S&P 500 ^GSPC 5,306.04 +0.02%
Nvidia NVDA $1,140.59 +7.13%
Tesla TSLA $176.75 -1.39%
Alphabet GOOG $178.02 +0.96%
Amazon AMZN $182.15 +0.77%
Meta META $479.92 +0.36%
Microsoft MSFT $430.32 +0.04%
Apple AAPL $189.99 +0.01%

2 mari REIT-uri cu dividende pe care fiecare investitor ar trebui să le cunoască

Constantin
16. 4. 2023
6 min read

Investițiile în dividende reprezintă o modalitate excelentă de a obține venituri cu un risc relativ mic. REIT-urile sunt o alegere obișnuită pentru investitorii în dividende și sunt perfecte pentru acest tip de investiții. Dar, atenție, trebuie să alegeți cu grijă!

Există o multitudine de REIT-uri pe piață. Unele, însă, ies puțin în evidență față de restul. Unul dintre ele poate fi binecunoscutul $O-1.2%, care stă la baza portofoliilor multor investitori. Celălalt pe care l-am ales astăzi este $AMT-0.5%, care este mai scump, dar are un model de afaceri absolut incredibil de strălucit și un spirit antreprenorial de neclintit care îl face o companie absolut perfectă.

Realty Income Corporation $O-1.2%

Realty Income Corporation este o companie americană de investiții imobiliare fondată în 1969. Se concentrează pe investiții imobiliare comerciale cu contracte de închiriere pe termen lung. Compania deține și administrează peste 6.500 de proprietăți comerciale în 49 de state americane și Puerto Rico. Printre clienți se numără lanțuri importante de magazine cu amănuntul, precum 7-Eleven, CVS, Dollar General și Walgreens. Compania a plătit acționarilor un dividend lunar stabil și în creștere din 1969.

Prioritățile viitoare sunt de a continua să crească portofoliul cu 50-100 de proprietăți pe an și de a mări dividendele lunare. Compania a avut o creștere constantă a valorii chiar și în perioadele de criză economică, datorită contractelor pe termen lung cu chiriașii.

Istoricul de 20 de ani de dividende al $O-1.2% este cu adevărat impresionant. Sursa

A declarat 632 de plăți lunare consecutive de dividende, cu un total de 119 creșteri de dividende din 1994.

Acest palmares se datorează unei abordări concentrate și atente a gestionării afacerii. Cu o capitalizare de piață de peste 41 de miliarde de dolari, își depășește cu ușurință cei mai apropiați concurenți. Istoria companiei și scara sa enormă îi conferă avantaje substanțiale.

De exemplu, în general, are acces mai ușor la capital ieftin atât pe piața de capitaluri proprii, cât și pe cea a datoriilor. De asemenea, poate face achiziții mai mari decât concurenții săi. Și, în general, are o putere de negociere mai mare atunci când vine vorba de cheltuirea banilor, de exemplu pentru renovarea proprietăților. Toate acestea îi conferă un avantaj față de concurenții săi. Acestea sunt avantaje pe care le obțin adesea giganții din industrie, fie că este vorba de REIT-uri, bunuri de consum, companii industriale etc. Pe de altă parte, a fi un gigant poate fi o problemă.

Din cauza dimensiunii sale, Realty Income nu poate fi la fel de agil ca și colegii săi. Cumpărarea de proprietăți mici, unice, chiar dacă sunt investiții excelente, pur și simplu nu dă roade. Un REIT mai modest, cu chirii nete, se poate adapta rapid la mediul de piață și poate selecta astfel de oportunități în beneficiul acționarilor săi. Realty Income trebuie să caute marile afaceri, iar marile afaceri necesită adesea achiziționarea de portofolii imobiliare care includ atât active dezirabile, cât și mai puțin dezirabile.
Oricum ar fi, Realty este o companie excelentă. Din nefericire, investitorii știu acest lucru și de aceea $O-1.2% este evaluată foarte mult. Dacă în prezent este sau nu o achiziție de chilipir este de luat în considerare de fiecare persoană în parte.

American Tower Corporation $AMT-0.5%

AMT American Tower Corporation este unul dintre cei mai importanți furnizori de infrastructură de rețele wireless din lume. Compania deține, dezvoltă și operează în principal turnuri și piloni de comunicații în Statele Unite și în străinătate.

Compania are un flux de numerar stabil și a înregistrat o creștere pe termen lung datorită cererii tot mai mari de date mobile. Compania este deținută majoritar de fondul Crown Castle International.

Se estimează că utilizarea datelor va crește cu 20% anual până în 2028. În plus, operatori precum American Tower beneficiază de pe urma implementării continue a tehnologiei 5G pe plan intern și internațional. Recent, REIT-ul s-a confruntat cu vânturi de front pe termen scurt din cauza fluctuațiilor valutare și a creșterii rapide a ratelor dobânzilor, care au un impact asupra costurilor de împrumut.

O rată de distribuire a dividendelor de 67% înseamnă că societatea este mai mult decât capabilă să susțină dividendele chiar și într-un mediu macroeconomic dificil. Compania are o rată de îndatorare stabilă de 5,4 ori mai mare decât profitul înainte de dobânzi, impozite, depreciere și amortizare (EBITDA) și lucrează în mod activ la reducerea expunerii sale la datoriile cu rată variabilă pentru a reduce impactul creșterii ratelor dobânzii.

Dar, ceea ce este important, AMT are, de asemenea, un moat uriaș. AMT deține și operează sute de mii de piloni de comunicații pentru operatorii de telefonie mobilă și alte companii de telecomunicații. Acești stâlpi sunt folosiți pentru a găzdui antene și receptoare pentru tehnologii wireless precum LTE, 3G, 2G și Wi-Fi. AMT investește în mod activ în construcții noi, extinderi și modernizări ale rețelei sale de piloni și ale altor instalații de comunicații pentru a se asigura că această infrastructură răspunde cererii globale în creștere.

Principalul model de afaceri al AMT constă în închirierea de spațiu și frecvențe pe infrastructura sa către operatorii de telefonie mobilă, companiile de telecomunicații și alte entități.

Din păcate, ca și în cazul Realty, calitatea acestei companii este deja evaluată.

Disclaimer: Aceasta nu reprezintă în niciun caz o recomandare de investiții. Este pur și simplu rezumatul și analiza mea bazată pe date de pe internet și din alte surse. Investițiile pe piețele financiare sunt riscante și fiecare ar trebui să investească în funcție de propriile decizii. Eu sunt doar un amator care își împărtășește opiniile.

Citiți articolul complet gratuit?
Dă-i drumul 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.