S&P 500 ^GSPC 5,267.84 -0.74%
Nvidia NVDA $1,037.99 +9.32%
Tesla TSLA $173.74 -3.54%
Apple AAPL $186.88 -2.11%
Alphabet GOOG $175.06 -1.65%
Amazon AMZN $181.05 -1.14%
Microsoft MSFT $427.00 -0.82%
Meta META $465.78 -0.43%

Sunteți un susținător al investițiilor pasive? Atunci s-ar putea să vă placă aceste 2 ETF-uri.

Nicolae Francescu
14. 4. 2023
4 min read

Investițiile pasive au devenit o adevărată tendință în ultima vreme. Acest lucru se datorează faptului că permite oamenilor obișnuiți să investească fără cunoștințe și expertiză complexe. Așadar, să vedem cum această metodă ne poate genera și nouă un venit suplimentar.

ETF-urile cu dividende devin o alegere din ce în ce mai populară pentru investitorii care caută un venit regulat și o potențială apreciere a capitalului. În articolul de astăzi, vom analiza beneficiile investiției în ETF-uri de dividende și vom prezenta două fonduri excelente generatoare de venituri: Schwab US Dividend Equity ETF și Vanguard International High Dividend Yield ETF.

Schwab US Dividend Equity ETF $SCHD-1.5%

Un grafic al prețului ETF-ului în ultimii 5 ani.

SCHD se concentrează pe companiile americane cu randamente ridicate ale dividendelor și cu fundamente de calitate. Cu un randament de 3,6% și o rată de cheltuieli redusă de 0,06%, SCHD este o opțiune atractivă pentru investitorii care caută un venit solid din dividende.

Top 10 participații ETF.

Unul dintre principalele avantaje ale SCHD este diversificarea sa între 103 acțiuni din diferite sectoare. Primele 10 poziții reprezintă 41,6% din fond și includ giganți precum Microsoft, Apple, Johnson & Johnson și Procter & Gamble. SCHD are o expunere mai mare la tehnologie decât VYMI, ceea ce poate fi atractiv pentru investitorii care doresc să aibă o participație mai mare în acest sector în creștere rapidă.

SCHD a înregistrat o performanță medie anuală de 13,8% de la înființarea sa în 2011, ceea ce indică o performanță istorică puternică. Ratingul "Hold" acordat de analiști sugerează că fondul poate fi o alegere bună pentru investitorii pe termen lung.

Vanguard International High Dividend Yield ETF $VYMI-1.0%

Un grafic al prețului ETF-ului în ultimii 5 ani.

VYMI este un fond extrem de diversificat, cu 1.276 de acțiuni și un accent pe companiile internaționale cu randament ridicat al dividendelor. Cu un randament al dividendelor de 4,5% și o rată de cheltuieli redusă de 0,22%, VYMI este potrivit pentru investitorii care caută un venit regulat și expunere la piețele internaționale.

Cele mai importante 10 dețineri ale ETF-ului

Primele 10 poziții reprezintă 14,4% din active și includ companii precum Shell, Roche, Novartis, Toyota, Royal Bank of Canada, HSBC, BHP Group și Unilever. VYMI investește în companii din întreaga lume, permițând investitorilor o diversificare geografică și o corelație potențial mai mică cu piața americană.

VYMI a obținut un randament anualizat de 7,6% de la înființare, reflectând performanța istorică solidă a fondului. Deși acest randament este mai mic decât cel al SCHD, este important de reținut că VYMI oferă un randament mai mare al dividendelor și o mai mare diversificare internațională, ceea ce poate fi o prioritate pentru unii investitori.

SCHD vs. VYMI: Cum să alegeți

Atunci când alegeți între SCHD și VYMI, este important să luați în considerare obiectivele și preferințele individuale de investiții. SCHD oferă un randament al dividendelor mai mic, dar o performanță istorică mai mare și o expunere mai mare la tehnologie. Acest lucru poate fi atractiv pentru investitorii care caută o combinație de creștere și venit și preferă o expunere mai mare la acțiuni americane.

Pe de altă parte, VYMI oferă un randament mai mare al dividendelor și o mai mare diversificare internațională, ceea ce poate fi potrivit pentru investitorii care caută un venit regulat și doresc să-și extindă portofoliul cu acțiuni internaționale. VYMI oferă, de asemenea, un portofoliu mai puțin concentrat decât SCHD, ceea ce poate fi benefic în ceea ce privește reducerea riscului.

Concluzie

ETF-urile cu dividende precum SCHD și VYMI oferă o serie de beneficii pentru investitorii care caută un venit regulat și o potențială apreciere a capitalului. Ambele fonduri prezintă rate de cheltuieli scăzute și o bună diversificare, ceea ce face ca aceste fonduri să fie opțiuni atractive pentru o gamă largă de investitori.

Atunci când alegeți între SCHD și VYMI, este important să luați în considerare obiectivele și preferințele individuale de investiții. SCHD poate fi mai potrivit pentru investitorii care caută o performanță istorică mai mare și o expunere mai mare la tehnologie, în timp ce VYMI poate fi mai potrivit pentru cei care caută randamente mai mari ale dividendelor și expunere la piețele internaționale. Indiferent de fondul pe care îl alegeți, investiția în ETF-uri de dividende poate fi o modalitate excelentă de a obține un venit regulat și o potențială apreciere a capitalului.

AVERTISMENT: Nu sunt un consilier financiar, iar acest material nu reprezintă o recomandare financiară sau de investiții. Conținutul acestui material este pur informativ.


Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.