S&P 500 ^GSPC
5,254.35
+0.11%
Tesla TSLA
$175.79
-2.25%
Meta META
$485.58
-1.68%
Apple AAPL
$171.48
-1.06%
Amazon AMZN
$180.38
+0.31%
Alphabet GOOG
$152.26
+0.21%
Microsoft MSFT
$420.72
-0.17%
Nvidia NVDA
$903.56
+0.12%

18 kamionů Tesla $TSLA-2.2% Semi jezdí v barvách Pepsi $PEP+0.8%. Vážení takhle vypadá budoucnost. Tohle je pro mě jen další bullish signál a nevidím důvod, proč by do konce roku neměla být Tesla za 400$.

Je tu někdo podobného názoru? Zajímají mě názory odpůrců, protože mi nikdo pořád nedokázal dát pádný důvod, který by moje bullish přesvědčení podlomil.


Dobrý 👍 Ale s tím odhadem target price bych byl opatrnější. V poslední době jsem si toho načetl ttochu víc a souhlasím že i když je Tesla právě v určité stagnaci nebo korekci, tak dlouhodobý trend je býčí. Zisk asi bude za Q1 vyšší než očekávaný ale v meziročním srovnání zřejmě nižší. Takže tohle se bude dát vykládat na obě strany. Realisticky bych to v Q2 viděl jako pokračující stagnaci pod 200$ s vysokou volatilitou kdy by proražení psychologické hranice 200$ mohla testovat a možný růst až v Q3-4 na max. 250$ už můj odhad 300$ který jsem zveřejnil dříve je zřejmě zbožné přání 🤞To by musel přijít výraznější všeobecný růst trhu, ale pravděpodobnější je pořád to že trh půjde  jen do strany.

Do strany asi půjde, ale věřím, že těch bullish zpráv bude dost na to, aby se rozjelo šílenství! Ať už ohledně toho jejich levného nového modelu, novinek kolem robota nebo prostě nějakou Muskovou šíleností, kterou absolutně odhadnout nedokážeme. A obecně doufám, že lidé konečně pochopí, že tohle je cesta!

S tím levným modelem máš pravdu oni ho fakt chtějí vyrábět za polovinu nákladů i času než trojku. To až oznámí (tohle oznámení se už čekalo při poslední příležitosti a jeho absence byla důvodem korekce ceny dolů), tak to cenu nakopne vzhuru určitě,  ale bohužel myslím že to bude stačit jen na to aby se dostala nad 200USD. Novinky kolem robota- no to asi pujde pomaleji, ale kdo ví nic nevylučuji a výrazná novinka by to mohla opravdu nakopnout na další level. No ale co se týká Muska tak tady mám bohužel obavu ze spíše opačného efektu.

Myslím si, že si v tom výpočtu udělal někde chybku nebo prohodil desetinou čárku, ale to nevadí. Když tu 400 vydělíme 3, tak se dostaneme na tu real cenu možná.

Uvidíme na konci roku :) Trh ukáže, že jsem měl pravdu

Pak mi tu věšteckou kouli prodej 😁 Až budeš ke konci prosince psát, jak toho targetu nedosáhla, tak mě tam rovnou označ at se spolu zasmějem.

Tesla za 400$ na konci roku? Tak to aby začal Elon hooodně čarovat 😄 Je krásné, že už se prohání jejich kamiony na silnici, ale s brutálním zpožděním oproti tomu, co Musk sliboval, a opět v silně konkurenčním prostředí, takže zde nevstupují ani jako hlavní nebo dominantní hráči.

A další typické kamionovky snad nic podobného nemají?

Tak asi baterie max dodávky, nebo autobusy které mohou dobijet na konečné. Pokud vím tak u kamionů se hodně jde do vodíku.

Další z důvodů, proč si myslím, že ostatní automobilky absolutně zaspaly. No nedá se nic dělat - někoho Tesla porážet musí :)

400$ je tu někdo schopný mi vysvětlit, jak by toho jako měli dosáhnout?

Tak zase úplně sci fi to není, předpokládalo by to hodně výrazné zvýšení  prodeje ve spojení s výrazně býčím trhem. Oboje má sice pravděpodobnost urcite někde pod 50% tedy v součtu určitě pod 20% ale možnost to je🤔

To zvýšení prodeje jde ruku v ruce s tím, že by se opravdu žádná recese nekonala, prudce klesla inflace a další pozitivní signály. věřím, že pak by spousta lidí, kteří zatím váhali, tu Teslu opravdu pořídili. Pak by jsme možná někam ke 300$ jet mohli, ale 400 by už muselo být hodně hnáno nějakým hypem a "to the moon" retailem

Proboha vždyť ta firma nedává finančně nejmenší smysl? Co je tohle za budoucnost? 🫣

Asi tak z finančního hlediska šíleně nadhodnocená firma. Nemůžu si pomoct, ale přijde mi že Musk faktor tady hraje velikou roli. 🤔

O Musk faktoru se mluví už dlouho. Nejhorší ale je, že ono je to real. Klasičtí fundamentální a číselní investoři to absolutně nezvládají, ale Musk znovu a znovu ukazuje, že není problém jít mnohem dál 😁

Vypadá to divně, ale je to budoucnost. Co s tím holt naděláme.

Co je na tom divného? Mně se to líbí extrémně a těším se, co dál přijde.