S&P 500 ^GSPC 5,310.76 +0.05%
Tesla TSLA $180.93 +3.42%
Meta META $463.00 -1.25%
Microsoft MSFT $429.90 +1.07%
Amazon AMZN $182.12 -0.77%
Apple AAPL $192.10 +0.55%
Alphabet GOOG $178.54 +0.05%
Nvidia NVDA $947.65 -0.02%

Analiza United Airlines: sodobna flota, velik potencial in visoka cena. Kakšen je njegov položaj v primerjavi s…

Mladen Rudonja
16. 4. 2023
6 min read

United Airlines je bil prizadet podobno močno kot drugi konkurenti. Kljub temu si je opomogel in veliko vlaga v širitev flote in inovacije. Ali je to pozitiven znak za prihodnost?

United Airlines je ena največjih letalskih družb na svetu. Opravlja potniške in tovorne lete na približno 350 destinacij na šestih celinah. Je del širše letalske zveze United Continental Holdings.

United Airlines se je leta 2010 združil s Continental Airlines in ima zdaj floto približno 1 400 letal, vključno s širokotrupnimi letali Boeing 777 in večjimi Airbus A330. Glavna baza družbe United Airlines je na mednarodnem letališču Denver v Koloradu.

United Airlines ustvarja prihodke s potniškim in tovornim prometom, in sicer z ugodnimi letalskimi vozovnicami in doplačili. Večino prihodkov predstavlja potniški promet (skoraj 90 % v letu 2019). Pandemija COVID-19 je družbi United Airlines povzročila velike izgube. Odpovedani so bili leti, prihodki pa so se v letu 2020 v primerjavi z letom 2019 zmanjšali za skoraj 75 %. Družba je izvedla številne ukrepe za zmanjšanje stroškov, zmanjšala svojo floto in delno odpustila zaposlene, da bi pomagala zmanjšati izgube iz poslovanja.

Sektor

Kot sem že omenil - letalski sektor je močno prizadel vpliv pandemije COVID-19. Potniški promet se je v letu 2020 v primerjavi s prejšnjim letom zmanjšal za dve tretjini. Posledica tega so ogromne izgube letalskih družb, nekatere so celo propadle.

Vendar se zaradi cepljenja in sprostitve omejitev potovanj letalski promet hitro okreva. Po podatkih Mednarodnega združenja letalskih prevoznikov (IATA) je bilo leta 2021 prepeljanih že 37 % potnikov iz leta 2019. Leta 2022 je bilo skoraj na ravni pred pandemijo. Stroški popravil in vzdrževanja letal so se med krizo močno znižali, kar letalskim družbam omogoča, da zdaj vlagajo v flote z nižjimi operativnimi stroški. Novejša letala so zaradi manjše porabe goriva in emisij tudi boljša za okolje.

Čeprav si sektor letalskega prometa opomore, ga še vedno ogrožajo nove različice virusov, upočasnjeno cepljenje in uvedba novih omejitev potovanj. Kljub temu ostajajo obeti za ta sektor pozitivni, saj je med letoma 2021 in 2024 predvidena do 49-odstotna rast.

Konkurenca

Trenutni položaj

Na prvi pogled precej dražji od konkurentov

United ima bistveno višji P/E kot konkurenca. Vendar se zdi, da ima za to dobre razloge.

Družba izvaja pomembne nakupe letal, ki ji dolgoročno zagotavljajo zelo dobro pozicijo, stroški energije pa naj bi se v primerjavi z letom 2022 umirili.

Letalska flota družbe United je impresivna. In še naprej jo širi. Vir:

Delnice družbe United so po finančnem zlomu leta 2008 pred pandemijo leta 2019 znatno presegle indeks S&P 500. Medtem ko so United in drugi veliki ameriški prevozniki v letih 2008 in 2020 potrebovali državno pomoč, bosta finančni zlom in svetovna pandemija leta 2019 verjetno dogodka, ki se zgodita enkrat na generacijo.

Družba United izvaja več ukrepov, ki naj bi ji zagotovili zelo dobro dolgoročno pozicijo, podpovprečne marže družbe pa je treba obravnavati kot del kratkoročnih stroškov, povezanih s postavitvijo družbe za prihodnost. United trenutno posodablja svojo starajočo se floto, vodstvo pa namenja veliko sredstev za zamenjavo in dodajanje novih letal. Vodstvo družbe United je nedavno objavilo naročilo za 100 letal Dreamliner z možnostjo nakupa dodatnih 100 letal.

To je največji nakup širokotrupnih letal ameriškega letalskega prevoznika v zgodovini. Kratkoročno bodo stroški družbe United zaradi teh nakupov seveda višji, vendar naj bi ob pričakovanem številu letalskih potnikov, ki bo leta 2023 preseglo raven pred pandemijo in še naprej raslo za več kot 5 %, ti kapitalski izdatki dolgoročno prinesli znatne koristi.

Pričakuje se, da bo število potnikov ponovno doseglo raven pred pandemijo. Vir:

Prilagojena marža iz poslovanja družbe United v višini 5,7 % in neto marža v višini 1,6 % sta precej pod 10-letnim povprečjem družbe. Večino zadnjih desetih let je Unitedova neto marža znašala 6 % ali več . Ker bodo cene nafte leta 2023 verjetno precej nižje in ker strokovnjaki napovedujejo, da bo obseg letalskega prometa letos blizu ravni iz leta 2019, bodo marže podjetja United prihodnje leto verjetno precej višje.

Letalski promet je bil vedno ciklična panoga. Vendar sta bila finančni zlom leta 2008 in pandemija leta 2019 verjetno dogodka, ki se zgodita enkrat na generacijo, in žal sta močno prizadela vse letalske družbe, vključno z Unitedom. Letalska družba United Airlines ima danes zelo dobro bilanco stanja s 16,41 milijarde dolarjev gotovine v blagajni in denarnim tokom iz poslovanja v višini 6,07 milijarde dolarjev. Družba je tudi v dobrem položaju za obsežne dolgoročne nakupe novih letal. Čeprav bodo višji stroški financiranja teh posodobitev in vpliv rusko-ukrajinskega konflikta kratkoročno zmanjšali marže družbe, so dolgoročni obeti družbe United optimistični. Na žalost je tudi cena precej visoka in se v primerjavi z nekaterimi konkurenti zdi skoraj absurdna.

Glavno tveganje za United je morebitna recesija, saj bi rast obrestnih mer lahko povzročila upad gospodarstva. To bi lahko zmanjšalo povpraševanje po potovanjih, saj bi potrošniki zmanjšali diskrecijsko porabo. Drugo tveganje so morebitni višji stroški goriva. Nepričakovane omejitve dobave bi lahko povečale stroške goriva.

EPS si je po dolgem obdobju začel opomoči. Vir:

Izjava o omejitvi odgovornosti: To nikakor ni naložbeno priporočilo. To je zgolj moj povzetek in analiza, ki temelji na podatkih iz interneta in drugih virov. Naložbe na finančnih trgih so tvegane in vsak naj vlaga na podlagi lastnih odločitev. Sem le amater, ki deli svoja mnenja.

Preberite celoten članek brezplačno?
Pojdi naprej 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Posredujte članek naprej ali ga shranite za pozneje.