S&P 500 ^GSPC 5,063.68 +0.90%
Amazon AMZN $184.86 +3.27%
Nvidia NVDA $853.64 +2.80%
Apple AAPL $172.80 +2.06%
Alphabet GOOG $167.98 +1.46%
Meta META $442.94 +0.86%
Microsoft MSFT $397.92 +0.75%
Tesla TSLA $180.99 +0.56%

Volkswagen oznámil, že investuje okolo $1,1 bilionu do výroby elektromobilu. Investují v Číně, kde i v minulosti se jim investice zhodnotila. Právě v Číně je největší trh s elektromobily na světě. Nový elektromobil by měl vyjít i v Evropě a později i v Severní Americe.

Model nového elektro auta se má jmenovat ID.7 a má mít dojezd až 700 km na plné nabití. Má být ještě o něco lepší, než modely ID.3 a ID.4

Máte zainvestováno do $VWA.BR+0.4% ?


Zatím zainvestováno nemám, ale to co slýchávám a čtu poslední dobou tak mě to čím dál tím víc žene kupředu abych třeba aspoň jednu, nebo pár akcií koupil. A také mi dává smysl mít akcie automobilky, která se ještě k tomu docela dost věnuje elektromobilům. Právě Volkswagen je pro mě skvělou náhradou třeba za akcie Tesly, a jak píše Kryštof myslím si že do budoucna by mohl pěkně konkurovat Tesle.

Přesně takhle přemýšlím taky. Navíc $VWA.BR+0.4%  vyplácí i fakt hezkou dividendu, takže další plus.

Podle dnešních zpráv jejich zisky v Číně meziročně klesly, ale celkové zisky se zvýšily, což vnímám dost pozitivně. Jsem zvědavý na oznámení o příjmech 4. května.

Taky jsem zvědavý, akcie $VWA.BR+0.4% držím, takže mě zajímá jak na tom budou.

Poslední dobou čtu neustále o jejich investicích ve světě v rámci komodit, baterií a výroby. Tuto společnost bych rozhodně nepodceňoval.

Rozhodně ne, $VWA.BR+0.4%  už je na trhu dlouho a pořád se v něčem zlepšuje a inovuje 👍

Akcie nemám, ale pokud se jim to povede a bude za rozumnou cenu, mají možnost se v Evropě vyrovnat Tesle.

Upřímně netuším jestli se cenou nějaký jiný elektromobil vyrovná, je to docela dostupná cena 🤔Každopádně při výběru auta nehraje moc roli cena, navíc u těchto nových a lepších aut, ale vzhled a pohodlí toho auta, což podle mého gusta v autech, tak Tesla nemá.

Tak to jsme na tom stejně. Tyhle evropské “klasické” automobilky umí dělat auta. Tesla mi připadá uvnitř levně a plastově.

hele zas je třeba brát že technologicky je tesla pár let napřed asi skoro ve všem krom praskajících okének a předváděčce :D

Ale zas je na nic když máš v autě ozvěnu jak kdybys stál v tunelu 🤣

Do VW neinvestuju, ale elektromobilita se mi líbí. Bohužel se bojím, že auto bude sice krásné, ale bude stát raketu a Tesla a spol je pořád bude drtit ve všech směrech

To je dost možné, ale třeba Tesla nemá tak hezký interiér jako ostatní elektromobily, takže ji nepředběhnou v ceně, ale je možné že právě v interiéru a vybavenosti auta. Každopádně je to vážně těžký určit, každý si vybere to svoje co se mu líbí.

VW nemám, víc se mi líbí Mercedes nebo Porsche. Četl jsem, že v Kanadě má VW investovat do výroby baterií a dostanou podporu od kanadské vlády.

Tady jde vidět že VW přemýšlí a snaží se pořád někde investovat a zvyšovat své příjmy.

je to pro ně dost výhodné protože tam mají nižší náklady ... ale to auto na obrázku je zepředu dost hnusné :D

S tím musím říct, že souhlasím, taky to není šálek moji kávy 😂

to fakt už radši tu Teslu nebo Aston Martin rapid E

Do VW neinvestuju, nelíbí se mi směr, kterým společnost směřuje

Kterým směrem směřuje?