S&P 500 ^GSPC 5,304.72 +0.70%
Tesla TSLA $179.24 +3.17%
Meta META $478.22 +2.67%
Nvidia NVDA $1,064.69 +2.57%
Apple AAPL $189.98 +1.66%
Microsoft MSFT $430.16 +0.74%
Alphabet GOOG $176.33 +0.73%
Amazon AMZN $180.75 -0.17%

Unul dintre cele mai mari fonduri speculative dezvăluie de ce este precaut în privința acțiunilor în acest moment

dalcasandu
10. 4. 2023
4 min read

Directorul executiv adjunct al Man Group, Mark Jones, are o perspectivă pesimistă asupra acțiunilor. În ciuda unui raliu care a recuperat din recentele turbulențe de pe piață, Jones a declarat: "Riscul și răsplata pentru acțiuni sunt în prezent disproporționate, citând deteriorarea fundamentelor, obstacolele macroeconomice și investitorii care retrag bani din acțiuni.

Man Group este o companie globală de investiții cu sediul în Marea Britanie, cu active administrate în valoare de aproximativ 109 miliarde de dolari. Este cel mai mare fond de hedging cotat la bursă din lume. Man Group investește într-o gamă largă de piețe și instrumente financiare folosind o varietate de stiluri de investiții, inclusiv tendințe pe termen lung, abordări numerice și fundamentale pe piețele de acțiuni, piețele valutare, piețele de credit și tranzacționarea de instrumente derivate.

Man Group a fost fondat în 1783 și are sediul central la Londra. Acesta are birouri în Europa, America de Nord, Asia și Orientul Mijlociu. Compania este listată la Bursa de Valori din Londra și face parte din indicele FTSE 250.

Cu o experiență și o expertiză atât de vastă pe piețele financiare, Man Group are o capacitate excepțională de a evalua tendințele economice și de piață la nivel mondial. Prin urmare, investitorii ar trebui să fie foarte atenți la Mark Jones atunci când acesta își exprimă prudența cu privire la evaluările actuale ale acțiunilor. În calitate de director executiv adjunct al acestei mari firme cu o experiență bogată, Jones are acces la o gamă largă de date și analize care îl conduc la poziția sa pesimistă. Având în vedere istoricul îndelungat al Man Group în ceea ce privește investițiile de succes, merită să luăm în serios avertismentele lui Jones cu privire la riscurile care ar putea surprinde neplăcut investitorii concentrați în primul rând pe randamentele potențiale.

Mark Jones, directorul general adjunct al Man Group, cel mai mare fond de investiții speculative cotat la bursă, este prudent în ceea ce privește acțiunile, în ciuda revenirii bursiere care a depășit haosul bancar din martie și a aprecierii aparente a piețelor privind aterizarea ușoară a economiei.

În podcastul Bloomberg What Goes Up de vineri, Jones a declarat: "Există o forță insidioasă asupra activelor reale care nu a mai existat de mult timp. Cred că riscul și răsplata pentru acțiuni sunt foarte inegale în acest moment".

Jones a spus că este probabil ca elementele fundamentale ale acțiunilor să se deterioreze, adăugând că există potențialul unor noi reduceri ale așteptărilor privind câștigurile companiilor. Strategii de la Goldman Sachs se așteaptă ca profiturile companiilor americane în următorul sezon de câștiguri să scadă cel mai mult de la începutul pandemiei COVID-19, cu o scădere a profitului pe acțiune de 7% de la an la an, potrivit unei note publicate de bancă săptămâna trecută.

Jones a mai spus că investitorii își mută banii din acțiuni către alternative precum obligațiunile guvernamentale și împrumuturile corporative. El a spus: "Fie că este vorba de consumatori sau de clienți instituționali mari care încep să se întoarcă la o clasă de active care, sincer, a fost relativ defavorizată, o parte din acest flux de fonduri este, de asemenea, o problemă pentru acțiuni, deoarece oamenii doar mută banii de colo-colo".

În sprijinul acestei afirmații, Goldman Sachs estimează că gospodăriile americane vor vinde acțiuni în valoare de 750 de miliarde de dolari în acest an, din cauza ratelor mai mari ale dobânzilor și a inflației susținute.

Comentariul lui Jones este unul dintre puținele opinii prudente privind acțiunile, în condițiile în care majoritatea strategilor se așteaptă ca economia americană să facă o aterizare ușoară în acest an, chiar dacă problemele macroeconomice vor continua. Îngrijorările lui Jones se bazează pe factori fundamentali și macroeconomici pe care, în opinia sa, investitorii îi subapreciază în prezent.

Vă rugăm să rețineți că nu este vorba de consiliere financiară.


Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.