S&P 500 ^GSPC 5,304.72 +0.70%
Tesla TSLA $179.24 +3.17%
Meta META $478.22 +2.67%
Nvidia NVDA $1,064.69 +2.57%
Apple AAPL $189.98 +1.66%
Microsoft MSFT $430.16 +0.74%
Alphabet GOOG $176.33 +0.73%
Amazon AMZN $180.75 -0.17%

Analiza United Airlines: flotă modernă, potențial mare și preț ridicat. Cum se situează față de concurență?

Nicolae Francescu
16. 4. 2023
7 min read

United Airlines a fost afectată la fel de puternic ca și alți concurenți. Cu toate acestea, și-a revenit și investește foarte mult în extinderea flotei și în inovație. Este acesta un semnal pozitiv pentru viitor?

United Airlines este una dintre cele mai mari companii aeriene din lume. Aceasta operează zboruri de pasageri și de marfă către aproximativ 350 de destinații de pe șase continente. Face parte din alianța mai largă a companiilor aeriene United Continental Holdings.

United Airlines a fuzionat cu Continental Airlines în 2010 și are în prezent o flotă de aproximativ 1 400 de aeronave, inclusiv aeronave cu fuselaj lat Boeing 777 și aeronave mai mari Airbus A330. Baza principală a United Airlines este situată pe Aeroportul Internațional Denver din Colorado.

United Airlines generează venituri din traficul de pasageri și de marfă, din tarifele aeriene rezonabile și din suprataxe. Transportul de pasageri reprezintă cea mai mare parte a veniturilor (aproape 90% în 2019). Pandemia COVID-19 a provocat pierderi uriașe pentru United Airlines. Zborurile au fost anulate, iar veniturile au scăzut cu aproape 75% în 2020 față de 2019. Compania a implementat o serie de măsuri de reducere a costurilor, și-a redus flota și a concediat parțial angajați pentru a contribui la reducerea pierderilor de exploatare.

Sectorul

Așa cum am menționat mai devreme - sectorul companiilor aeriene a fost afectat puternic de impactul pandemiei COVID-19. Traficul de pasageri a scăzut cu două treimi în 2020 față de anul precedent. Acest lucru a dus la pierderi masive pentru companiile aeriene, unele dintre ele ajungând chiar la faliment.

Cu toate acestea, datorită vaccinărilor și relaxării restricțiilor de călătorie, transportul aerian își revine rapid. Potrivit Asociației Internaționale a Transportului Aerian (IATA), în 2021, 37% din pasagerii din 2019 erau deja transportați. În 2022, era aproape la nivelul de dinaintea pandemiei . Costurile de reparații și întreținere a aeronavelor au scăzut dramatic în timpul crizei, permițând companiilor aeriene să investească acum în flote cu costuri de operare mai mici. Aeronavele mai noi sunt, de asemenea, mai bune pentru mediu, datorită consumului mai mic de combustibil și emisiilor.

Cu toate că sectorul transportului aerian se redresează, acesta este în continuare expus riscului reprezentat de noile variante de virus, de încetinirea vaccinării și de introducerea de noi restricții de călătorie. În ciuda acestui fapt, perspectivele pentru acest sector rămân pozitive, cu o creștere preconizată de până la 49% între 2021 și 2024.

Concurența

Situația actuală

Semnificativ mai scumpă decât concurenții la prima vedere

United are un P/E semnificativ mai mare decât concurența. Dar se pare că are motive întemeiate pentru acest lucru.

Compania face achiziții semnificative de aeronave care o poziționează foarte bine pe termen lung, iar costurile cu energia ar trebui să se tempereze față de nivelurile din 2022.

Flota United este impresionantă. Și continuă să o extindă. Sursa

Acțiunile United au depășit semnificativ performanța S&P 500 după colapsul financiar din 2008, înainte de pandemia din 2019. În timp ce United și alți mari transportatori americani au avut nevoie de asistență guvernamentală în 2008 și 2020, colapsul financiar și pandemia globală din 2019 sunt probabil evenimente care se întâmplă o dată la o generație.

United ia mai multe măsuri care ar trebui să poziționeze compania foarte bine pe termen lung, iar marjele sub medie ale companiei ar trebui privite ca parte a costurilor pe termen scurt ale poziționării companiei pentru viitor. United modernizează în prezent flota învechită a companiei, iar conducerea cheltuiește masiv atât pentru a înlocui cât și pentru a adăuga noi aeronave. Conducerea United a anunțat recent o comandă pentru 100 de Dreamliners, cu opțiunea de a achiziționa alte 100 de aeronave.

Aceasta este cea mai mare achiziție de aeronave cu fuselaj lat din istorie de către un transportator american. În mod evident, United va avea costuri mai mari pe termen scurt pentru a finanța aceste achiziții, dar, având în vedere că se așteaptă ca numărul de pasageri aerieni să depășească nivelurile de dinainte de pandemie în 2023 și să continue să crească cu peste 5%, aceste cheltuieli de capital ar trebui să aducă beneficii semnificative pe termen lung.

Se preconizează că volumul de pasageri își va reveni la nivelurile anterioare pandemiei. Sursa:

Marja operațională ajustată a United de 5,7% și marja netă de 1,6% sunt cu mult sub mediile de 10 ani ale companiei. Marja netă a United a fost de 6% sau mai mare în cea mai mare parte a ultimilor zece ani . Având în vedere că prețurile petrolului vor fi probabil mult mai mici în 2023 și că experții prezic că nivelurile traficului aerian din acest an ar trebui să fie aproape de nivelurile din 2019, marjele United vor fi probabil mult mai mari anul viitor.

Transportul aerian a fost întotdeauna o industrie ciclică. Cu toate acestea, colapsul financiar din 2008 și pandemia din 2019 au fost probabil evenimente care se întâmplă o dată la o generație și, din păcate, toate companiile aeriene, inclusiv United, au fost puternic afectate. În prezent, United Airlines are un bilanț foarte solid, cu 16,41 miliarde de dolari în numerar și un flux de numerar operațional de 6,07 miliarde de dolari. Compania este, de asemenea, bine poziționată pentru achiziții masive pe termen lung de aeronave noi. Deși costul mai ridicat al finanțării acestor modernizări și impactul conflictului ruso-ucrainean vor afecta marjele companiei pe termen scurt, perspectivele pe termen lung ale United sunt optimiste. Din păcate, prețul este, de asemenea, destul de ridicat și pare aproape absurd în comparație cu unii dintre concurenții săi.

Principalul risc pentru United este o posibilă recesiune, deoarece creșterea ratelor dobânzilor ar putea duce la o încetinire a economiei. Acest lucru ar putea reduce cererea de călătorii, deoarece consumatorii își reduc cheltuielile discreționare. Un alt risc este reprezentat de costurile potențial mai mari ale combustibilului. Constrângerile neașteptate în ceea ce privește aprovizionarea ar putea crește costurile cu combustibilul.

EPS a început să se redreseze după o perioadă lungă de timp. Sursa

Disclaimer: Aceasta nu reprezintă în niciun caz o recomandare de investiții. Este pur și simplu rezumatul și analiza mea bazată pe date de pe internet și din alte surse. Investițiile pe piețele financiare sunt riscante și fiecare ar trebui să investească în funcție de propriile decizii. Eu sunt doar un amator care își împărtășește opiniile.

Citiți articolul complet gratuit?
Dă-i drumul 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.