S&P 500 ^GSPC 5,307.01 -0.27%
Tesla TSLA $180.11 -3.48%
Alphabet GOOG $178.00 -0.86%
Apple AAPL $190.90 -0.75%
Meta META $467.78 +0.68%
Nvidia NVDA $949.50 -0.46%
Microsoft MSFT $430.52 +0.34%
Amazon AMZN $183.13 -0.01%

Analiza družbe Southwest Airlines: ena redkih letalskih družb, ki ponuja dividende

Kristijan Kopitar
10. 4. 2023
6 min read

Letalski prevoznik je imel težkih pet let. Najprej je prišlo do globalne blokade, nato pa do visoke inflacije, ki je številnim ljudem preprečila potovanja. Kljub temu se zdi, da nekaterim letalskim družbam dobro uspeva. Ali jim bo šlo tako tudi v prihodnje?

Southwest Airlines $LUV-0.3% je ameriški nizkocenovni letalski prevoznik s sedežem v Dallasu. Ustanovljen je bil leta 1967 in je največji nizkocenovni letalski prevoznik na svetu po številu prepeljanih potnikov.

Southwest ima ene najnižjih stroškov na sedež v panogi. Zaradi učinkovitega poslovanja in preprostega modela delovanja lahko ponuja nizke cene letalskih vozovnic. Southwest ima zelo zveste stranke, ki cenijo nizke cene letalskih vozovnic, odlično uporabniško izkušnjo in brezplačno prtljago.

Družba Southwest ima tudi dobro bilanco stanja in ustvarja velik denarni tok iz poslovanja, kar ji omogoča, da vlaga v rast in ostaja finančno stabilna v težkih časih. Družba Southwest posluje samo v ZDA, njene proge pa so osredotočene na manjša mesta in regionalna letališča. Nima mreže mednarodnih in daljinskih prog.

Sektor

Družba Southwest Airlines deluje v sektorju zračnega prevoza, zlasti na kratkih in srednjih razdaljah. Za ta sektor so značilne naslednje značilnosti:

Tradicionalno gre za zelo konkurenčno panogo z nizkimi maržami. Southwest Airlines je eden od konkurenčnih nizkocenovnih prevoznikov, ki si prizadeva postaviti cene precej nižje od cen konkurentov.

Na povpraševanje vplivajo velika sezonska nihanja in dejavniki, kot so cena nafte, gospodarske razmere ali dogodki, kot so teroristični napadi. Te nestabilnosti pomembno vplivajo na uspešnost podjetij v tem sektorju.

Rast segmenta nizkocenovnih letalskih prevoznikov v zadnjih desetletjih je privedla do boljše dostopnosti letalskih prevozov za širše množice in širitve letalskih prevozov na kratke razdalje. Ta trend je spodbudila hitra rast letalske družbe Southwest Airlines. Ima visoke fiksne stroške, zlasti za sodobno floto, zaradi česar mora vzdrževati visoke stopnje zasedenosti, da bi zagotovil dobičkonosnost.

Konkurenca

American Airlines $AAL+0.5%: eno največjih podjetij v sektorju, ki upravlja veliko floto letal in ponuja veliko število poti. Cene so nekoliko višje od cen družbe Southwest Airlines.

Delta Air Lines $DAL-1.2%: Še ena velika tradicionalna letalska družba s sodobno floto. Ponuja široko mrežo prog, vključno s progami na dolge razdalje. Cene so v skladu s tržnim povprečjem.

United Airlines $UAL-1.2%: Velika letalska družba, ki tako kot njeni konkurenti ponuja široko mrežo prog, vključno z medcelinskimi povezavami. Cene in storitve so v skladu s tržnim povprečjem.

JetBlue $JBLU+1.6%: nizkocenovni letalski prevoznik s sodobno floto, ki deluje predvsem na progah na vzhodni obali ZDA. Cene so primerljive s cenami družbe Southwest Airlines. Predstavlja največjo grožnjo družbi Southwest Airlines.

Spirit Airlines $SAVE-1.1%: opravlja najcenejše lete v ZDA z izjemno nizkimi cenami, vendar tudi z razmeroma omejenimi storitvami. Ni neposredni konkurent družbi Southwest Airlines, vendar lahko vpliva na oblikovanje cen na trgu.

Prednost letalske družbe Southwest Airlines so dolgoletne izkušnje v tem segmentu, stabilen finančni položaj in nizkocenovna strategija z odličnim razmerjem med ceno in kakovostjo. K uspehu podjetja prispeva njegova sposobnost prožnega odzivanja na konkurenco in povpraševanje strank.

Trenutni položaj

Glede na to, da se od družbe ne pričakuje večje izboljšanje čistega dobička kot od drugih letalskih prevoznikov, je težko razumeti, zakaj so njihovi mnogokratniki tako visoki.

Če bo podjetje svoje prihodke povečevalo hitreje kot njegovi konkurenti in sčasoma doseglo točko, ko bo imelo podobne marže kot ti konkurenti, bo verjetno preseglo ta podjetja v smislu dobička na delnico - in tako upravičilo višji P/E.

V zadnjem času dobiček na delnico ni bil ravno visok. Vir:

Družba Southwest še ni dosegla podobnih bruto marž kot pred pandemijo. Trenutno znaša bruto marža podjetja okoli 25 %, medtem ko je leta 2019, torej celo leto pred globalno pandemijo, znašala nekaj več kot 31 %.

Bruto marža znaša približno 25 %. vir.

K temu največ prispevajo letalske vozovnice, pri čemer ni jasno, ali se bodo po tem dolgem obdobju inflacije, ki smo mu priča, letalske vozovnice še naprej povečevale. Visoka inflacija je prizadela tudi stroške poslovanja, povečanje plač pa bo dolgoročno vplivalo tudi na stroške poslovanja.

Prihodki v letu 2022 so se v primerjavi z letom 2021 povečali za 50,8 %, stroški poslovanja pa so se v istem obdobju povečali za 46,4 %. Vendar pa je treba omeniti, da je podjetje lani poročalo o približno enakem znesku prihodkov, vendar so bili stroški poslovanja za 20 % nižji zaradi stvari, kot so inflacija plač, splošna inflacija, višji stroški vzdrževanja in drugi dejavniki.

P/E je res visok

V primerjavi s podobnimi podjetji naj bi bila rast prihodkov sicer nekoliko hitrejša kot pri konkurentih, vendar pa stroški prihodkov in stroški poslovanja ostajajo višji kot pri podobnih podjetjih - posledica tega je nižja rast čistega dobička.

Kljub temu so analitiki pozitivno naravnani. Vir:

Southwestova bilanca stanja je edinstveno močna, saj je bilanca stanja družbe močnejša od drugih večjih letalskih družb, vključno z družbami Delta, United in American Airlines.
Pri primerjavi skupnega neto dolgoročnega dolga družb American, United, Delta in Southwest Airlines je Southwest edina družba z negativno številko, kar pomeni, da družba nima neto dolga. Za razliko od letalskih družb United, Delta in American Airlines je denarni položaj družbe Southwest za 4,2 milijarde USD višji od njenega skupnega dolga, kar kaže na trdnost njene bilance stanja.

Zaradi močne bilance stanja in operativnih marž je družba Southwest ena redkih letalskih družb, ki izplačuje dividende, in sicer v višini 1,14 % .

Čeprav je njena zgodovina nekoliko bolj divja. Vir:

Ne le, da vse več letalskih družb za leto 2023 napoveduje močno povpraševanje, ampak tudi cena nafte kaže trend upadanja. Poleg tega ima družba Southwest Airlines v primerjavi z United, American in Delta Air Lines najmočnejšo bilanco stanja, kar ji daje več svobode, da se lahko še naprej osredotoča na nadgradnjo flote z novim in učinkovitim modelom, namesto da odplačuje dolg z visokimi obrestnimi merami.

Osebno ne iščem kandidata v tem sektorju - vendar se mi LUV zdi zanimiv kandidat iz več razlogov.

Kaj pa vi? Ali imate predstavnika med letalskimi prevozniki? Katerega in zakaj?

Izjava o omejitvi odgovornosti: To nikakor ni naložbeno priporočilo. To je zgolj moj povzetek in analiza, ki temelji na podatkih iz interneta in drugih virov. Naložbe na finančnih trgih so tvegane in vsak naj vlaga na podlagi lastnih odločitev. Sem le amater, ki deli svoja mnenja.

Preberite celoten članek brezplačno?
Pojdi naprej 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Posredujte članek naprej ali ga shranite za pozneje.