S&P 500 ^GSPC 5,306.04 +0.02%
Nvidia NVDA $1,140.59 +7.13%
Tesla TSLA $176.75 -1.39%
Alphabet GOOG $178.02 +0.96%
Amazon AMZN $182.15 +0.77%
Meta META $479.92 +0.36%
Microsoft MSFT $430.32 +0.04%
Apple AAPL $189.99 +0.01%

A Morgan Stanley ezt a 3 részvényt ajánlja a következő bikapiacra

Vida Fazekas
8. 4. 2023
7 min read

A Morgan Stanley szerint a medvepiacnak talán még nincs vége, de még így sem túl korai elkezdeni a minőségi részvények vásárlását, amelyek a jövőben virágozni fognak.

Ha minőségi részvényekbe fektetsz, valószínűleg mindig olyan vállalatokat keresel, amelyek a vagyonuk nagyságához képest nagy nyereséget termelnek - méghozzá fenntartható és bővülő módon. Szerencsére a Morgan Stanley elemzői talán egy kicsit megkönnyítették a vadászatodat - azon vállalatok listájával, amelyek hosszú távon jó választásnak kell lenniük.

Prologis $PLD+0.2%

A logisztikára szakosodott ingatlanbefektetési társaság (REIT), a Prologis volt az első számú választás. A vállalat óriási elosztóközpontokat (DC) birtokol és ad bérbe a világ vezető logisztikai vállalatainak(DHL és Amazon). A Morgan Stanley több okból is kedveli ezt a részvényt. Először is, a Prologis helyiségeinek átlagos bérleti ideje körülbelül hét év. Nos, amint azt bizonyára észrevették, manapság rengeteg mindent szállítanak ki, és ez megnövelte a bérbeadók által felszámítható bérleti díjakat. A Prologis szerint az amerikai és kanadai elosztó- és elosztóközpontok bérleti díjai tavaly rekordot jelentő 34%-kal ugrottak meg.

Egy pillantás a legfrissebb negyedéves számokra:

Íme a Prologis negyedik negyedéves eredményeinek legfontosabb számai:

- A kihasználtság 98,2%-ot ért el, ami 82 bázispontos növekedést jelent.

- A teljes portfólió kihasználtsága rekordszintű 98,6%-ot ért el.

- A nettó bérleti díj növekedése negyedéves szinten 51%-os volt.

- A piaci bérleti díjak a negyedév során a várakozásokat meghaladó mértékben emelkedtek, ami az ingatlanok értékének rekordszintű, 67%-os növekedését eredményezte.

- A kereslet és a piaci feltételek továbbra is egészségesek. A portfólió bérleti díjainak növekedése 5%-os, az egész évre vonatkozóan pedig 28%-os volt.

- A portfólió több mint 99%-a bérbe van adva, vagy tárgyalási szakaszban van.

- Az átlagos kihasználtság elérte a 86%-ot, ami minden idők legmagasabb értékéhez közelít. A Prologis ezért nagyon erős működési eredményeket ért el a negyedik negyedévben, felülmúlva a várakozásokat és számos új rekordot elérve. A terület iránti kereslet továbbra is erős, és a vállalat folytatja a bérleti díjak és az ingatlanok értékének növekedését.

JPMorgan $JPM-0.6%

Nos, bankokat általában nem találnánk egy minőségi befektető bevásárlólistáján. Ez azért van, mert számos kiszámíthatatlan tényező, például a makrogazdasági adatok és a kamatlábak mozgása befolyásolhatja a nyereségességüket.

Ráadásul a pénzügyi szektorban a közelmúltban bekövetkezett zavarok csak megerősítették a Morgan Stanley egyik központi érvét: az erősek az erősebbek, ha bankokról van szó. A Morgan Stanley szerint a JPMorgan piaci részesedésének növekedése folytatódni fog: a bank országszerte új fiókokat nyit, és egy elegáns új helyi fiók segíthet a bankoknak az ügyfélbetétek megszerzésében. A JPM fiókjainak mintegy 20%-a 10 évnél fiatalabb - szemben a versenytársak 12%-ával általában és a nagybanki riválisok mindössze 5%-ával.

Emellett a JPM az elmúlt években növelte a kiadásait, hogy javítsa csúcstechnológiai kínálatát. A Morgan Stanley úgy látja, hogy a kiadások növekedése lassulni kezd, így ha a bevételek tovább emelkednek, az a képlet a haszonkulcs növekedésére.

Egy pillantás a legutóbbi negyedéves számokra:

- A nettó nyereség 11 milliárd dollár.

- Az egy részvényre jutó nyereség 3,57 dollár.

- A bevétel 35,6 milliárd dollár.

- A befektetett tőke megtérülése (ROTCE) 20%.

- 914 millió USD nyereség a Visa B részvények eladásából.

- 874 millió dolláros nettó veszteség a befektetési értékpapírokon.

- Hitel- és betéti kártyás költések együttes növekedése 9%-kal az előző évhez képest.

- Növekedés mind a diszkrecionális, mind a nem diszkrecionális kiadásokban.

- A bérszámfejtés volumene 9%-kal nőtt az előző évhez képest, a fogyasztói hiteleké 14%-kal.

- Az alapkamatok nettó kamatmarzsa (NII) 14%, a vállalati és intézményi banki tevékenység 33%.

Old Dominion Freight Line $ODFL+0.1%

Mint mindenki tudja, a múltbeli teljesítmény nem megbízható mutatója a jövőbeli sikernek. Ha így lenne, az Old Dominion világbajnok lenne. A vállalat 15 éve több mint 10%-os éves árbevétel-növekedést és 20%-os egy részvényre jutó eredménynövekedést (EPS) tud felmutatni. De a teherautózás (ami ennek az észak-karolinai vállalatnak az üzletága), akárcsak a banki tevékenység, nem éppen a minőség szinonimája. Ez azért van így, mert az iparágat hajlamosak a makrogazdasági keresztszelek megingatni, és nincsenek független növekedési hajtóerők.

Ennek ellenére az ODFL a különböző gazdasági ciklusokon keresztül is erős teljesítményt nyújtott, ami azt jelenti, hogy megállja a helyét a minőségi elit vállalatok között. Vezetése anticiklikusan közelíti meg a befektetéseket, ami a legjobban menedzselt vállalatok közös taktikája. Valójában, amikor a gazdaság nehéz időkben van, az Old Dominion kihasználja előnyét azáltal, hogy új teherautókba, szolgáltatási kezdeményezésekbe és új útvonalakba fektet be - miközben gyengébb versenytársai meghúzzák magukat. És ez egy nagyon sikeres és bevált vállalati stratégia.

A teherfuvarozás nem egy szexi növekedési iparág, de a Morgan Stanley számos olyan kedvező tényezőt azonosított, amelyek támogatják a bevételek folyamatos növekedését. Először is, a szabályozás költségei megemelték az iparágba való belépés akadályait, így az Old Dominiont kevesebb versenyfenyegetés fenyegeti, mint korábban. Másodszor, a teherautózás (bár drágább, mint a vasút) továbbra is részesedést nyer, mivel az ellátási láncok rövidülnek és gyorsulnak, ami növeli az egyre gyorsabb termelés és szállítás iránti keresletet. Végül pedig az olyan technológiák, mint az autonóm vagy félautonóm vezetés segítik az ODFL-t a költségek csökkentésében és a haszonkulcsok hizlalásában.

Egy pillantás a legutóbbi negyedévre:

Az Old Dominion Freight Line (ODFL) a negyedik negyedévben 2,92 dolláros EPS-t jelentett, ami 0,24 dollárral verte az elemzők 2,68 dolláros becslését. A negyedéves bevétel 1,49 milliárd dollár volt, szemben az 1,5 milliárd dolláros konszenzusos becsléssel.

  • Mit gondolsz a vállalatról? 🤔

Felhívjuk figyelmét, hogy ez nem pénzügyi tanácsadás. Minden befektetésnek alapos elemzésen kell átmennie.


Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.