S&P 500 ^GSPC 5,306.32 +0.03%
Nvidia NVDA $1,127.81 +5.93%
Tesla TSLA $176.91 -1.30%
Alphabet GOOG $178.05 +0.98%
Apple AAPL $191.12 +0.60%
Microsoft MSFT $428.84 -0.31%
Meta META $477.31 -0.19%
Amazon AMZN $180.91 +0.09%

Най-добрите анализатори на Уолстрийт представят селекция от 3 акции, които ще се представят по-добре от пазара

Vladimir Mihaylov
22. 4. 2023
1 min read

Анализатори от Morgan Stanley и други големи банки твърдят, че индексът S&P 500 може да отбележи по-силен спад до края на годината, което може да създаде интересни възможности за инвеститорите, търсещи дългосрочни възможности.

Главният стратег на Morgan Stanley прогнозира 20% спад на S&P 500. Джереми Грантъм, легендарният съосновател на ГМО, заяви, че индексът може да спадне още по-рязко - с поне 27%. В най-лошия случай той смята, че индексът ще спадне с 50% до около 2000 пункта, преди да достигне дъното си през следващата година. При този сценарий изборът на акции ще се превърне в ключов фактор за всеки инвеститор, който се стреми да надмине пазара или да постигне положителна възвръщаемост през тази година.

Ако подборът на акции не е силната ви страна, използването на консенсусните мнения на анализаторите за намиране на потенциални победители може да бъде правилният път. Един от източниците е TipRanks - финтех компания, която използва изкуствен интелект и други техники за събиране и анализиране на данни, включително инструменти за проучване на фондовия пазар.

По-долу е представен списък с 3 акции в платформата, които се считат за "силни покупки" сред водещите анализатори или на които TipRanks е присъдил четири- или петзвезден рейтинг. Системата за оценка на анализаторите на TipRanks се основава на три основни категории, които включват средния доход на анализатора, печалбите или загубите от препоръките и обема на корекциите и сделките, които извършва. Целевите цени за всяка акция също се основават на консенсуса на водещите анализатори.

Тези акции имат и т.нар. интелигентна оценка TipRanks 10 от 10 - рейтингова система, основана изцяло на данни, която отчита осем фактора, включително рейтингите на анализаторите от Уолстрийт, транзакциите на вътрешни за компанията лица, мненията на финансовите блогъри, настроенията на индивидуалните инвеститори, дейността на мениджърите на хедж фондове, настроенията в новините, както и техническите и фундаменталните показатели. Оценката помага да се предвиди представянето на дадена акция спрямо пазара.

  • От 2016 г. досега акциите с оценка 10 в TipRanks са имали обща възвръщаемост от 208,8%. Индексът S&P 500 е нараснал със 106% за същия период.

Compass Therapeutics $CMPX+5.8%

CMPX
$1.56 $0.09 +5.82%

Сектор.

Най-добра целева цена на анализаторите: 8,50 USD

Най-добър ръст на целевата цена на анализаторите : 172%

Compass Therapeutics е биотехнологична компания, фокусирана върху разработването на нови лекарства за рак. Основана е през 2015 г. и е със седалище в Бостън. Фокусира се върху разработването на имунотерапии, които представляват лечения, активиращи собствената имунна система на пациента за борба с рака.

Compass има няколко конкурентни предимства. Първо, тя се фокусира върху така наречените "студени тумори", които са ракови заболявания, за които все още не съществуват ефективни имунотерапии. Това означава, че ако успее, може да запълни празнина на пазара. Второ, компанията разработва собствена платформа за идентифициране на нови антитела и тяхното оптимизиране. Това му позволява да открива уникални антитела, пригодени за специфични цели. И накрая, Compass си сътрудничи с водещи академични институции, което му дава достъп до най-новите открития и опит в областта на имуноонкологията.

В бъдеще Compass планира да въведе няколко антитела в клинични изпитвания. Ключов продукт е CTX-471, антитяло, насочено към рецептора OX40, което може да засили имунния отговор към някои видове рак. Друг обещаващ кандидат е CTX-8371, което е бифункционално антитяло, насочено към рецепторите TIGIT и CD226. Compass се надява поне един от тези продукти да бъде включен в регистрационни проучвания и евентуално да бъде пуснат на пазара, което ще даде на компанията първия ѝ търговски продукт. При успех това може да представлява пробив за Compass и неговите акционери.

Като цяло Compass се стреми да използва обещаващата област на имуноонкологията, за да разработи иновативни лекарства, които биха могли да променят живота на пациентите с рак. Макар и все още да е във фаза на клинична разработка, той заслужава внимание, защото има потенциала да се превърне в основен играч в борбата с това сериозно заболяване.

Genius Sports Limited $GENI-1.0%

GENI
$5.18 -$0.05 -0.96%

Сектор.

Най-добра целева цена на анализаторите: 7,50 USD

Най-добър ръст на целевата цена на анализаторите: 66%

Genius Sports Limited е базирана в Обединеното кралство компания за събиране и анализ на спортни данни. Тя е основана през 2018 г. чрез сливането на няколко водещи компании за спортни данни и технологии. Genius Sports предоставя решения за събиране и разпространение на данни, стрийминг и маркетингови услуги за спортни лиги, федерации и оператори на залагания по целия свят.

Genius Sports има няколко ключови конкурентни предимства. Тя е пазарен лидер в областта на спортните данни и технологии с многогодишни партньорства с повече от 150 спортни организации, включително NFL, NBA, FIFA и ICC. В резултат на това Genius Sports има достъп до най-големия обем качествени данни в спорта. Друго предимство е собствената технологична платформа за събиране, анализиране и разпространение на тези данни. И накрая, Genius Sports има силен глобален обхват с офиси в 10 държави на 4 континента.

Занапред Genius Sports планира да разшири допълнително своята платформа за данни и партньорствата си със спортни лиги и федерации. Едно от последните придобивания е Second Spectrum, фирма за технологии за изкуствен интелект в спортната индустрия. Second Spectrum е основана през 2013 г. от група бивши ръководители на Microsoft. Тя е специализирана в усъвършенствано машинно обучение и компютърно зрение за оценяване и прогнозиране на постиженията в различни спортове, включително баскетбол, футбол и американски футбол. Например, нейните технологии захранват официалния канал за анализ на мачове от НБА.

Компанията също така иска да се съсредоточи повече върху предоставянето на технологични решения за спортни залагания, за да помогне на операторите на залагания и потребителите. Не на последно място, Genius Sports има амбицията да се превърне в глобален партньор за събирането и разпространението на данни от Олимпийските игри.

Genius Sports доказа, че може да обедини световете на спорта, технологиите и залаганията. С нарастващото търсене на данни и решения във всички тези сектори компанията е в добра позиция за по-нататъшен растеж. Ако успее да създаде още престижни партньорства и да инвестира в иновации, тя може да се превърне в абсолютно доминиращ играч в областта на спортните технологии и данни. Това би я превърнало в много привлекателна инвестиционна възможност.

Hannon Armstrong $HASI+0.1%

HASI
$33.37 $0.04 +0.12%

Сектор.

Най-добра целева цена на анализатора: 43,80 USD

Най-добър ръст на целевата цена на анализаторите: 53%

Hannon Armstrong е американска компания, фокусирана върху инвестирането в устойчива инфраструктура и възобновяема енергия. Тя е основана през 1981 г. и е със седалище в Анаполис, Мериленд. Hannon Armstrong предоставя дългово и капиталово финансиране за проекти в областта на енергийната ефективност, устойчивата инфраструктура и възобновяемите енергийни източници на територията на Съединените щати.

Hannon Armstrong има няколко конкурентни предимства. Тя е пионер на пазара на инвестиции в устойчива инфраструктура и възобновяема енергия с над 35-годишен опит. В резултат на това компанията разполага с дълбоко ноу-хау, широка мрежа от контакти и репутация сред своите клиенти.

И накрая, компанията работи с водещи разработчици и оператори на проекти за възобновяема енергия, което ѝ дава достъп до атрактивни инвестиционни възможности.

В бъдеще Hannon Armstrong планира да диверсифицира допълнително инвестициите си в устойчива инфраструктура. Например ще се съсредоточи върху проекти в областта на електрическите превозни средства, енергийната ефективност в сградите и съхранението на енергия. Компанията също така възнамерява да разшири дейността си в нови региони в САЩ и в международен план. Друга амбиция е да увеличи обема на зелените облигации и други устойчиви финансови продукти за инвеститорите. Ханон Армстронг е един от пионерите в областта на устойчивото инвестиране. Енергийният сектор претърпява значителна трансформация и компанията е идеално позиционирана, за да се възползва от нея. Ако успее да изпълни успешно стратегическите си планове, да диверсифицира портфолиото си и да привлече нови инвеститори, тя би трябвало да продължи да генерира атрактивна и стабилна възвръщаемост за своите акционери. Това би я превърнало в привлекателна инвестиционна възможност, особено в днешните несигурни времена.

  • Какво мислите за избора на анализаторите? Харесвате ли някоя от компаниите?

Моля, имайте предвид, че това не е финансов съвет. Всяка инвестиция трябва да премине през задълбочен анализ.


Предайте статията нататък или я запазете за по-късно.