S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

A Southwest Airlines elemzése: egyike azon kevés légitársaságoknak, amelyek osztalékot kínálnak

György Sárosi
10. 4. 2023
8 min read

A légitársaság nehéz 5 évet tudhat maga mögött. Először a globális zárlat, majd a magas infláció, amely sok embert akadályozott meg az utazásban. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy néhány légitársaságnak jól megy. Vajon ez így lesz a jövőben is?

A Southwest Airlines $LUV-0.4% egy amerikai fapados légitársaság, amelynek székhelye Dallasban van. Az 1967-ben alapított légitársaság a világ legnagyobb fapados légitársasága a szállított utasok száma alapján.

A Southwestnek az egyik legalacsonyabbak az egy ülőhelyre jutó költségei az iparágban. Hatékony működésének és egyszerű működési modelljének köszönhetően képes alacsony viteldíjakat kínálni. A Southwestnek nagyon hűséges ügyfélköre van, amely értékeli az alacsony viteldíjakat, a nagyszerű ügyfélélményt és az ingyenes poggyászt.

A Southwest emellett erős mérleggel rendelkezik, és jelentős működési cash flow-t termel, ami lehetővé teszi számára, hogy a növekedésbe fektessen be, és nehéz időkben is pénzügyileg stabil maradjon. A Southwest csak az Egyesült Államokon belül működik, és útvonalai a kisebb városokra és regionális repülőterekre összpontosulnak. Hiányzik a nemzetközi és hosszú távú útvonalak hálózata.

Szektor

A Southwest Airlines a légiközlekedési ágazatban, különösen a rövid és közepes távolsági szegmensben tevékenykedik. Ezt az ágazatot a következő jellemzők jellemzik:

Hagyományosan erősen versenyző iparág, alacsony árréssel. A Southwest Airlines egyike a versenyképes fapados légitársaságoknak, amely arra törekszik, hogy jóval a versenytársai árai alatt tartsa magát.

Jelentős szezonális ingadozások és olyan tényezők, mint az olajár, a gazdasági feltételek vagy olyan események, mint a terrortámadások, befolyásolják a keresletet. Ezek az instabilitások jelentősen befolyásolják az ágazatban működő vállalatok teljesítményét.

A fapados légitársaságok szegmensének növekedése az elmúlt évtizedekben a légi utazás tömegek számára való jobb hozzáférhetőségéhez és a rövid távú légi utazás elterjedéséhez vezetett. Ezt a tendenciát a Southwest Airlines gyors növekedése táplálta. Magasak az állandó költségei, különösen a modern repülőgépflotta esetében, ami ahhoz vezet, hogy a nyereségesség biztosítása érdekében a járatok kihasználtságát magas szinten kell tartani.

Verseny

American Airlines $AAL-0.4%: Az ágazat egyik legnagyobb vállalata, nagy repülőgépflottát üzemeltet és számos útvonalat szolgál ki. Az árak valamivel a Southwest Airlines felett vannak.

Delta Air Lines $DAL+0.4%: Egy másik nagy hagyományos légitársaság, modern flottával. Széles útvonalhálózatot kínál, beleértve a hosszú távú útvonalakat is. Az árak a piaci átlagnak megfelelőek.

United Airlines $UAL+0.4%: Nagy légitársaság, amely versenytársaihoz hasonlóan széles útvonalhálózatot kínál, beleértve az interkontinentális járatokat is. Az árak és a szolgáltatás megfelelnek a piaci átlagnak.

JetBlue $JBLU-1.1%: Fapados légitársaság modern flottával, amely elsősorban az USA keleti partvidékén közlekedik. Az árak a Southwest Airlineséhoz hasonlóak. A Southwest Airlinesra jelenti a legnagyobb fenyegetést.

Spirit Airlines $SAVE-1.3%: A legolcsóbb járatokat üzemelteti az USA-ban, rendkívül alacsony viteldíjakkal, de viszonylag korlátozott szolgáltatással. Nem közvetlen versenytársa a Southwest Airlinesnak, de befolyásolhatja a piaci árképzést.

A Southwest Airlines előnye a szegmensben szerzett hosszú tapasztalat, a stabil pénzügyi helyzet és a kiváló ár-érték arányt kínáló fapados stratégia. A vállalat sikeréhez hozzájárul, hogy rugalmasan tud reagálni a versenyre és az ügyfelek igényeire.

Jelenlegi helyzet

Tekintettel arra, hogy a vállalat várhatóan nem fogja jobban javítani a nettó nyereségét, mint más légitársaságok, nehéz megérteni, miért olyan magasak a szorzóik.

Ha a vállalat gyorsabban növeli bevételeit, mint versenytársai, és végül sikerül elérnie azt a pontot, ahol a versenytársakéhoz hasonló árréssel rendelkezik, akkor az egy részvényre jutó nyereség tekintetében valószínűleg felül fogja múlni ezeket a vállalatokat - és így magasabb P/E-t fog indokolni.

Az EPS az utóbbi időben nem volt éppen magas. Forrás

A Southwest még nem érte el a bruttó árrését a járvány előtti szintre. Jelenleg a vállalat bruttó árrése 25% körül van, míg 2019-ben, egy teljes évvel a világjárvány előtt alig több mint 31% volt.

Az árrés 25% körül van. forrás: A bruttó árrés 25% körül van.

A legnagyobb mértékben a repülőjegyárak járulnak hozzá, és nem világos, hogy a mostani hosszú inflációs időszak után a repülőjegyárak tovább fognak-e emelkedni. Az üzemeltetési költségeket szintén sújtotta a magas infláció, és a béremeléseknek is lesz némi hosszabb távú hatása az üzemeltetési költségekre.

A bevételek 2022-ben 50,8%-kal emelkednek 2021-hez képest, a működési költségek pedig 46,4%-kal nőnek ugyanebben az időszakban. Figyelemre méltó azonban, hogy a vállalat tavaly nagyjából ugyanekkora bevételről számolt be, de a működési költségek 20%-kal alacsonyabbak voltak olyan dolgok miatt, mint a bérinfláció, az általános infláció, a magasabb karbantartási költségek és egyéb tényezők.

A P/E nagyon magas

A versenytársakkal összehasonlítva, míg a bevétel növekedése az előrejelzések szerint valamivel gyorsabb lesz, mint a versenytársaké, az árbevétel költségei és a működési költségek továbbra is magasabbak, mint a versenytársaké - ami alacsonyabb nettó nyereségnövekedést eredményez.

Ennek ellenére az elemzők pozitívak. Forrás

A Southwest mérlege egyedülállóan erős, mert a vállalat mérlege erősebb, mint más nagy légitársaságoké, köztük a Delta, a United és az American Airlines-é.
Ha összehasonlítjuk az American, a United, a Delta és a Southwest Airlines teljes nettó hosszú távú adósságát, a Southwest az egyetlen olyan vállalat, amelynek negatív a száma, vagyis a vállalatnak nincs nettó adóssága. A United, a Delta és az American Airlines légitársaságokkal ellentétben a Southwest készpénzállománya 4,2 milliárd dollárral magasabb, mint a teljes adósságállománya, ami a Southwest mérlegének erősségét mutatja.

Erős mérlegének és működési árrésének köszönhetően a Southwest azon kevés légitársaságok egyike, amely osztalékot kínál - konkrétan 1,14%-ot.

Bár a története egy kicsit vadabb. Forrás:

Nemcsak több légitársaság jósol erős keresleti környezetet 2023-ra, hanem az olajár is csökkenő tendenciát mutat. Továbbá a Southwest Airlines rendelkezik a legerősebb mérleggel a Unitedhez, az Americanhez és a Delta Air Lineshoz képest, ami nagyobb szabadságot ad a vállalatnak, hogy továbbra is a flotta új és hatékony modellre történő korszerűsítésére koncentráljon a magas kamatozású adósságok törlesztése helyett.

Személy szerint nem keresek jelöltet a szektorban - de a LUV több okból is érdekes jelöltnek tűnik számomra.

Mi a véleményed? Van képviselője a légitársaságok között? Melyik és miért?

Jogi nyilatkozat: Ez semmiképpen sem befektetési ajánlás. Ez pusztán az én összefoglalóm és elemzésem az internetről és más forrásokból származó adatok alapján. A pénzpiacokon való befektetés kockázatos, és mindenkinek a saját döntései alapján kell befektetnie. Én csak egy amatőr vagyok, aki megosztja a véleményét.

Olvassa el a teljes cikket ingyenesen?
Gyerünk 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.