S&P 500 ^GSPC 5,304.72 +0.70%
Tesla TSLA $179.24 +3.17%
Meta META $478.22 +2.67%
Nvidia NVDA $1,064.69 +2.57%
Apple AAPL $189.98 +1.66%
Microsoft MSFT $430.16 +0.74%
Alphabet GOOG $176.33 +0.73%
Amazon AMZN $180.75 -0.17%

Szeretne tiszta energiába befektetni? Akkor ne hagyja ki ezt a 2 részvényt az elemzők szerint.

Adorján Fülöp
12. 4. 2023
7 min read

Ma egy nagyon érdekes ágazatot fogunk megvizsgálni, amely az elemzők szerint ígéretes jövő előtt áll. Ez a kormányok különböző lépéseiből, valamint a társadalom általános felépítéséből fakad. Valójában 2 olyan részvény van ebben a szektorban, amelyet Andre Percoco, a Morgan Stanley elemzője kedvel.

A zöld energia gazdasága meredek növekedésnek indult, mivel társadalmi és politikai tényezők ösztönzik a hagyományos fosszilis tüzelőanyagokról a fenntartható és zöld energiaforrásokra való áttérést. Ez a trend befektetési lehetőségeket kínál, különösen a tiszta energiában. Andrew Percoco, a Morgan Stanley elemzője potenciált lát a megújuló energiában, és két olyan részvényt ajánl, amelyek legalább 100%-os növekedési potenciállal rendelkeznek.

Stem, Inc. $STEM-0.8%

Részvényárfolyam grafikon.

Az első ilyen részvény a Stem, Inc. $STEM-0.8%, egy innovatív tiszta energiával foglalkozó vállalat, amely a megújuló energiát, az energiatárolást és a mesterséges intelligenciát ötvözi. A Stem intelligens akkumulátorrendszereket és egy AI-alapú platformot kínál, amely optimalizálja a helyszíni energiatermelés, a hálózati energia és a tárolt energia közötti kapcsolatot. A vállalat ügyfelei akár 30%-ot is megtakaríthatnak energiaköltségeikből.

A Stem Athena platformját a kategóriájában a legszélesebb körben használt rendszernek tartják. Mesterséges intelligenciáját hosszú időn keresztül képezték ki, így a leghatékonyabb szoftver a maga nemében. A platform világszerte elérhető, és 75 országban működik. A Stem becslése szerint a megcélozható piac 2050-re elérheti az 1,2 billió dollárt.

A Stem már most is erős növekedést mutat: 2022-ben 363 millió dolláros bevétellel számol, ami 186%-os növekedést jelent az előző évhez képest. Andrew Percoco, a Morgan Stanley szakértője a Stem részvényeit 103%-os emelkedési potenciállal rendelkező, vonzó befektetésnek tartja.

Továbbra is úgy látjuk, hogy a STEM szoftverközpontú stratégiája kedvező módja az energiatárolási piacra való kijutásnak, és egy olyan hosszú távú növekedési hajtóerő, amely a részvény jelenlegi 20%-os árengedménye mellett más energiatárolási részvényekhez képest jelentősen alulértékelt... A STEM-et a javuló akkumulátor-ellátási lánc kulcsfontosságú kedvezményezettjének tekintjük, és vonzó keresztértékesítési lehetőséget látunk az örökölt tároló berendezések és a napelemes megfigyelés között.

Elemzői várakozások.

Amint látjuk, Percoco nincs egyedül azzal, hogy jelentős emelkedést vár ettől a részvénytől. Nemrég 8 elemző csatlakozott hozzá, akik részvényenként 13,63 dolláros célárban állapodtak meg.

Sunnova Energy International $NOVA+5.9%

Részvény árfolyam grafikon

A második ajánlott részvény a Sunnova Energy International $NOVA+5.9%, a napenergia területén vezető szerepet betöltő vállalat. A Sunnova a napenergia telepítési folyamat minden aspektusával foglalkozik, a tetőtéri panelek telepítésétől az otthoni energiarendszerek energiatároláshoz való csatlakoztatásáig. A Sunnova emellett a termékeihez háttérszolgáltatásokat, szükség esetén javításokat, módosításokat és alkatrészcserét, sőt, még a finanszírozásban és a biztosításban is segítséget nyújt.

A Sunnova az Egyesült Államok 40 államában és Puerto Ricóban működik, és több mint 130 000 ügyféllel rendelkezik. A vállalat arra számít, hogy 2023-ban 1,1 milliárd dolláros bevételt ér el, ami 37%-os növekedést jelent az előző évhez képest. Növekedésével és a napenergia-szolgáltatások széles portfóliójával a Sunnova a megújulóenergia-ipar jelentős szereplőjévé válik.

Andrew Percoco a Morgan Stanley-től a Sunnova Energy részvényét vonzó befektetésnek tartja, 100%-os felfelé ívelési potenciállal. Percoco azt is hangsúlyozza, hogy a tiszta energiára való áttérés elengedhetetlen az éghajlati válság leküzdéséhez és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez. Így a zöld energiába való befektetés nemcsak pénzügyi lehetőséget jelent, hanem a fenntarthatóság és a környezetvédelem előmozdításának eszköze is.

Kedveljük a NOVA kitettségét egy jelentősen alullátogatott piacon (az amerikai háztartások 4%-a), erős hosszú távú növekedési kilátásokkal. Számos rövid távú kockázat van, többek között a kaliforniai politikai változások miatti potenciális hosszú távú keresletcsökkenés, valamint a potenciálisan volatilis pénzügyi környezetnek való kitettség, ami nyomást gyakorolhat a részvényre. Ennek ellenére úgy látjuk, hogy ez egy vonzó vásárlási lehetőség azok számára, akik hajlandóak elfogadni a rövid távú volatilitást, mivel a részvényt a meglévő eszközeinek értéke alatt kereskedik.

Elemzői várakozások.

Itt is láthatjuk, hogy a Percoco nem egy menő, amikor erről a vállalatról van szó. Nemrégiben 12 másik elemző csatlakozott hozzá, akik nagyjából 33 dolláros részvényenkénti árcélban állapodtak meg.

Következtetés

A tiszta energiára való áttérés és a megújuló energián alapuló technológiák iránti növekvő kereslet teret teremt a további innováció és terjeszkedés számára. Fontos megjegyezni, hogy a zöld energia részvényekbe való befektetés bizonyos kockázatokkal járhat, mint például a piaci volatilitás és a szabályozás, amelyek befolyásolhatják a vállalatok piaci értékét. A hosszú távú növekedési és fenntarthatósági lehetőségeket kereső progresszív befektetőknek azonban érdemes megfontolniuk az olyan vállalatokba való befektetést, mint a Stem, Inc. és a Sunnova Energy International.

Tekintettel a zöld energia iránti egyre növekvő érdeklődésre és annak az éghajlati válság leküzdésében játszott szerepére, valószínű, hogy a megújuló energiába történő befektetések továbbra is egyre nagyobb teret nyernek. A Stem és a Sunnova részvényeinek jelentős növekedése azt mutatja, hogy a piac a fenntartható energiaforrásokra és technológiákra összpontosít.

A jövőben a zöld energiaágazat további növekedésére és jelentőségének növekedésére számíthatunk. A kormányok, a vállalkozások és a magánszemélyek egyre inkább tudatában vannak annak, hogy át kell térni a fenntartható energiaforrásokra és csökkenteni kell az üvegházhatású gázok kibocsátását. Ez a tendencia valószínűleg folytatódik, ami lehetővé teszi az olyan vállalatok további növekedését és terjeszkedését, mint a Stem és a Sunnova, és befektetési lehetőséget biztosít azok számára, akik támogatni kívánják a fenntartható fejlődést és küzdeni szeretnének az éghajlati válság ellen.

Összefoglalva, a zöldenergia-befektetések egyedülálló lehetőséget kínálnak azok számára, akik a pénzügyi nyereséget a fenntartható fejlődés és a környezetvédelem támogatásával kívánják összekapcsolni.

FIGYELEM: Nem vagyok pénzügyi tanácsadó, és ez az anyag nem szolgál pénzügyi vagy befektetési ajánlásként. Az anyag tartalma pusztán tájékoztató jellegű.


Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.