S&P 500 ^GSPC 5,266.95 -0.74%
Meta META $474.36 -1.16%
Nvidia NVDA $1,148.25 +0.81%
Alphabet GOOG $177.40 -0.35%
Tesla TSLA $176.19 -0.32%
Microsoft MSFT $429.17 -0.27%
Apple AAPL $190.29 +0.16%
Amazon AMZN $182.02 -0.07%

A milliárdos Barry Sternlicht befektetett ebbe a magas hozamú részvénybe. Ez a tökéletes lehetőség?

Bandi Császár
9. 4. 2023
5 min read

A piacok az utóbbi időben nem játszottak jól a kártyáikkal. A nem éppen ideális gazdasági helyzet ellenére van néhány szép részvény, amelyek magas osztalékhozamot fizetnek, és a portfólió védekező elemeként szolgálhatnak. A milliárdos Barry Sternlicht egy ilyen részvénybe fektetett be.

A Fed (amerikai jegybank) 0,25 százalékponttal emelte a kamatlábakat, bár egyesek arra számítottak, hogy a közelmúltbeli banki összeomlások miatt ezt nem teszi meg. Barry Sternlicht milliárdos, a Starwood Capital társalapítója és vezérigazgatója szükségtelennek és kontraproduktívnak tartja a kamatemelést.

Jerome Powellnek, a Fed elnökének nyilvánvalóan nem kellett volna azt tennie, amit tett.

Bár Sternlicht aggódik a kamatemelésnek a gazdaságra gyakorolt hatása miatt, nagymértékben befektetett az MFA Financial $MFA-1.6%, egy 15%-os hozamú osztalékrészvénybe.

A részvény árfolyamának grafikonja az elmúlt 5 évről.

Az MFA Financial REIT (real estate investment trust) formában működik, portfóliója elsősorban teljes lakossági hitelekből, lakossági és kereskedelmi ingatlan értékpapírokból, valamint MSR-ekhez (Mortgage Servicing Rights) kapcsolódó eszközökből áll. A tavalyi év végén az MFA befektetési portfóliója 8 milliárd dollárt tett ki, szemben a 2021. negyedik negyedév végi 8,3 milliárd dollárral.

Az MFA Financial a portfólió diverzifikálására és a megfelelő kockázatkezelésre összpontosít, ami segíthet a vállalatnak a nehéz gazdasági körülmények között navigálni. Emellett úgy tűnik, hogy a vállalat képes fenntartani a portfóliójának erős hozamát, ami tovább erősíti Sternlicht bizalmát a növekedési potenciáljában.

A Sternlicht, amely aggódik az emelkedő kamatlábak gazdaságra gyakorolt hatása miatt, akár 68%-os MFA-állományt is tart a portfóliójában. Jelenleg 10.638.539 részvényt birtokol 97,13 millió dollár értékben. Az MFA negyedéves osztalékfizetése 0,35 dollár, ami 15,3%-os hozamot jelent.

Stephen Laws, a Raymond James elemzője a szelektív új befektetések, a konzervatív tőkeáttétel, az erős portfólióhozamok és a gazdasági könyv szerinti érték ~80%-án kereskedett részvények alapján pozitív kilátásokat lát az MFA-ra.

Tekintettel a vonzó portfólióhozamokra vonatkozó kilátásainkra, az üzleti hitelezésre való fokozott összpontosításra és a célértékünkhöz viszonyított jelenlegi értékelésre, úgy véljük, hogy a kockázat-megtérülés meggyőző.

A Laws az MFA részvényeket outperform (vétel) besorolással látja el, 12,5 dolláros célárral, ami 37%-os emelkedést sugall az elkövetkező hónapokban.

Elemzői várakozások.

A Wall Street átlagos célértéke 12,33 dollár, ami 35%-os egyéves hozamra ad lehetőséget. A részvényt 2 vásárlás és 1 tartás alapján mérsékelt vételnek értékelik. Ez a kilátás azt jelzi, hogy a Sternlicht befektetése az MFA Financialbe érdekes lehetőségnek bizonyulhat a későbbi gazdasági körülmények között hozamot kereső befektetők számára.

Sternlicht befektetésének egyes kritikusai azzal érvelnek, hogy tekintettel a növekvő kamatlábakkal és azok gazdaságra gyakorolt lehetséges hatásával kapcsolatos aggodalmaira, óvatosabban kellene befektetnie egy olyan vállalatba, amely a kamatlábaktól és a jelzálogpiactól függ. Az MFA iránti bizalmát azonban alátámasztja a vállalat erős teljesítménye és pozitív elemzői minősítései.

Összefoglalva, Barry Sternlicht befektetése az MFA Financialbe azt jelzi, hogy bízik a vállalat pozitív növekedési képességében a megemelkedett kamatlábak és a lehetséges piaci kihívások ellenére. Az MFA-ba vetett bizalma, amelyet pozitív elemzői minősítéssel támaszt alá, jelzés lehet a befektetők számára, akik érdekes lehetőségeket keresnek ezekben a bizonytalan gazdasági időkben.

A befektetőknek gondosan mérlegelniük kell egyéni befektetési céljaikat és kockázattűrő képességüket, mielőtt az MFA Financial vagy más részvényekbe történő befektetés mellett döntenek. Fontos, hogy konzultáljanak pénzügyi tanácsadójukkal és végezzenek saját kutatást, mielőtt bármilyen befektetési döntést hoznak.

FIGYELEM: Nem vagyok pénzügyi tanácsadó, és ez az anyag nem szolgál pénzügyi vagy befektetési ajánlásként. Az anyag tartalma kizárólag tájékoztató jellegű.


Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.