S&P 500 ^GSPC 5,123.53 +1.17%
Apple AAPL $184.53 +6.65%
Nvidia NVDA $885.82 +3.22%
Meta META $451.49 +2.22%
Microsoft MSFT $406.28 +2.12%
Amazon AMZN $186.60 +1.02%
Alphabet GOOG $167.18 -0.76%
Tesla TSLA $180.76 +0.42%

Také jsem fanoušek VW. Myslím si, že cena je super. Společnost je srozumitelná a spolehlivá. Hlavně kladu důraz na veliký potenciál růstu na čínském trhu.

Taky na VW koukám hlavně kvůli dividendy, která je zde hodně slušná.  Vzhledem k vysoké inflaci a úrokovým sazbám, ale ještě nemáme vyhráno, takže očekávám ještě korekci ceny. Pokud k tomu dojde, tak nastupuju.

Mě už přijde atraktivní nyní, takže max dokoupím, když bude potřeba 😎

A vyplatí se mít německou dividendu, když bude na německé straně zdaněná 26,38% ?

https://forum.finexpert.e15.cz/viewtopic.php?t=1277817

Dobrá volba...pri 4Pe...nie ako tesla 50

Díky! Máš taky VW v portfoliu?

Za mě upřímně se ti nepovede to co prvně. Společnost potřebuje masivně investovat, což taky provádí. Miliarda sem, miliarda tam, porostou jim rapidně náklady - výsledek tvého investičního snažení může a podle mě i bude trvat dlouho.

Ano, to investují. Za mě je cena naprosto v pořádku. Společnost dobře znám, má solidní postavení na trhu, které jen tak někdo neohrozí, aktuální velké investice se projeví v budoucnu, takže je mi jedno jestli budu čekat rok, dva, tři nebo pět, jako vítěz pravděpodobně odejdu. Společnost je stabilní, má dividendu a velice kvalitní automobily, vážně se nebojím.

Reálně bych o tom neuvažoval dřív, jak pod 100$. Jejich pozice na trhu sice není v ohrožení, ale budou tlačit na přechod k EV, kde je té konkurence a inovátorů až až. Pokud nepřijdou na trh s něčím ultra, nějaký top vůz nebo cenově dostupný EV vůz, tak se stanou jen řadovou automobilkou.

V portfoliu jsem VW jednu dobu také měl, ale prodal jsem se ziskem. Pokud bych měl do něj opět investovat, tak bych rád viděl cenu ještě níž. Tím ale neříkám, že jde o špatnou investici.

Já jsem s tou cenou úplně v pohodě. Sice to není low jako v roce 2022, ale jako vstupní bod podle mě ideálka. Pokud se dostaneme ještě níž, tak mám cash ready a jsem připraven pozici zvětšovat. VW mám nastudovaný poměrně dobře, takže nejdu do neznáma.

Samozřejmě, já mluvím za jen za sebe, protože v tuto chvíli nevyhledávám žádnou automobilku do portfolia. Takže kdybych tam měl investovat, tak to musí být vážně výhodné pro mě.