S&P 500 ^GSPC 5,304.72 +0.70%
Tesla TSLA $179.24 +3.17%
Meta META $478.22 +2.67%
Nvidia NVDA $1,064.69 +2.57%
Apple AAPL $189.98 +1.66%
Microsoft MSFT $430.16 +0.74%
Alphabet GOOG $176.33 +0.73%
Amazon AMZN $180.75 -0.17%

Miliardarul Barry Sternlicht a investit în această acțiune cu randament ridicat. Este aceasta oportunitatea perfectă?

dalcasandu
9. 4. 2023
4 min read

Piețele nu și-au jucat bine cărțile în ultima vreme. În ciuda situației economice mai puțin ideale, există câteva acțiuni bune care plătesc randamente ridicate ale dividendelor și care pot servi ca o componentă defensivă a unui portofoliu. Miliardarul Barry Sternlicht a investit într-un astfel de titlu.

Fed (banca centrală a SUA) a majorat ratele dobânzilor cu 0,25 puncte procentuale, deși unii se așteptau să nu facă acest lucru, având în vedere prăbușirile bancare recente. Miliardarul Barry Sternlicht, cofondator și director general al Starwood Capital, consideră că majorarea ratei nu este necesară și este contraproductivă.

Jerome Powell, președintele Fed, în mod clar nu era nevoie să facă ceea ce a făcut.

Deși Sternlicht este îngrijorat de impactul unei creșteri a ratei asupra economiei, el este puternic investit în MFA Financial $MFA+1.1%, o acțiune cu dividende cu un randament de 15%.

Un grafic al prețului acțiunilor în ultimii 5 ani.

MFA Financial este structurată ca un REIT (fond de investiții imobiliare) cu un portofoliu format în principal din credite rezidențiale integrale, titluri de valoare imobiliare rezidențiale și comerciale și active legate de MSR (Mortgage Servicing Rights). La sfârșitul anului trecut, portofoliul de investiții al MFA a totalizat 8 miliarde de dolari, în scădere de la 8,3 miliarde de dolari la sfârșitul trimestrului 4 din 2021.

MFA Financial se concentrează pe diversificarea portofoliului său și pe gestionarea adecvată a riscurilor, ceea ce ar trebui să ajute compania să navigheze în condițiile economice dificile. În plus, compania pare să fie capabilă să mențină un randament puternic al portofoliului său, ceea ce susține și mai mult încrederea lui Sternlicht în potențialul său de creștere.

Sternlicht, care este îngrijorată de impactul creșterii ratelor dobânzilor asupra economiei, are în portofoliu până la 68% din participațiile AMF. El deține în prezent 10.638.539 de acțiuni în valoare de 97,13 milioane de dolari. Dividendele trimestriale ale MFA sunt de 0,35 dolari, cu un randament de 15,3%.

Stephen Laws, analist la Raymond James, are o perspectivă pozitivă pentru MFA pe baza unor investiții noi selective, a unui efect de levier conservator, a unor randamente puternice ale portofoliului și a faptului că acțiunile se tranzacționează la ~80% din valoarea economică contabilă.

Având în vedere perspectivele noastre privind randamentele atractive ale portofoliului, accentul sporit pe creditarea întreprinderilor și evaluarea actuală în raport cu obiectivul nostru, considerăm că raportul risc-recompensă este convingător.

Laws evaluează acțiunile MFA ca fiind supraperformante (cumpărare) cu un preț țintă de 12,5 dolari, sugerând o creștere de 37% în lunile următoare.

Așteptările analiștilor.

Ținta medie de pe Wall Street este de 12,33 dolari, ceea ce creează spațiu pentru un randament de 35% pe un an. Acțiunea este evaluată ca fiind un buy moderat pe baza a 2 buy și 1 hold. Această perspectivă semnalează faptul că investiția lui Sternlicht în MFA Financial s-ar putea dovedi o oportunitate interesantă pentru investitorii care caută randamente în condiții economice ulterioare.

Unii critici ai investiției lui Sternlicht susțin că, având în vedere preocupările acestuia cu privire la creșterea ratelor dobânzilor și impactul potențial al acestora asupra economiei, ar trebui să fie mai precaut în ceea ce privește investiția într-o companie care depinde de ratele dobânzilor și de piața ipotecară. Cu toate acestea, încrederea sa în MFA este susținută de performanța puternică a companiei și de ratingurile pozitive ale analiștilor.

În concluzie, investiția lui Barry Sternlicht în MFA Financial indică faptul că acesta are încredere în capacitatea companiei de a obține o creștere pozitivă în ciuda ratelor ridicate ale dobânzilor și a potențialelor provocări de pe piață. Încrederea sa în MFA, susținută de un rating pozitiv al analiștilor, ar putea fi un semnal pentru investitorii care caută oportunități interesante în această perioadă economică incertă.

Investitorii ar trebui să analizeze cu atenție obiectivele lor individuale de investiții și toleranța la risc înainte de a decide să investească în MFA Financial sau în alte acțiuni. Este important să vă consultați cu consilierul financiar și să efectuați propriile cercetări înainte de a lua orice decizie de investiții.

AVERTISMENT: Nu sunt un consilier financiar, iar acest material nu reprezintă o recomandare financiară sau de investiții. Conținutul acestui material este pur informativ.


Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.