S&P 500 ^GSPC 5,321.41 +0.25%
Tesla TSLA $186.60 +6.66%
Meta META $464.63 -0.90%
Microsoft MSFT $429.04 +0.87%
Apple AAPL $192.35 +0.69%
Nvidia NVDA $953.86 +0.64%
Alphabet GOOG $179.54 +0.61%
Amazon AMZN $183.15 -0.21%

Bristol-Myers: Áttörést jelentő rákgyógyítás és ígéretes jövő

Adorján Fülöp
19. 4. 2023
10 min read

A Bristol-Myers Squibb egy amerikai gyógyszeripari vállalat, amely erős pozícióval rendelkezik az immunológiában és az onkológiában. A vállalat több mint 160 éve állít elő innovatív gyógyszereket, amelyek világszerte segítik az embereket a rák, a szívbetegségek és más súlyos betegségek elleni küzdelemben. De hogyan áll a vállalat a számok tekintetében?

A Bristol-Myers Squibb Company $BMY-2.5% egy 1858-ban alapított amerikai gyógyszeripari vállalat. A világ vezető innovatív gyógyszerek és biológiai készítmények gyártója. A vállalat fő területei az onkológia, a hematológia, az immunológia és a szív- és érrendszeri egészségügy.

Legismertebb termékei közé tartoznak az Opdivo és a Yervoy rákellenes gyógyszerek, a Coumadin és az Eliquis véralvadásgátlók, valamint a Monopril és a Plavix vérnyomáscsökkentők.

A BMY-2.5% számos versenyelőnnyel rendelkezik. Vezető szerepet tölt be az immunterápiában, különösen a melanoma és a veserák kezelésében. Nagyon erős szabadalmi védelemmel rendelkezik kulcsfontosságú gyógyszerei és biológiai gyógyszerei tekintetében, ami magasabb haszonkulcsot biztosít számára.

A vállalat kiterjedt kutatás-fejlesztést is folytat, amelynek eredményeként a klinikai tesztelés különböző fázisaiban lévő innovatív termékek széles portfólióját hozta létre. A BMY globálisan működik, bevételeinek több mint fele az Egyesült Államokból származik, a fennmaradó rész pedig főként Európából és a feltörekvő piacokról.

A BMY számára a legfontosabb kockázatok közé tartozik az iparágban, különösen az onkológia területén tapasztalható erős verseny. Ugyanakkor a néhány kulcsfontosságú termékre való nagyfokú támaszkodás növeli a szabadalmi védelem elvesztésének kockázatát. További kockázatot jelenthet a folyamatosan változó amerikai és külföldi szabályozási környezet, amely bizonytalanságot jelent az új gyógyszerek engedélyezésével és visszatérítésével kapcsolatban.

ABMY azonban nagy potenciállal rendelkezik a jövőre nézve, mivel ígéretes terápiás területekenszéleskörű gyógyszerportfólióval rendelkezik, amelynek klinikai fejlesztése folyamatban van. Ha sikeresen vezet be új gyógyszereket, jelentősen megerősítheti pozícióját az iparágban, különösen az immunterápia területén.

Hol van a jövő lehetősége?

A Celgene-vel 2019-ben megvalósuló egyesülés lehetővé teszi a vállalat számára, hogy még inkább az innovatív biotechnológiára összpontosítson. Ez a jövőben magasabb nyereséget és értékesebb részvényesi befektetést eredményezhet.

A jövőben is arra számítok, hogy a Bristol-Myers Squibb tovább fog növekedni és erősíteni fogja piaci pozícióját. A fejlődés kulcsfontosságú területeinek a következőket látom:

-Azimmunterápia és a rákellenes kezelések fejlesztése. A BMY vezető szerepet tölt be az immunonkológiában, egy hatalmas potenciállal rendelkező területen. Az új immunterápiák sikeres bevezetése jelentősen növelheti az eladásokat és a nyereséget az elkövetkező években.

-Invesztálás a fejlesztés késői szakaszában lévő ígéretes jelöltekbe. A BMY-nek több tucat ígéretes molekulája van klinikai fejlesztés alatt különböző rákos és egyéb betegségek kezelésére. Ha ezek közül néhányat sikeresen piacra tudnánk dobni, az fellendítené a növekedést.

-Pozíciójának megerősítése más vonzó terápiás területeken, mint például a szív- és érrendszeri betegségek és a HIV. A BMY-nek lehetősége van arra, hogy gyógyszerportfólióját és bevételeit bővítse ezeken az ígéretes területeken.

-Kisebb, innovatív technológiákkal rendelkező vállalatok felvásárlása. A BMY rendelkezik a készpénzzel és pénzügyi erővel ahhoz, hogy portfólióját ígéretes biotechnológiai vállalatok felvásárlásával erősítse. Ez segítené, hogy lépést tartson versenytársaival.

-A stabil pénzügyi eredmények fenntartása és a részvényesi érték növelése. Arra számítok, hogy a BMY továbbra is szilárd pénzáramlást generál, növeli az osztalékot és értékeli a részvényesi befektetéseket.

Pénzügyek

BMY
$42.27 -$1.09 -2.51%

A BMY bevételei az elmúlt években nőttek, és 2022-ben rekordot jelentő 46,2 milliárd dollárt értek el. A növekedés fő forrása az Opdivo, az Eliquis és az indicasquolane volt. Az erős bevételnövekedés az innovatív gyógyszerek sikeres bevezetését és az új terápiás területeken, például az immunológiában való terjeszkedést tükrözi.

Az értékesítési költségek lassabban nőttek, mint a bevételek, ami pozitívan tükröződött a javuló bruttó árrésben. A működési költségek viszonylag stabilak maradtak, bár 2021-ben a kutatásba és értékesítésbe történő beruházások miatt kissé emelkedtek. A vállalat így erős működési cash flow-t termelt, ami lehetővé tette, hogy a jövőbeni növekedésbe fektessen be, miközben növelte a részvényeseknek járó osztalékot.

Mind az adózás előtti eredmény, mind a nettó eredmény növekedett, kivéve 2020-ban, amikor az immateriális javak amortizációja és a szerkezetátalakítási költségek negatívan hatottak rájuk.

A BMY pénzügyi helyzete is stabil, bőséges készpénzzel és alacsony adóssággal rendelkezik. A működésből származó pénzforgalom meghaladja a tőkeszükségletet, ami lehetővé teszi a vállalat számára, hogy növelje a kutatásra, fejlesztésre és akvizíciókra fordított kiadásait. A magas működési cash flow és a készpénztartalékok biztosítják a lehetséges jövőbeli problémák kezeléséhez szükséges eszközöket.

A pénzügyi eredmények azt mutatják, hogy a BMY egy erős, nyereséges vállalat, amely széleskörű további növekedési lehetőségekkel rendelkezik. A jövőbeli terjeszkedés kulcsfontosságú területei az onkológia, az immunitás és a gyulladásos betegségek.

Pénzforgalom

A BMY működésből származó pénzforgalma az elmúlt évben nőtt, és az elmúlt 12 hónapban elérte a 13,1 milliárd dollárt. A működési készpénz szabad pénzeszközöket biztosít a vállalat számára a jövőbeli növekedésbe való beruházáshoz, az adósságok törlesztéséhez és az osztalékok növeléséhez.

A befektetési tevékenységből származó cash flow negatív, mivel a BMY rendszeresen befektet immateriális javak és tárgyi eszközök beszerzésébe. A tőkekiadások az elmúlt években évi 1 milliárd dollár körül voltak.

A finanszírozási tevékenységből származó cash flow szintén negatív volt az elmúlt években, mivel a vállalat visszafizeti az adósságot és osztalékot fizet a részvényeseknek. A vállalat 2022-ben 11,4 milliárd dollárnyi adósságot fizetett vissza, és 8 milliárd dollárt fizetett saját részvényeinek visszavásárlására.

A szabad cash flow, vagyis a működési pénzeszköz mínusz a tőkekiadások, a legutóbbi évben közel 12 milliárd dollár volt. Ez azt mutatja, hogy a vállalat elegendő készpénzt termel a tőkeszükségletek fedezésére, az adósság visszafizetésére és a részvényesek kifizetéseinek növelésére. Az erős működési cash flow a vállalat pénzügyi erejének és stabilitásának alapja.

Ezért, ha az új gyógyszerek bevezetése sikeres lesz, a működési cash flow további erősödése várható a jövőben. Ez lehetővé tenné a BMY számára, hogy növelje a részvényeseknek járó osztalékot, és saját forrásaiból finanszírozza a jövőbeli felvásárlásokat vagy stratégiai beruházásokat.

Capital Structure

Market Cap
85.69B
Enterpr. Val.
133.94B
Revenue
45.53B
Shares Out.
2.03B
Debt/Capital
0.78
FCF Yield
14.57%

Valuation / Dividends

P/E
-13.64
EPS
-3.10
P/S
1.89
P/B
5.20
Div. Yield
5.52%
Div. Payout
-77.42%

Capital Eff. / Margins

ROIC
19.78%
ROE
-23.01%
ROA
-6.21%
Gross
75.71%
Operating
30.59%
Net Profit
-13.50%
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9

A BMS piaci kapitalizációja jelenleg 148 milliárd USD. A vállalat részvényeivel 8,59-es ár/nyereség (P/E) arányon kereskednek, ami alacsonyabb, mint az S&P 500 index (23,79). Ez arra utal, hogy a BMS részvénye viszonylag alulértékelt az indexhez és az ágazati átlaghoz képest. A 3,21-es ár/érték arány (P/S) szintén vonzó értékelést jelez.

A vállalat az elmúlt egy évben részvényenként összesen 2,28 dollár osztalékot fizetett, ami 3,25%-os osztalékhozamot jelent. A BMY hosszú ideje növeli osztalékfizetését, így az osztalékhozam nagyon vonzó a befektetők számára.

A BMY részvényeinek többsége intézményi befektetők tulajdonában van (79,4%), a bennfentesek aránya alacsony (0,07%). Ez azt mutatja, hogy a szakmai befektetők mennyire bíznak a vállalatban és a részvény további növekedési potenciáljában.

A vállalat erős és növekvő működési eredményeket mutat. Az elmúlt 5 évben az értékesítés évente átlagosan 17,3%-kal, a nettó nyereség pedig évente átlagosan 4,5%-kal nőtt. A működési árrés magas (21,5%), a nettó árrés pedig 13,7%. A befektetések megtérülése (11,8 %) és a saját tőke megtérülése (19,8 %) szintén szilárd. A vállalat pénzügyi mutatói tehát kétségtelenül nagyon erősek.

A fundamentális elemzés és az értékelés alapján a BMY részvényei vonzó befektetési lehetőségnek tűnnek. A vállalat vezető szerepet tölt be ígéretes terápiás területeken, széles termékportfólióval, erős pénzügyi eredményekkel és stabil jövőbeli kilátásokkal rendelkezik.

Elemzők várakozásai

A Bristol-Myers Squibb Co-ra vonatkozó 12 hónapos árfolyam-előrejelzést adó 19 elemző medián célértéke 81,00, a magas becslés 92,00, az alacsony becslés 62,00. A medián becslés +15,34%-os emelkedést jelent a legutóbbi 70,23-as árfolyamhoz képest.

  • Ön mit gondol a vállalatról? 🤔

Felhívjuk figyelmét, hogy ez nem pénzügyi tanácsadás. Minden befektetésnek alapos elemzésen kell átmennie.


Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.