S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Mám vystudované mezinárodní vztahy, paradoxně mi znalost geopolitiky a oboru přinesla některé nápady na výnosné investice (např: Petrobas loni na začátku února). Dodnes tyhle znalosti a predikce využívám v kombinaci s finančním sebevzděláváním + vzděláváním v rámci zaměstnání (nejprve audit, nyní bankovnictví).

Také si myslím že školy toho moc nenaučí o investování. Většinou jak píše Martin co jsem měl možnost slyšet tak se tomu škola věnuje jenom povrchně.

Ovšem co se týče financí tak to si myslím že nějaké školy jsou schopné naučit nějakou ekonomiku, počítání, učetnictví nebo nějakou základní finanční gramotnost ale co se týče vzdělávání  v investicích tak to si myslím že na školách fakt chybí.

Jinak jako většina lidí zde jsem taky samouk, a většinu jsem se učil sám.

Sám jsem se učil vše + něco od známých co to už dělají roky mám jen titul truhlář a co jsme měli ve škole ekonomiku tak to bylo absolutně nepoužitelné 🤣

Všechno jsem se naučil sám, ale snad se na té VŠE blýsknou😅

Základní ekonomie na gymnáziu a teď studuji nemovitosti, ale teprve začínám, tak uvidíme, jestli to k něčemu bude... Takže spíše samouk ve volném čase.

Samouk, ale nějaký čas jsem pracoval ve financích.

Jsem na průmyslovce v oboru IT. Určitě bych chtěl jít na VŠ ale nevím jestli v technickém směru nebo spíše na ekonomku. O akciích se učím sám a díky rodičům.

Samouk. Jsem z chemické VŠ a předtím gympl. Nikde nám nikdo neřekl o financích ani slovo 😄

No myslím že tu bude spíš převládat varianta samouk. Škola, alespoň střední, toho moc o investování nenaučí.

Chodil jsem na obchodní akademii, a akciím se tam Teda moc nevěnovali, spíš jen tak povrchově.