierdere netă de 874 milioane de dolari din titluri de investiții.

- Cheltuieli combinate cu cardurile de credit și de debit în creștere cu 9% de la an la an.

- Creștere atât a cheltuielilor discreționare, cât și a celor nediscreționare.

- Volumul salariilor a crescut cu 9% de la an la an, iar creditul de consum a crescut cu 14%.

- Marja netă de dobândă pentru dobânda de bază (NII) 14%, iar pentru serviciile bancare corporative și instituționale 33%.

Old Dominion Freight Line $ODFL+0.9%

După cum știe toată lumea, performanța trecută nu este un indicator fiabil al succesului viitor. Dacă ar fi așa, Old Dominion ar fi un campion mondial. Compania are un record de 15 ani de creștere anuală a veniturilor cu peste 10% și de creștere a profitului pe acțiune (EPS) cu 20%. Dar transportul cu camioane (care este activitatea acestei companii din Carolina de Nord), ca și sectorul bancar, nu este tocmai sinonim cu calitatea. Acest lucru se datorează faptului că industria tinde să fie zdruncinată de vânturi transversale macroeconomice și nu dispune de motoare independente de creștere.

Acestea fiind spuse, ODFL a menținut o performanță puternică de-a lungul diferitelor cicluri economice, ceea ce înseamnă că poate să se mențină alături de companiile de calitate de elită. Conducerea sa adoptă o abordare anticiclică a investițiilor, o tactică comună tuturor companiilor cel mai bine gestionate. De fapt, atunci când economia trece prin momente dificile, Old Dominion își valorifică avantajul investind în noi camioane, inițiative de servicii și noi rute - în timp ce concurenții săi mai slabi se retrag. Și este o strategie de succes și dovedită a companiei.

Transportul cu camionul nu este o industrie de creștere sexy, dar Morgan Stanley a identificat mai mulți factori favorabili care ar trebui să susțină creșterea continuă a veniturilor. În primul rând, costul reglementărilor a ridicat barierele de intrare în industrie, astfel că Old Dominion se confruntă cu mai puține amenințări concurențiale decât altădată. În al doilea rând, transportul cu camionul (deși mai scump decât cel feroviar) continuă să câștige cotă de piață pe măsură ce lanțurile de aprovizionare se scurtează și se accelerează, crescând cererea pentru producție și transporturi tot mai rapide. În cele din urmă, tehnologii precum conducerea autonomă sau semi-autonomă ajută ODFL să reducă costurile și să îngrașe marjele de profit.

O privire asupra ultimului trimestru:

Old Dominion Freight Line (ODFL) a raportat un profit de 2,92 dolari în trimestrul al patrulea, depășind cu 0,24 dolari estimările analiștilor, de 2,68 dolari. Veniturile pentru trimestru au fost de 1,49 miliarde de dolari, față de estimarea consensuală de 1,5 miliarde de dolari.

  • Ce părere aveți despre această companie? 🤔

Vă rugăm să rețineți că aceasta nu este o consiliere financiară. Fiecare investiție trebuie să treacă printr-o analiză amănunțită.


Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.