S&P 500 ^GSPC 5,267.84 -0.74%
Nvidia NVDA $1,037.99 +9.32%
Tesla TSLA $173.74 -3.54%
Apple AAPL $186.88 -2.11%
Alphabet GOOG $175.06 -1.65%
Amazon AMZN $181.05 -1.14%
Microsoft MSFT $427.00 -0.82%
Meta META $465.78 -0.43%

Acest comerciant a obținut o apreciere de 2 700% în ultimii 2 ani. Acum el dezvăluie cei 3 indicatori care l-au ajutat…

Constantin
14. 4. 2023
9 min read

Eduardo Briceno a supraviețuit călătoriei dificile din Venezuela până în SUA, unde a devenit un trader de succes. A început cu 28.000 de dolari și a câștigat peste 788.000 de dolari în 2 ani, un randament de 2.716%. Succesul său se bazează pe o strategie atent gândită, axată pe companii mici, pe care a conceput-o pe baza unor cunoștințe profunde despre piață și a analizei tehnice. Haideți să aruncăm o privire.

Eduardo Briceno

Eduardo Briceno, în vârstă de 35 de ani, a devenit trader de zi cu normă întreagă la scurt timp după ce a ajuns în SUA în 2017. A fost o decizie pe care a luat-o după ce a fugit din Venezuela și nu avea mijloace clare de a obține un venit. Deși avea o anumită experiență și înțelegere a pieței bursiere, aceasta nu era suficientă pentru a deveni un trader de succes. De asemenea, a urmat cursuri de tranzacționare și investiții de la o instituție de învățământ și un program online. Dar niciun fel de educație nu l-a putut pregăti pentru stresul unui comerciant de acțiuni care nu își permitea să își piardă pariurile.

La început, a fost cea mai proastă decizie pe care a luat-o vreodată. Briceno estimează că a pierdut aproximativ 8.000 de dolari din economiile de care avea atâta nevoie. Dar a perseverat, chiar și cu prețul de a trăi din împrumuturi de la prieteni și familie, până când, treptat, a început să își perfecționeze abilitățile de tranzacționare.

Una dintre cele mai mari schimbări despre care Briceno spune că a fost cheia succesului său a fost o schimbare de mentalitate. A încetat să mai încerce să facă bani pe piața bursieră și a început să se concentreze pe tehnica de tranzacționare. Acest lucru i-a permis să se despartă de emoții și să se limiteze la executarea tranzacțiilor pe baza configurațiilor sale.

Pe baza declarației, a început în octombrie 2020 cu 28.000 de dolari într-un cont de brokeraj Cobra. Soldul din acel cont a crescut la 40 392,42 USD până când l-a închis în decembrie 2020. Apoi a deschis un nou cont Cobra în cadrul LLC în ianuarie 2021 și a transferat 40.000 de dolari. Înregistrările arată că a retras 437.195,72 dolari în cursul anilor 2021 și 2022. La un moment dat, în octombrie 2022, a adăugat 45.000 de dolari în cont. În aprilie 2021, el a deschis, de asemenea, un cont Guardian în cadrul aceluiași LLC și a depus 35.000 de dolari. Acest cont arată că a retras în total 457.319 USD din 2021 până în prezent. În noiembrie și decembrie 2021, el a adăugat 11.000 $ și 10.000 $ în cont.

Briceno a declarat că orice bani suplimentari transferați în conturi după depunerea inițială de 28.000 de dolari proveneau din profiturile sale de afaceri. Pe baza sumei inițiale și luând în considerare retragerile totale de 788.551 de dolari, el a câștigat 2.716,3% din octombrie 2020 până în februarie 2023.

Briceno are un canal YouTube care este în principal în limba spaniolă, unde împărtășește conținut de tranzacționare. De asemenea, acesta vinde cursuri online. Rezultatele sale au fost descrise ca fiind neobișnuite și remarcabile de către Norman Zadeh, un fost profesor de matematică care găzduiește în fiecare an Campionatul de Investiții al Statelor Unite. Dar Zadeh a avertizat împotriva acestui tip de abordare, menționând că mai mulți comercianți sfârșesc prin a pierde totul încercând să facă ceea ce a făcut Briceno.

Briceno pune în aplicare o gamă largă de strategii pe care le-a compilat în urma pregătirii sale și a experienței personale. Împreună, acestea creează o configurație care constă în elemente fundamentale, aspecte tehnice, înțelegerea modelelor de tranzacționare și gestionarea riscului. El se limitează în mod special la tranzacționarea acțiunilor cu capitalizare mică și de moment, deoarece este cel mai familiarizat cu acestea și le cunoaște modelele de mișcare. Pe această bază, el folosește trei indicatori principali pentru a-l ajuta în tranzacțiile sale.

Indicatori

El încearcă să păstreze indicatorii cât mai simpli posibil, astfel încât aceștia să fie puncte de referință, mai degrabă decât să umbrească teoriile și alte variabile pe care le tranzacționează. Acest lucru se datorează faptului că graficul întârzie informațiile și nu oferă un context care să explice de ce se mișcă prețul într-o anumită direcție. Cu toate acestea, dacă Briceno deține o poziție, indicatorul ar putea semnala faptul că acțiunea prețului se mișcă împotriva teoriei sale sau îi spune cine deține controlul, vânzătorul sau cumpărătorul.

Cel mai relevant indicator pe care îl urmărește în zilele cu volum mare de tranzacționare este prețul mediu ponderat în funcție de volum (VWAP), care arată prețul mediu de tranzacționare al unei acțiuni ajustat în funcție de volumul de tranzacționare. Pentru Briceno, atunci când prețul la vedere este peste linia VWAP, este un semn că cumpărătorii dețin controlul. În schimb, atunci când prețul scade sub VWAP, este un semn că traderul mediu care a cumpărat acțiunile este acum sub apă și că vânzătorii dețin controlul, a spus el.

În cazul în care prețul acțiunilor se îndreaptă aproape de și peste VWAP, el îl folosește ca un bun punct de intrare pentru o poziție lungă. Dar dacă prețul este cu mai mult de 10% peste VWAP, este un semn că ar putea fi supraextinse și tinde să vândă. Obiectivul său este să rămână aproape de medie pentru a evita urmărirea acțiunii.
. Diferite tipuri de comercianți vor folosi VWAP din diferite motive. De exemplu, un comerciant contrarian sau un comerciant cu revenire la medie va căuta un preț la fața locului mai îndepărtat deVWAP ca indiciu al unei potențiale inversări sau corecții.
Una dintre tranzacțiile sale recente în care VWAP a fost utilă a fost un joc de simpatie. C3.ai $AI-3.8% și-a revenit în ultima săptămână din martie și a depășit rezistența din jurul valorii de 30,92 dolari. Briceno a vrut să tranzacționeze Guardforce AI (GFAI), o acțiune AI cu micro-float pe care în mod normal ar fi evitat-o din cauza dimensiunii reduse a flotantului și a lipsei de lichiditate. Așa că a compensat mizând pe o poziție foarte mică pentru a-și păstra intactă gestionarea riscului.

Pe 3 aprilie, el a intrat pe o poziție lungă în GFAI după ce a devenit volatilă și a depășit maximul de 10,30 dolari atins înainte de piață la scurt timp după deschiderea pieței. Pe parcursul zilei, prețul s-a menținut peste VWAP, ceea ce i-a permis să iasă și să reintre în poziție cu o anumită convingere. El a obținut profituri de peste 3.800 de dolari din această tranzacție, conform unei capturi de ecran din contul său de brokeraj.

Cu alte cuvinte, el tranzacționează cu mai multe variabile care vor fi diferite pentru fiecare comerciant. În scenariul de mai sus, el a tranzacționat sectorul "fierbinte", care a fost AI. El a ținut cont de flotantul acțiunii și de volumul acesteia pentru a-și ajusta expunerea la risc.

Așa-numita "citire a benzii" este o altă parte importantă a procesului său. Este un termen care și-a primit numele de la începutul anilor 1860, când comercianții de zi urmăreau liniile telegrafice care transmiteau date bursiere în timp real pe bandă.

Aceste informații au devenit în cele din urmă digitalizate atunci când calculatoarele au fost folosite pentru tranzacționare. Nu este un indicator care se plasează pe un grafic. Dar îl păstrează pe ecran și îl folosește pentru alte date actualizate.

Mai exact, urmărește timpul și un canal de vânzare care arată tranzacțiile bursiere, inclusiv data, prețul, volumul, tipul de tranzacție și viteza cu care sunt executate ordinele. Spre deosebire de grafic, este un indicator mai puțin întârziat, deoarece arată tranzacțiile în direct.

"Este cel mai important instrument pentru toți traderii și este probabil unul dintre instrumentele pe care le folosesc cel mai mult", a declarat Briceno.

Atunci când tranzacțiile se înverzesc rapid, este un semn că prețul crește cu elan. Dacă este lung în acest moment, el va bloca niște profituri, mai degrabă decât să continue să meargă pe raliu într-o poziție completă, deoarece acesta s-ar putea corecta în timp. Același lucru îl face și atunci când se află într-o poziție scurtă, când poziția devine roșie, ceea ce indică o presiune de vânzare.

Unalt indicator pe care îl folosește pentru a determina unde pot fi localizate liniile cheie de suport și rezistență (sau podeaua și plafonul prețului) este graficul Level 2. Acesta arată ordinele la limită care au fost introduse la anumite puncte de preț. Ordinele de cumpărare sunt listate în coloana "bid", iar ordinele de vânzare în coloana "ask". Punctele de preț la care există comenzi de dimensiuni mari pe partea "cererii" ar putea acționa ca un indicator timpuriu al unor potențiale puncte de rezistență, a remarcat el. Punctele de preț cu ordine mari în partea "ofertelor" ar putea indica faptul că există un potențial suport în această zonă. Având în vedere că acest grafic este revizuit de alți comercianți, ar putea deveni o profeție care se autoîmplinește, în sensul că mulți comercianți acționează asupra acestor puncte de preț. Cu toate acestea, este posibil să existe ordine de cumpărare ascunse care nu sunt afișate în acest tabel, a remarcat el

În general, gestionarea riscurilor rămâne o parte esențială a strategiei sale. Indiferent de câți indicatori urmărește, dacă există un catalizator, o acțiune se poate mișca atât de repede încât nu va avea suficient timp și, uneori, lichiditate pentru a ieși dintr-o poziție, a remarcat el.

  • Avem vreun trader aici? Cum vă descurcați? 🤔

Vă rugăm să rețineți că aceasta nu este o consiliere financiară.


Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.