S&P 500 ^GSPC 5,307.22 -0.02%
Tesla TSLA $179.35 +2.51%
Nvidia NVDA $936.99 -1.14%
Amazon AMZN $181.63 -1.04%
Apple AAPL $192.40 +0.71%
Microsoft MSFT $428.00 +0.62%
Alphabet GOOG $179.02 +0.32%
Meta META $468.63 -0.04%

JetBlue Airways elemzés: a légitársaságok fekete báránya valószínűleg újabb hibát követett el

Bandi Császár
16. 4. 2023
6 min read

A légitársaságokat a covid és a bevételek hatalmas visszaesése sújtotta. Legtöbbjük lassan kilábal a problémákból. De nem így a JetBlue esetében, amely egy rendkívül kockázatos felvásárlás mellett döntött. Vajon bölcs döntés volt?

Alapvető áttekintés

A JetBlue Airways $JBLU-1.4% egy amerikai fapados légitársaság, amelynek székhelye New Yorkban van. Az 1999-ben alapított légitársaság naponta több mint 1000 járatot üzemeltet több mint 100 célállomásra az Egyesült Államokban, a Karib-térségben és Latin-Amerikában.

A flottában több mint 260 repülőgép található, többségük Airbus A320-as és Airbus A220-as. A JetBlue több mint 70 további repülőgépet rendelt, fő csomópontja a New York-i JFK repülőtéren található. További főbb csomóponti célállomások: Boston, Fort Lauderdale, Los Angeles, Orlando és San Juan. Az alacsony viteldíjairól, kényelmes kabinjairól és olyan ingyenes szolgáltatásairól ismert JetBlue több mint 20 000 alkalmazottat foglalkoztat, és 2019-ben több mint 46 millió utast kezelt.

2021-ben még nem tért vissza a járvány előtti szintre. Forrás:

Szektor

A légiközlekedési ágazat, különösen az Egyesült Államokban, nagyon versenyképes. A JetBlue-nak több oldalról is intenzív versennyel kell szembenéznie.

Olyan nagy légitársaságok, mint az American Airlines $AAL-1.4%, a Delta $DAL-1.4% és a United $UAL-1.3%. Ezek a légitársaságok uralják a nemzetközi és hosszú távú járatokat az USA-ban. A JetBlue elsősorban a belföldi útvonalakon áll velük közvetlen versenyben.Más fapados légitársaságok, mint a Southwest $LUV-1.2%, a Frontier és a Spirit. Ezek a társaságok közvetlenül versenyeznek a JetBlue-val ugyanabban a szegmensben - az olcsó belföldi járatokon. A verseny itt igazán nagy, mivel ezek a társaságok ugyanazokért az ügyfelekért versengenek.

Ahhoz, hogy sikeres legyen, a JetBlue-nak alacsony árakat, magas színvonalú szolgáltatást, jó járatidőt a kulcsfontosságú útvonalakon és hatékony működést kell kínálnia. Az is kulcsfontosságú, hogy megkülönböztesse magát a versenytársaktól kiegészítő szolgáltatások, hűségprogram vagy márkaimázs révén. A stratégiai partnerségek vagy szövetségek egyelőre korlátozottak a JetBlue számára, de a jövőben lehetőséget jelenthetnek.

Jelenlegi helyzet

Jelenleg a legfontosabb fejlemény a JetBlue körül a Spirit felvásárlása. A Spirit Airlines $SAVE-0.8% valószínűleg részvényenként 31 dollárért kerül a JetBlue tulajdonába. Ez a rendkívül ellentmondásos fúzió nagy (várt) figyelmet kap a szabályozó hatóságoktól. Lehet, hogy a vártnál is nagyobb figyelmet kap. Először 2022. április 5-én jelentették be.

A SAVE részvényesei 2023 januárjától kezdve havonta 0,10 dollárt kapnak majd a JetBlue-tól előlegként.

Ha a JetBlue és a Spirit 2021-es pénzügyi adatait összerakjuk, akkor kiderül, hogy a légitársaságnak összesen 455 repülőgépe lesz. Ez 61%-kal több, mint amennyivel a JetBlue korábban rendelkezett. A vállalat összbevétele 9,268 milliárd dollár lenne, amivel a hatodik legnagyobb légitársaság lenne az Egyesült Államokban. Bár 2021 nem volt a legjobb év az egyes vállalkozások számára, az egyesített vállalat 137 millió dollár működési és 655 millió dollár nettó veszteséget jelentene. Összességében az egyesített vállalatra visszatekintve nem látszik, hogy az egyesített vállalkozásoknak valódi előnye származna belőle.

A JetBlue várhatóan 3,8 milliárd dollárért vásárolja meg a Spirit Airlines-t. Tekintettel arra, hogy a Spirit Airlines piaci kapitalizációja körülbelül 1,9 milliárd dollár, a fúziós potenciál körülbelül 100%-os. Tehát jó a Spiritnek, de már nem jó a JetBlue részvényeseinek. A JetBlue Airlines esetében a vállalat néhány év múlva profitálhat a fúzióból, de rövid távon a kockázatok meghaladják az előnyöket. A vállalat piaci kapitalizációja körülbelül 2,26 milliárd dollár, ami jóval kevesebb, mint a Spirit Airlinesért fizetett ár, és a vállalat készpénze körülbelül 1 milliárd dollár. Ennek következtében hatalmas hígulás következik be.

A kérdés azonban az, hogy ez meg fog-e történni. Az amerikai igazságügyi minisztérium ugyanis nemrég akadályokat gördített a tranzakció útjába azzal, hogy trösztellenes perben beperelte a JetBlue-t. Az igazságügyi minisztérium ügyvédei szerint az egyesülés csökkentené a versenyt az amerikai légitársaságok között.

De van egy jó hír is. Miután a JetBlue 2022 második felében visszatért a nyereségességhez, a vállalat történetének legjobb negyedik negyedéves működési eredményét érte el. Nem mellesleg a New York-i székhelyű légitársaság 2022-ben története legmagasabb éves bevételéről számolt be.

A 2,4 milliárd dolláros negyedik negyedéves bevétel a JetBlue rekordját jelentette az időszakban, köszönhetően az erős, 98,2%-os kihasználtságnak. Míg a JetBlue Airways a negyedik negyedévet 24 millió dolláros nettó nyereséggel zárta, a harmadik negyedévet pedig 57 millió dolláros nettó nyereséggel zárta, az egész évet 362 millió dolláros nettó veszteséggel zárta.

Más légitársaságokhoz hasonlóan a JetBlue is jelentős adósságot halmozott fel a járványos kiesés alatt. Ráadásul ahhoz, hogy növekedni tudjon és versenyezni tudjon a nagyobb légitársaságokkal, a JetBlue-nak még több adósságot kell felvennie. Egyesek azzal érvelhetnek, hogy a JetBlue túl sokat és túl hamar próbál tenni. Az idő majd megmutatja, hogy az egyesülés a várakozásoknak megfelelően alakul-e, de a befektetőknek tisztában kell lenniük a JetBlue közelgő adósságspiráljával.

Jogi nyilatkozat: Ez semmiképpen sem befektetési ajánlás. Ez pusztán az én összefoglalóm és elemzésem, amely az internetről és más forrásokból származó adatokon alapul. A pénzügyi piacokon való befektetés kockázatos, és mindenkinek a saját megítélése alapján kell befektetnie. Én csak egy amatőr vagyok, aki megosztja a véleményét.

Olvassa el a teljes cikket ingyenesen?
Gyerünk 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.