Criza bancară s-a încheiat, spune Jamie Dimon. De ce este atât de sigur?

Criza bancară este cu siguranță cel mai mare eveniment din ultimii ani. O situație care a provocat panică și pagube de miliarde de dolari. Pare să se fi liniștit pentru o vreme și nimeni nu știe la ce să se aștepte. Cu excepția directorului general al JPMorgan, care este convins că nu mai există motive de îngrijorare. De ce?

Jamie Dimon crede că criza bancară s-a încheiat

Vestea bună este că directorul general al JPMorgan Chase, Jamie Dimon, care este adesea considerat vocea industriei financiare, crede că efectele crizei au trecut probabil - chiar dacă Fed nu reduce dobânzile . S-ar putea să vină mai multe falimente bancare? "Nu știu", a declarat Dimon joi la televiziune. "Dar dacă se întâmplă, sincer, nu este o problemă. Cred că ne apropiem de sfârșitul acestei crize specifice".

Dimon și-a reiterat opinia că problemele care au dus la prăbușirea SVB erau evidente și ar fi trebuit să fie observate de conducerea băncii. El a spus că toată lumea din industrie știa despre pericolele legate de creșterea ratelor dobânzilor și deponenții neasigurați care au tras SVB în jos.

Fiind singurul director general al unei bănci importante care și-a condus firma în timpul crizei financiare mondiale din 2008, Dimon a subliniat că ultima criză bancară nu se deosebește de acel episod.

"Nu suntem în 2008. Este mult mai limitată. Sunt doar câteva bănci care au avut această problemă specifică. În cele din urmă, într-un fel sau altul, va fi rezolvată. Cred că oamenii ar trebui să respire adânc", a spus el, susținând că multe bănci vor raporta profituri bune în următoarele săptămâni, în ciuda crizei.

Cu toate acestea, Dimon a recunoscut că eșecul public al câtorva bănci este cel care va duce la înăsprirea condițiilor de creditare - ceea ce înseamnă mai puține credite pentru întreprinderi și consumatori - și a spus că acest lucru echivalează cu o altă problemă pentru economie care crește probabilitatea unei recesiuni.

Timp de aproape un an, directorul general a susținut că SUA se confruntă cu multe riscuri serioase - inclusiv războiul, inflația și creșterea ratelor dobânzilor - care ar putea declanșa o recesiune. Cu toate acestea, Dimon nu s-a legat niciodată de o predicție specifică privind recesiunea și continuă să urmeze această tendință.

https://www.youtube.com/watch?v=QVHLoSxh090

Cine este Jamie Dimon?

Jamie Dimon este directorul general al JPMorgan Chase, care este unul dintre cele mai mari holdinguri bancare din Statele Unite. Jamie Dimon este considerat unul dintre cei mai influenți oameni din industria financiară.

A absolvit Universitatea Harvard, cu diplome în economie și drept. Lucrează la JPMorgan Chase din anul 2000, devenind președinte în 2004 și director general în 2006. Sub conducerea sa, banca a devenit una dintre cele mai importante instituții financiare din lume. Este considerat unul dintre cei mai de succes bancheri ai generației sale. Mandatul său la conducerea JPMorgan Chase a fost caracterizat de o creștere robustă, de performanțe solide și de o stabilitate financiară ridicată.

Are influență pe lângă guvernul SUA și Fed. Este membru al consiliilor consultative economice ale Casei Albe. A fost unul dintre cei care au dezvăluit bula din 2008.

Ce părere aveți? Vor înregistra băncile profituri surprinzător de bune în săptămânile următoare?

Disclaimer: Aceasta nu este în niciun caz o recomandare de investiții. Este pur și simplu rezumatul și analiza mea bazată pe date de pe internet și din alte surse. Investițiile pe piețele financiare sunt riscante și fiecare ar trebui să investească în funcție de propriile decizii. Eu sunt doar un amator care își împărtășește opiniile.

Citiți articolul complet gratuit? Dă-i drumul 👇

Aveți un cont? Apoi conectați-vă . Sau creați unul nou.

Atraktivní dividendy s ročním výnosem 9,3%?

Staň se součástí největší dividendové komunity na Buliosu a získej přístup k unikátní strategii tvorby pasivního příjmu ještě dnes!
No comments yet