S&P 500 ^GSPC 5,306.04 +0.02%
Nvidia NVDA $1,140.59 +7.13%
Tesla TSLA $176.75 -1.39%
Alphabet GOOG $178.02 +0.96%
Amazon AMZN $182.15 +0.77%
Meta META $479.92 +0.36%
Microsoft MSFT $430.32 +0.04%
Apple AAPL $189.99 +0.01%

United Airlines elemzés: modern flotta, nagy lehetőségek és magas ár. Hogyan viszonyul a konkurenciához?

Adorján Fülöp
16. 4. 2023
8 min read

A United Airlines-t hasonlóan keményen sújtotta a többi versenytársához hasonlóan. Mégis talpra állt, és nagyon sokat fektet be a flotta bővítésébe és az innovációba. Ez pozitív jel a jövőre nézve?

A United Airlines a világ egyik legnagyobb légitársasága. Hat kontinens mintegy 350 célállomására indít utas- és teherszállító járatokat. A United Continental Holdings légitársasági szövetség része.

A United Airlines 2010-ben egyesült a Continental Airlines-szal, és jelenleg mintegy 1400 repülőgépből álló flottával rendelkezik, köztük széles törzsű Boeing 777-esekkel és a nagyobb Airbus A330-asokkal. A United Airlines fő bázisa a Colorado állambeli Denver nemzetközi repülőterén található.

A United Airlines az utas- és teherforgalomból származó bevételeit az ésszerű repülőjegyekből és felárakból szerzi. A bevételek nagy részét (2019-ben közel 90%-át) az utasforgalom teszi ki. A COVID-19 világjárvány hatalmas veszteségeket okozott a United Airlinesnak. Járatokat töröltek, és a bevételek közel 75%-kal csökkentek 2020-ban 2019-hez képest. A vállalat számos költségcsökkentő intézkedést hajtott végre, csökkentette flottáját és részben elbocsátott alkalmazottakat, hogy segítsen csökkenteni a működési veszteségeket.

Szektor

Ahogy korábban említettem - a légitársasági ágazatot súlyosan érintette a COVID-19 járvány hatása. 2020-ban az utasforgalom kétharmadával csökken az előző évhez képest. Ez a légitársaságok számára hatalmas veszteségeket eredményezett, sőt egyesek csődbe is mentek.

A védőoltásoknak és az utazási korlátozások enyhítésének köszönhetően azonban a légi közlekedés gyorsan helyreáll. A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) adatai szerint 2021-ben már a 2019-es utasok 37%-át szállították. 2022-ben már majdnem a járvány előtti szintet érte el. A repülőgépek javítási és karbantartási költségei drámaian csökkentek a válság alatt, ami lehetővé tette a légitársaságok számára, hogy most alacsonyabb üzemeltetési költségű flottákba fektessenek be. Az újabb repülőgépek az alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás és károsanyag-kibocsátás miatt a környezet számára is kedvezőbbek.

Bár a légiközlekedési ágazat talpra áll, továbbra is veszélyben van az új vírusváltozatok, az oltások lassulása és az új utazási korlátozások bevezetése miatt. Ennek ellenére az ágazat kilátásai továbbra is pozitívak, az előrejelzések szerint 2021 és 2024 között akár 49%-os növekedés várható.

Verseny

Jelenlegi helyzet

Első ránézésre jelentősen drágább, mint a versenytársak

A United jelentősen magasabb P/E-vel rendelkezik, mint a versenytársak. Úgy tűnik azonban, hogy erre jó okai vannak.

A vállalat jelentős repülőgépvásárlásokat hajt végre, amelyek hosszú távon nagyon jól pozícionálják, és az energiaköltségeknek a 2022-es szintről mérséklődniük kell.

A United flottája lenyűgöző. És tovább bővíti azt. Forrás:

A United részvényei jelentősen felülmúlták az S&P 500 részvényindexet a 2008-as pénzügyi összeomlás után a 2019-es világjárványt megelőzően. Míg a United és más nagy amerikai légitársaságok 2008-ban és 2020-ban kormányzati segítségre szorultak, a pénzügyi összeomlás és a 2019-es globális világjárvány valószínűleg egyszeri esemény lesz.

A United számos olyan intézkedést hoz, amelyek hosszú távon nagyon jól pozícionálják a vállalatot, és a vállalat átlag alatti árréseit a vállalat jövőre való pozícionálásának rövid távú költségei részének kell tekinteni. A United jelenleg korszerűsíti a vállalat elöregedő flottáját, és a vezetőség masszívan költ mind a repülőgépek cseréjére, mind az újak felvételére. A United vezetése nemrégiben jelentette be, hogy 100 Dreamlinerre adott megrendelést, további 100 repülőgép vásárlására vonatkozó opcióval.

Ez az amerikai légitársaságok történetében ez a legnagyobb széles törzsű repülőgépvásárlás. Nyilvánvaló, hogy a Unitednek rövid távon megnövekedett költségei lesznek e beszerzések finanszírozására, de mivel a légi utasok száma várhatóan 2023-ban meghaladja a járvány előtti szintet, és továbbra is több mint 5%-kal fog növekedni, ezek a tőkekiadások hosszú távon jelentős előnyökkel járnak.

Az utasforgalom várhatóan visszaáll a járvány előtti szintre. Forrás: A légi közlekedés növekedése az elmúlt évtizedben is növekedett:

A United 5,7%-os korrigált működési árrése és 1,6%-os nettó árrése jóval a vállalat 10 éves átlaga alatt van. A United nettó árrése az elmúlt tíz év nagy részében 6% vagy magasabb volt . Mivel az olajárak 2023-ban valószínűleg jóval alacsonyabbak lesznek, és a szakértők előrejelzése szerint a légiforgalom idén a 2019-es szinthez közeli lesz, a United árrése jövőre valószínűleg jóval magasabb lesz.

A légi közlekedés mindig is ciklikus iparág volt. A 2008-as pénzügyi összeomlás és a 2019-es világjárvány azonban valószínűleg egy generációban egyszeri esemény volt, és sajnos minden légitársaságot, így a Unitedet is súlyosan érintette. Ma a United Airlines nagyon erős mérleggel rendelkezik, 16,41 milliárd dollár készpénzzel és 6,07 milliárd dolláros működési cash flow-val. A vállalat jól pozícionált az új repülőgépek masszív, hosszú távú vásárlásaihoz is. Bár a korszerűsítések finanszírozásának magasabb költségei és az orosz-ukrán konfliktus hatása rövid távon rontja a vállalat árréseit, a United hosszú távú kilátásai optimisták. Sajnos az ár is meglehetősen magas, és néhány versenytársához képest szinte abszurdnak tűnik.

A United számára a fő kockázatot egy esetleges recesszió jelenti, mivel az emelkedő kamatlábak a gazdaság visszaeséséhez vezethetnek. Ez csökkentheti az utazási keresletet, mivel a fogyasztók visszafogják a diszkrecionális kiadásaikat. Egy másik kockázat a potenciálisan magasabb üzemanyagköltségek. A váratlan ellátási korlátozások növelhetik az üzemanyagköltségeket.

Az EPS hosszú idő után kezdett helyreállni. Forrás:

Jogi nyilatkozat: Ez semmiképpen sem befektetési ajánlás. Ez pusztán az én összefoglalóm és elemzésem, amely az internetről és más forrásokból származó adatokon alapul. A pénzügyi piacokon történő befektetés kockázatos, és mindenkinek a saját döntései alapján kell befektetnie. Én csak egy amatőr vagyok, aki megosztja a véleményét.

Olvassa el a teljes cikket ingyenesen?
Gyerünk 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.