S&P 500 ^GSPC 5,125.66 +1.21%
Apple AAPL $185.06 +6.95%
Nvidia NVDA $888.31 +3.51%
Microsoft MSFT $405.76 +1.99%
Meta META $450.02 +1.89%
Tesla TSLA $181.45 +0.80%
Amazon AMZN $186.09 +0.74%
Alphabet GOOG $168.10 -0.21%

Elektromobilita vs Investoři

Elektromobilita dělí společnost na dvě skupiny. Ti co ji milují a věří, že je to správný krok pro nás a ekologii. Naopak druhá strana ji odsuzuje, ať už jde o funkčnost baterek či velkému množství emisí při výrobě. Jako investor, který věří v lepší budoucnost bych rád investoval do alternativních firem zabývajících se právě elektromobilitou. Kromě $TSLA+0.8% a $RIVN+1.5% máte nějaké společnosti, které stojí za to sledovat? Napište do komentářů 👇🍀

Vote to see the results! 30 answers already!

Sleduju to komplexně, od dodavatelů surovin, přes výrobce baterií, přes tvůrce infrastruktury až po samotné výrobce. V mých očích je zajímavé $NIO-1.3%.

Kašli na EV, ztráta času a peněz. Stejně se svět od toho do budoucna klasicky odkloní. Každý si píská okolo čísel dodávek, krása, málokdo ale vidí, že klasické spalováky taky pořád táhnou. A když zabrouzdáme do těch luxusnějších značek, tak například Ferrari o víkendu uvedlo, že má rekordní poptávku a objednávky, které pokryjí celý rok 2024.

Určitě to nebude snadné a nebude to hned ale přijde mi škoda na to ,,nevsadit".

Kdo chce vsázet, tak by se měl věnovat Fortuně a né investování. Pokud budu brát investování takto, tak jaký je pak rozdíl když půjdu a zkusím dát 20 000 na nějaký slušný kurz u zápasu? Žádný, třeba to vyjde, ale třeba taky ne.

Tak samozřejmě jde o komplex. Nahrazení spalovacich motorů a jejich zánik ve všeobecném použití stejně jako se to stalo parnímu stroji, tak o tom už je rozhodnuto. Půjde to o něco pomaleji než byla průmyslová revoluce, ale půjde. Rozhodla o tom Čína a US a je to jedna z mála věcí na které se shodnou. Vědci z obou stran totiž chápou že globální oteplování je fakt problém. Nyni jde o to identifikovat co je k tomu potřeba a kdo to zajistí. Za mě bezpečná volba je ETF clean energy.

S globálním oteplováním je to ale naprostá kravina a propaganda zainteresovaných politiků. Výroba a životnost samotné baterky + dovoz potřebných surovin a jejich těžba je ekologie sama a ta nutnost daleko větší produkce elektřiny taky. Země se v historických cyklech vždy chvíli ochlazuje a chvíli otepluje. Před cca tisíci lety kvetlo v Grónsku - k tomu se pořád ani zdaleka nepřibližujeme. Obnovitelná energie je skvělý způsob, jak získat dotace, avšak mnohdy ideologicky dotažena do naprosté idiocie (viz. Němci s jadernými elektrárnami). Strany zelených jsou novodobí komunisti. Parní stroj byl totiž nahrazen lepší alternativou, která přinášela reálné a hmatatelné výhody, ne politická rozhodnutí alá Stalin.

Ty si můj člověk! Já věděl, že tu někdo přece jen bude mít rozum ohledně EV. Názor mám dosti podobný.

OK-B, zkus to vysvětlit v US a Číně.

Možná bych se koukal i na další společnosti, které například vyvíjí a vyrábějí baterie do těchto elektromobilů. 👍

Rozhodně jenom elektro - ale není elektro jako elektro. Je totiž jenom jedna správná odpověď - $TSLA+0.8% díky svému obřímu náskoku

Tak samozřejmě se tu asi objeví $NIO-1.3%, ale za mě osobně věřím víc třeba BYDu

To, co se zavedlo v EU je podle mě naprosto mimo. Elektroauta jsou super, ale nesmí z toho být něco, co si lidé koupí jen proto, že je to cool, nebo že o tom mluví nějaký americký raketový maník😅Otázkou ekologie zůstává, zda se prostředí nezatěžuje více výrobou baterií a dalších potřebných technologií pro elektroauta více, než ve výsledku nespálí nafty.