S&P 500 ^GSPC 5,304.72 +0.70%
Tesla TSLA $179.24 +3.17%
Meta META $478.22 +2.67%
Nvidia NVDA $1,064.69 +2.57%
Apple AAPL $189.98 +1.66%
Microsoft MSFT $430.16 +0.74%
Alphabet GOOG $176.33 +0.73%
Amazon AMZN $180.75 -0.17%

Bath & Body Works: cum se descurcă unul dintre liderii din domeniul îngrijirii corporale?

Nicolae Francescu
12. 4. 2023
9 min read

Bath & Body Works este cel mai mare retailer de produse de îngrijire corporală din SUA, cu o cotă de piață de peste 20%. Compania operează o rețea de 1.700 de magazine și se concentrează cu succes pe produsele cu marjă mare de profit și pe produsele sezoniere care se adresează tuturor tipurilor de clienți.

Bath & Body Works

Bath & Body Works este un lanț american de magazine cu amănuntul specializat în produse cosmetice, parfumuri și produse de îngrijire corporală. Compania operează mai mult de 1.700 de magazine în Statele Unite și Canada și este o filială a L Brands.

Bath & Body Works domină piața produselor de îngrijire corporală din Statele Unite, cu o cotă de piață de aproximativ 20-25% (este al treilea mare jucător din acest sector). Principalul său avantaj competitiv este reprezentat de gama largă de produse sub marcă proprie cu un raport preț/performanță favorabil, inclusiv mărci precum Signature Collection, Aromatherapy și C.O. Bigelow. Bath & Body Works este specializată în produse parfumate, cum ar fi lumânări aromatice, loțiuni de corp, șampoane, geluri de duș și produse fabricate din ingrediente naturale.

Unele dintre cele mai bine vândute și mai populare produse includ lumânări parfumate, loțiuni de corp aromatice și produse ediție de Crăciun. Bath & Body Works are un sezon de Crăciun foarte puternic, realizând aproximativ 40% din vânzările sale pe întregul an, ceea ce este fascinant, dar, într-un fel, poate fi o componentă de risc.

Compania colaborează îndeaproape cu organizația Henrietta Lacks Sisters, care sprijină femeile afro-americane bolnave de cancer. Ca parte a acestei colaborări, Bath & Body Works organizează în mod regulat evenimente de strângere de fonduri în magazinele sale și donează o parte din veniturile obținute din vânzarea anumitor produse pentru a sprijini organizația.

În ultimii ani, Bath & Body Works s-a concentrat pe consolidarea vânzărilor sale online și a programului de fidelizare a clienților. Scopul este de a ajunge la generațiile mai tinere de clienți și de a menține o cotă ridicată pe piața competitivă a produselor de îngrijire corporală. Compania se așteaptă ca creșterea comerțului electronic să contribuie la consolidarea în continuare a poziției sale.

Riscuri

Bath & Body Works se confruntă cu mai multe riscuri care îi pot amenința activitatea:

În ultimii ani, pe piață au apărut multe mărci noi cu produse cosmetice naturale și produse ecologice. Această tendință reprezintă un risc ca clienții Bath & Body Works să se orienteze către mărci alternative pe care le percep ca fiind mai ecologice și mai prietenoase cu sănătatea. Deși Bath & Body Works își extinde și ea oferta de produse naturale, se confruntă cu o concurență puternică din partea noilor mărci pe această piață în creștere.

Un alt risc este o încetinire a pieței cu amănuntul și o scădere a numărului de persoane care frecventează magazinele de tip "brick-and-mortar", ceea ce ar avea un impact negativ asupra vânzărilor Bath & Body Works. Compania este puternic dependentă de vânzările prin intermediul magazinelor de tip "brick-and-mortar", deși comerțul electronic a crescut în ultima vreme.

Dependența Bath & Body Works de vânzările sezoniere reprezintă, de asemenea, un risc. Aproximativ 40% din vânzările companiei sunt realizate în timpul sezonului de Crăciun. În cazul în care sezonul de Crăciun este mai slab din cauza condițiilor economice sau a altor factori, acest lucru ar putea reduce semnificativ vânzările și profiturile anuale ale companiei.

Finanțe

Din rezultatele Bath & Body Works din ultimii 5 ani, observăm o tendință de scădere în ceea ce privește vânzările și fluctuațiile venitului net. Acest lucru se datorează unei cereri mai slabe decât se aștepta în perioada 2020-2021.

Profitul brut al companiei a crescut în 2019 și 2020 datorită creșterii vânzărilor, dar a scăzut treptat începând cu 2021, în timp ce cheltuielile de exploatare ale companiei sunt relativ stabile la aproximativ 1,8-1,9 miliarde de dolari pe an.

În general, Bath & Body Works are un model de afaceri stabil și profitabil, dar depinde în mare măsură de vânzările prin intermediul magazinelor de tip "brick-and-mortar". Creșterea comerțului electronic și extinderea ofertelor de produse prezintă oportunități pentru creșterea continuă a companiei, în timp ce închiderea magazinelor și încetinirea vânzărilor cu amănuntul reprezintă riscuri majore.

Bilanț

Bilanțul Bath & Body Works arată că societatea are o structură de bilanț și lichidități puternice. Activele totale ale companiei sunt în jur de 6-12 miliarde de dolari, dintre care majoritatea sunt active curente, în principal stocuri și creanțe.

Pasivele totale ale Bath & Body Works sunt, de asemenea, ridicate, în jur de 7-12 miliarde USD pe an. Majoritatea pasivelor sunt pasive curente, cum ar fi conturile de plătit. Pasivele pe termen lung ale firmei sunt de aproximativ 1-3 miliarde USD pe an și constau în principal din împrumuturi și împrumuturi.

Capitalul propriu al Bath & Body Works este negativ, ceea ce se datorează faptului că firma își răscumpără în mod regulat propriile acțiuni. Excluzând acțiunile de trezorerie, compania are capitaluri proprii de aproximativ 2-3 miliarde USD.

Fondul de rulment, diferența dintre activele curente și pasivele curente, este constant pozitiv, de 0,9-2,8 miliarde USD. Acest lucru indică capacitatea companiei de a-și plăti datoriile pe termen scurt.

Datoria netă a Bath & Body Works, diferența dintre împrumuturi și numerar, este de 2,5-4 miliarde USD pe an. Raportul dintre datoria netă și EBITDA operațional este scăzut, în jur de 1-2x, ceea ce reprezintă un nivel conservator de îndatorare.

În general, Bath & Body Works are o structură de bilanț solidă, cu lichidități ample și datorii moderate. Compania generează un flux de numerar operațional stabil, ceea ce îi permite să achite datoriile și să finanțeze investițiile de creștere. Având în vedere caracterul sezonier ridicat al vânzărilor sale, un bilanț și o lichiditate puternice sunt esențiale. Bath & Body Works este bine echipată din punct de vedere financiar pentru a face față fluctuațiilor cererii pe termen scurt și închiderilor de afaceri, așa cum s-a întâmplat în 2021.

Bilanțul puternic și lichiditățile puternice ale companiei sunt punctele sale forte. Dependența sa ridicată de vânzările sezoniere și de vânzările de cărămizi și mortar rămâne un risc financiar cheie. Un alt risc potențial este posibilitatea creșterii ratelor dobânzilor, care ar crește costurile serviciului datoriei Bath & Body Works. Cu toate acestea, în general, compania se află într-o situație financiară foarte bună.

Fluxul de numerar

Conform situației fluxurilor de numerar, Bath & Body Works generează un flux de numerar operațional stabil și puternic. În ultimele 12 luni, compania a generat un flux de numerar operațional de 1,8 miliarde de dolari. Acest flux de numerar provine în principal dintr-un profit după impozitare de 800 de milioane de dolari, ajustat pentru elemente fără numerar, cum ar fi deprecierea și amortizarea.

Fluxul de numerar pentru investiții al BBWI este negativ, deoarece compania investește în mod regulat în rețeaua sa de magazine de tip brick-and-mortar și în logistică. Pe parcursul anului trecut, fluxul de numerar pentru investiții a fost de -328 milioane de dolari. Elementul cheie a fost reprezentat de cheltuielile de capital de 351 milioane USD.

Fluxul de numerar financiar al BBWI a fost, de asemenea, negativ anul trecut, de -1,6 miliarde USD. Acest lucru s-a datorat în principal răscumpărării de acțiuni proprii în valoare de 1,3 miliarde USD. În plus, compania a rambursat 135 de milioane de dolari în împrumuturi și credite și a plătit 105 milioane de dolari în dividende.

Fluxul de numerar liber al companiei, adică fluxul de numerar după investiții, dar înainte de finanțare, a fost de 1,5 miliarde USD în ultimele 12 luni. Acest flux de numerar liber puternic demonstrează capacitatea BBWI de a genera numerar din operațiuni după ce a finanțat deja investițiile pentru a susține și a crește afacerea. Compania utilizează acest flux de numerar pentru a plăti datoriile, a plăti dividende și a răscumpăra acțiuni.

Poziția totală de numerar a Bath & Body Works la sfârșitul perioadei a fost de 1,2 miliarde de dolari. Prin urmare, compania dispune de o rezervă semnificativă de lichidități, ceea ce îi conferă flexibilitate financiară. Fluxul de numerar puternic și poziția de numerar a BBWI reprezintă un avantaj distinct care permite companiei să finanțeze operațiunile, să investească pentru creștere și să returneze capital acționarilor prin dividende și răscumpărări de acțiuni chiar și în cazul unor scăderi temporare ale vânzărilor.

Pe baza acestor elemente fundamentale și a comparațiilor cu alte companii similare, se pare că acțiunile BBWI ar putea fi subevaluate.

Cu toate acestea, principalul risc al BBWI rămâne dependența sa puternică de magazinele de tip "brick-and-mortar" și de vânzările sezoniere. Compania realizează 40% din vânzările sale în timpul sezonului de sărbători, astfel încât orice slăbiciune ar putea reduce semnificativ rezultatele pe întregul an. Concurența din partea noilor mărci de cosmetice naturale și posibilele închideri de magazine din cauza unor noi valuri de pandemie reprezintă, de asemenea, riscuri.

În general, BBWI pare să prezinte o oportunitate de investiție atractivă pentru investitorii pe termen lung. Compania are un model de afaceri stabil și rezistent, un bilanț solid și generează un flux de numerar sănătos. Deși prețul acțiunilor poate fluctua semnificativ pe termen scurt în funcție de factorii sezonieri, compania este solidă din punct de vedere fundamental și are potențial de creștere în continuare. Astfel, pentru investitorii care caută dividende stabile și potențial de apreciere a capitalului pe termen lung, BBWI poate fi atractivă.

Previziunile analiștilor

Cei 18 analiști care oferă previziuni de preț pe 12 luni pentru Bath & Body Works Inc au o țintă mediană de 48,00, cu o estimare ridicată de 76,00 și o estimare scăzută de 35,00. Estimarea mediană reprezintă o creștere de +26,85% față de ultimul preț de 37,84.

  • Ce părere aveți despre această companie? 🤔

Vă rugăm să rețineți că aceasta nu este o consiliere financiară. Fiecare investiție trebuie să treacă printr-o analiză amănunțită.


Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.