S&P 500 ^GSPC 5,310.17 +0.04%
Tesla TSLA $180.79 +3.34%
Meta META $462.93 -1.26%
Microsoft MSFT $429.88 +1.07%
Amazon AMZN $182.15 -0.76%
Apple AAPL $191.95 +0.48%
Nvidia NVDA $948.89 +0.11%
Alphabet GOOG $178.53 +0.04%

Ön a passzív befektetés híve? Akkor ez a 2 ETF talán tetszeni fog Önnek.

Bertalan Görög
14. 4. 2023
5 min read

A passzív befektetés az utóbbi időben eléggé divatossá vált. Ez azért van így, mert lehetővé teszi a hétköznapi emberek számára, hogy komplex tudás és szakértelem nélkül fektessenek be. Lássuk tehát, hogyan tud ez a módszer számunkra is többletjövedelmet generálni.

Az osztalék ETF-ek egyre népszerűbb választássá válnak a rendszeres jövedelmet és potenciális tőkeértéknövekedést kereső befektetők számára. Mai cikkünkben az osztalék ETF-ekbe való befektetés előnyeit vizsgáljuk meg, és bemutatunk két nagyszerű jövedelemtermelő alapot: a Schwab US Dividend Equity ETF-et és a Vanguard International High Dividend Yield ETF-et.

Schwab US Dividend Equity ETF $SCHD-0.4%

Az ETF árfolyamának grafikonja az elmúlt 5 évben.

Az SCHD a magas osztalékhozamokkal és minőségi fundamentumokkal rendelkező amerikai vállalatokra összpontosít. A 3,6%-os hozammal és az alacsony, 0,06%-os költséghányaddal az SCHD vonzó választás a szilárd osztalékjövedelmet kereső befektetők számára.

Top 10 ETF-tartozás.

Az SCHD egyik fő előnye a különböző szektorok 103 részvénye közötti diverzifikáció. A 10 legnagyobb pozíció az alap 41,6%-át teszi ki, és olyan óriásokat tartalmaz, mint a Microsoft, az Apple, a Johnson & Johnson és a Procter & Gamble. Az SCHD nagyobb technológiai kitettséggel rendelkezik, mint a VYMI, ami vonzó lehet azon befektetők számára, akik nagyobb részesedést szeretnének szerezni ebben a gyorsan növekvő ágazatban.

Az SCHD 2011-es indulása óta átlagosan 13,8%-os éves teljesítményt ért el, ami erős historikus teljesítményt jelez. A "Hold" elemzői besorolás azt sugallja, hogy az alap jó választás lehet a hosszú távú befektetők számára.

Vanguard International High Dividend Yield ETF $VYMI-0.1%

Az ETF árfolyamának grafikonja az elmúlt 5 évben.

A VYMI egy rendkívül diverzifikált alap, amely 1276 részvényt tartalmaz, és a nemzetközi magas osztalékhozamú vállalatokra összpontosít. A 4,5%-os osztalékhozamával és alacsony, 0,22%-os költséghányadával a VYMI alkalmas a rendszeres jövedelmet és a nemzetközi piacokon való kitettséget kereső befektetők számára.

Top 10 ETF-állomány

A 10 legnagyobb pozíció az eszközök 14,4%-át teszi ki, és olyan vállalatokat tartalmaz, mint a Shell, a Roche, a Novartis, a Toyota, a Royal Bank of Canada, a HSBC, a BHP Group és az Unilever. A VYMI a világ vállalataiba fektet be, ami földrajzi diverzifikációt és potenciálisan alacsonyabb korrelációt tesz lehetővé a befektetők számára az amerikai piaccal.

A VYMI a bevezetés óta 7,6%-os évesített hozamot ért el, ami tükrözi az alap szilárd múltbeli teljesítményét. Bár ez a hozam alacsonyabb, mint az SCHD, fontos szem előtt tartani, hogy a VYMI magasabb osztalékhozamot és nagyobb nemzetközi diverzifikációt biztosít, ami egyes befektetők számára prioritást jelenthet.

SCHD vs. VYMI: Hogyan válasszunk?

Az SCHD és a VYMI közötti választásnál fontos figyelembe venni az egyéni befektetési célokat és preferenciákat. Az SCHD alacsonyabb osztalékhozamot, de magasabb historikus teljesítményt és nagyobb technológiai kitettséget kínál. Ez vonzó lehet azon befektetők számára, akik a növekedés és a jövedelem kombinációját keresik, és jobban kedvelik az amerikai részvények nagyobb kitettségét.

Másrészt a VYMI magasabb osztalékhozamot és nagyobb nemzetközi diverzifikációt biztosít, ami megfelelő lehet a rendszeres jövedelmet kereső és portfóliójukat nemzetközi részvényekkel bővíteni kívánó befektetők számára. A VYMI emellett kevésbé koncentrált portfóliót kínál, mint az SCHD, ami előnyös lehet a kockázatcsökkentés szempontjából.

Következtetés

Az olyan osztalék ETF-ek, mint az SCHD és a VYMI számos előnyt kínálnak a rendszeres jövedelemre és potenciális tőkenövekedésre vágyó befektetők számára. Mindkét alap alacsony költséghányaddal és jó diverzifikációval rendelkezik, ami a befektetők széles köre számára vonzóvá teszi ezeket az alapokat.

Az SCHD és a VYMI közötti választáskor fontos figyelembe venni az egyéni befektetési célokat és preferenciákat. Az SCHD alkalmasabb lehet a nagyobb múltbeli teljesítményt és nagyobb technológiai kitettséget kereső befektetők számára, míg a VYMI alkalmasabb lehet a magasabb osztalékhozamot és a nemzetközi piacoknak való kitettséget keresők számára. Függetlenül attól, hogy melyik alapot választja, az osztalék ETF-ekbe való befektetés nagyszerű módja lehet a rendszeres jövedelem és a potenciális tőkenövekedés elérésének.

FIGYELEM: Nem vagyok pénzügyi tanácsadó, és ez az anyag nem szolgál pénzügyi vagy befektetési ajánlásként. Az anyag tartalma pusztán tájékoztató jellegű.


Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.