S&P 500 ^GSPC 5,320.29 -0.02%
Tesla TSLA $179.96 -3.56%
Alphabet GOOG $177.28 -1.26%
Meta META $470.18 +1.19%
Apple AAPL $191.24 -0.58%
Nvidia NVDA $948.75 -0.54%
Microsoft MSFT $430.22 +0.28%
Amazon AMZN $183.12 -0.02%

Analiza Southwest Airlines: una dintre puținele companii aeriene care oferă dividende

dalcasandu
10. 4. 2023
7 min read

Compania aeriană a avut parte de 5 ani dificili. Mai întâi blocajul global și apoi inflația ridicată, care a împiedicat mulți oameni să călătorească. În ciuda acestui fapt, unele companii aeriene par să se descurce bine. Vor continua să facă acest lucru?

Southwest Airlines $LUV+0.1% este o companie aeriană americană low-cost cu sediul în Dallas. Fondată în 1967, este cea mai mare companie aeriană low-cost din lume, măsurată în funcție de numărul de pasageri transportați.

Southwest are unul dintre cele mai mici costuri pe loc din industrie. Datorită operațiunilor sale eficiente și a modelului său de operare simplu, este capabilă să ofere tarife scăzute. Southwest are o bază de clienți foarte loiali care apreciază tarifele mici, o experiență excelentă pentru clienți și bagajele gratuite.

Southwest are, de asemenea, un bilanț solid și generează un flux de numerar operațional puternic care îi permite să investească în creștere și să rămână stabil din punct de vedere financiar în perioadele dificile. Southwest operează numai în SUA, iar rutele sale se concentrează pe orașele mici și pe aeroporturile regionale. Îi lipsește o rețea de rute internaționale și pe distanțe lungi.

Sector

Southwest Airlines activează în sectorul transportului aerian, în special pe segmentul de zboruri pe distanțe scurte și medii. Acest sector se caracterizează prin următoarele trăsături:

În mod tradițional, este o industrie foarte competitivă, cu marje de profit reduse. Southwest Airlines este unul dintre transportatorii low-cost competitivi care caută să se situeze la prețuri mult sub cele ale concurenților săi.

Fluctuațiile sezoniere semnificative și factori precum prețul petrolului, condițiile economice sau evenimente precum atacurile teroriste afectează cererea. Aceste instabilități au un impact semnificativ asupra performanței companiilor din acest sector.

Creșterea segmentului companiilor aeriene low-cost în ultimele decenii a dus la o mai bună accesibilitate a transportului aerian pentru masele largi și la extinderea transportului aerian pe distanțe scurte. Această tendință a fost alimentată de creșterea rapidă a Southwest Airlines. Aceasta are costuri fixe ridicate, în special pentru o flotă modernă, ceea ce duce la necesitatea de a menține rate de ocupare ridicate pentru a asigura profitabilitatea.

Concurența

American Airlines $AAL+1.1%: Una dintre cele mai mari companii din sector, operează o flotă mare de aeronave și deservește un număr mare de rute. Prețurile sunt ușor peste Southwest Airlines.

Delta Air Lines $DAL-0.6%: O altă mare companie aeriană tradițională cu o flotă modernă. Oferă o rețea largă de rute, inclusiv rute pe distanțe lungi. Prețurile sunt în linie cu media pieței.

United Airlines $UAL-0.4%: Companie aeriană mare care oferă, la fel ca și concurenții săi, o rețea largă de rute, inclusiv servicii intercontinentale. Prețurile și serviciile sunt în conformitate cu media pieței.

JetBlue $JBLU+1.9%: O companie aeriană low-cost cu o flotă modernă care operează în principal pe rutele de pe coasta de est a SUA. Prețurile sunt comparabile cu cele ale Southwest Airlines. Reprezintă cea mai mare amenințare pentru Southwest Airlines.

Spirit Airlines $SAVE+0.9%: Operează cele mai ieftine zboruri din SUA, cu tarife extrem de mici, dar și servicii relativ limitate. Nu este un concurent direct al Southwest Airlines, dar poate influența prețurile pe piață.

Southwest Airlines are avantajul unei experiențe îndelungate pe acest segment, a unei poziții financiare stabile și a unei strategii low-cost cu un raport calitate-preț excelent. Capacitatea companiei de a răspunde în mod flexibil la concurență și la cererea clienților contribuie la succesul său.

Situația actuală

Având în vedere că nu se așteaptă ca această companie să îmbunătățească profitul net mai mult decât alte companii aeriene, este dificil de înțeles de ce multiplii lor sunt atât de mari.

În cazul în care compania își crește veniturile mai rapid decât concurenții săi și, în cele din urmă, reușește să ajungă la un punct în care să aibă marje similare cu cele ale acestor concurenți, este probabil să depășească aceste companii în ceea ce privește profitul pe acțiune - și astfel să justifice un P/E mai mare.

EPS nu a fost tocmai ridicat în ultima vreme. Sursa

Southwest nu și-a adus încă marjele brute la niveluri similare cu cele de dinaintea pandemiei. În prezent, marja brută a companiei este de aproximativ 25%, în timp ce era puțin peste 31% în 2019, cu un an întreg înainte de pandemia globală.

Marja este în jur de 25% Sursa.

Tarifele aeriene sunt cel mai mare contribuitor și nu este clar dacă tarifele aeriene vor continua să se îndrepte în sus după această lungă perioadă de inflație pe care o vedem. Costurile de exploatare au fost, de asemenea, afectate de inflația ridicată, iar creșterile salariale vor avea, de asemenea, un impact pe termen lung asupra costurilor de exploatare.

Veniturile în 2022 sunt în creștere cu 50,8% față de 2021, iar cheltuielile de exploatare sunt în creștere cu 46,4% în aceeași perioadă. Cu toate acestea, este de remarcat faptul că anul trecut compania a raportat aproximativ aceeași cantitate de venituri, dar cheltuielile de exploatare au fost cu 20% mai mici din cauza unor lucruri precum inflația salarială, inflația generală, costurile de întreținere mai mari și alți factori.

P/E este foarte ridicat

În comparație cu colegii, în timp ce creșterea veniturilor este proiectată să fie ușor mai rapidă decât cea a concurenților, costul veniturilor și cheltuielile de exploatare rămân mai mari decât cele ale colegilor - ceea ce duce la o creștere mai mică a venitului net.

În ciuda acestui fapt, analiștii sunt pozitivi. Sursa

Bilanțul Southwest este deosebit de solid, deoarece bilanțul companiei este mai solid decât al altor companii aeriene importante, inclusiv Delta, United și American Airlines.
Atunci când se compară datoria netă totală pe termen lung a American, United, Delta și Southwest Airlines, Southwest este singura companie cu o cifră negativă, ceea ce înseamnă că nu are datorii nete. Spre deosebire de United, Delta și American Airlines, poziția de numerar a Southwest este cu 4,2 miliarde de dolari mai mare decât datoria totală, ceea ce arată soliditatea bilanțului Southwest.

Datorită bilanțului său puternic și a marjelor de exploatare, Southwest este una dintre puținele companii aeriene care oferă un dividend - mai exact , 1,14% .

Deși istoria sa este puțin mai sălbatică. Sursa

Nu numai că tot mai multe companii aeriene prevăd un mediu de cerere puternică pentru 2023, dar și prețul petrolului are o tendință de scădere. Mai mult, Southwest Airlines are cel mai puternic bilanț în comparație cu United, American și Delta Air Lines, ceea ce îi oferă companiei mai multă libertate pentru a continua să se concentreze pe modernizarea flotei sale la un model nou și eficient, în loc să plătească datoriile cu rate ridicate ale dobânzilor.

Personal, nu sunt în căutarea unui candidat în acest sector - dar LUV mi se pare un candidat interesant din mai multe motive.

Dar dumneavoastră? Aveți un reprezentant în rândul companiilor aeriene? Care dintre ele și de ce?

Disclaimer: Aceasta nu este în niciun caz o recomandare de investiții. Este pur și simplu rezumatul și analiza mea bazată pe date de pe internet și din alte surse. Investițiile pe piețele financiare sunt riscante și fiecare ar trebui să investească în funcție de propriile decizii. Eu sunt doar un amator care își împărtășește opiniile.

Citiți articolul complet gratuit?
Dă-i drumul 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.