S&P 500 ^GSPC 5,071.63 +0.02%
Tesla TSLA $162.13 +12.06%
Nvidia NVDA $796.77 -3.33%
Amazon AMZN $176.59 -1.64%
Apple AAPL $169.02 +1.27%
Alphabet GOOG $161.10 +0.74%
Meta META $493.50 -0.52%
Microsoft MSFT $409.06 +0.37%

Tak tenhle týden to bude prostředí pro trady jako dělané. Už jste někdo něco nakoupil? já vyhlížím volatilní $NFLX-3.9% a možná zkusím i call opce na $IBKR+0.8% . Tato akcie je hodně u vrcholu a z tohoto volatilního protředí brokeři výrazně benefitují. Bude to taková jistotka. Nečekám tam velká pohyb, ale nějaký by přijít mohl. Co myslíte?

$IBKR+0.8% 

No zas tak špatné výsledky neměli za mě, ale volatilita je v post marketu byla až na 300usd s tím že se vrátil na 330 :) Uvidíme, kde budeme zítra, ale nemyslím si že by to nějak extrémně zamávalo s cenou...

Koukal jsem po Iron Condorovi na $SPY+0.0% , ale moc mi tam dneska nesedí. Uvítal bych menší nárůst volatility, abych se dostal zpět.

To je asi jen otázka času než se volatilita vyhoupne výše. Ale pozor na ni. Má ve zvyku se přelévat velmi rychle.

Tak pokud se pak prelyje směrem dolů, tak mi to nevadí. 😉

Pokud by Netflix padl aspoň na +-310usd tak bych na něj něco i hodil. Když víc tím lépe, jinak  budu vyčkávat a budu sledovat. :) IBKR nesleduji ale časem si ho do portfolia zařadit chci. :)

Za těch 180 jsi minulý rok nenakupoval? Snad tenhle rok budou výsledky hezčí.

Minulý rok jsem ještě teprve přemýšlel nad investováním do akcií. V minulosti jsem šel spíš trading teď už nechci stres z pozic, ale pohodové investování. :) takže hráči jako MSFT,APPL,GOOGL atd jsou momentálně pro mě hodně nahoře a hledám nějakou šanci na investici, protože TOP se zkrátka ze zásady nenakupuje.. :)

To je otázka kam se po výsledcích pohneme. Tato akcie ale zaznamenala už výrazné propady a pěkně vyrostla ze svých loňských minim. Nyní je na mě cena také vyšší, ale níže o tom budu přemýšlet.

Když se podívám, jak na tom byl $NFLX-3.9% minulý rok tak se mi do něj za dnešní ceny nechce. Pokud přijde nějaká sleva tak možná menší pozici udělám.

V opcich jsem úplný amatér. Takže moc nevím o čem píšeš. Každopádně takový Google pod 100 dolarů by mě potěšil. 👍

To jsme na tom podobně, na opce má přijít článek od Buliosu.

Opce je obchodování s pákou - ale je dosti rizikové. Pokud ale víte co děláte, jde toto riziko přijatelně řídit. Jak píše Martin - zanedlouho  zde bude o opcích více informací.

Super, rád si rozšířím obzory.

Těším se až si o tom počtu něco víc, taky zde mám pouze základní přehled 😁