S&P 500 ^GSPC 5,267.84 -0.74%
Nvidia NVDA $1,037.99 +9.32%
Tesla TSLA $173.74 -3.54%
Apple AAPL $186.88 -2.11%
Alphabet GOOG $175.06 -1.65%
Amazon AMZN $181.05 -1.14%
Microsoft MSFT $427.00 -0.82%
Meta META $465.78 -0.43%

A JP Morgan elemzői akár 50%-os növekedési potenciált látnak ebben a 2 részvényben.

Bandi Császár
23. 4. 2023
6 min read

A részvénypiacok az elmúlt évben elég sokat estek. És bár egyes részvényeknél már növekedést tapasztalunk, vannak még olyan részvények, amelyek az elemzők szerint tisztességes emelkedési potenciált kínálnak. Ma a JP Morgan választásait vesszük szemügyre.

Az amerikai gazdaság az elmúlt hónapokban inflációs nyomással küzdött, ami aggasztja a befektetőket és a döntéshozókat. Az infláció februárban elérte a 6%-ot, de márciusban enyhén 5%-ra mérséklődött.

Hugh Gimber, a JPMorgan Asset Management munkatársa úgy látja, hogy ez az inflációs visszaesés biztató jele annak, hogy a Federal Reserve (Fed) kamatemelési erőfeszítései meghozzák gyümölcsüket.

Az üzenet az, hogy a Fed megnyeri az infláció elleni harcot. Egyre erősebb a szünet iránti igény, bár szerintem még mindig csábíthat még egy emelés.

Ebben a kontextusban a JP Morgan elemzői elég jó lehetőséget látnak ebben a két részvényben.

LendingClub Corporation $LC-3.3%

LC
$8.98 -$0.31 -3.34%

A LendingClub Corporation a digitális banki piac egyik meghatározó szereplője, amely a fedezetlen személyi kölcsönök létrehozására összpontosít. A 2006-ban alapított vállalat a második legnagyobb személyi hitelnyújtó az Egyesült Államokban. Innovatív megközelítésével és gyors növekedésével a LendingClub erős pozíciót épített ki a piacon. Technológiát és algoritmusokat használ az ügyfelek hitelkockázatának felmérésére, így biztosítva a hatékony és átlátható hitelezési folyamatot.

A LendingClub fő termékei és szolgáltatásai közé tartoznak a személyi kölcsönök, adósságkonszolidációs hitelek, lakásfelújítási hitelek és kisvállalkozói hitelek. A vállalat emellett olyan befektetők számára is kínál platformot, akik hitelekbe kívánnak befektetni, hogy diverzifikálják befektetési portfóliójukat.

A LendingClub erősségei közé tartozik a hitelezés innovatív megközelítése, a gyors növekedés és az erős piaci pozíció. Másrészt a vállalatnak meg kell küzdenie a szabályozással, a versennyel és a hitelciklussal kapcsolatos kockázatokkal.

A magas kamatlábak hatása ellenére, amelyek lehűtötték a hitelek iránti keresletet, Reginald Smith, a JP Morgan elemzője viszonylag pozitívan látja a vállalat jövőjét.

A LendingClub digitális piactere és banki modellje egyedülálló pénzügyi előnyöket biztosít. Ezek közé tartozik a stabilabb jövedelemáramlás, a viszonylag stabil, alacsony költségű finanszírozás és a robusztusabb termékkínálat: beleértve a hiteleket, megtakarításokat és banki termékeket, amelyek növelik az ügyfél élethosszig tartó értékét. Emellett a LendingClub egyike azon kevés fogyasztóbarát fintech-nek, amely GAAP-alapon nyereséges, az egy alkalmazottra jutó bevétel 1,7-szeresét keresi, és az egyik legalacsonyabb működési költségbázissal rendelkezik fintech társai között.

Smith optimizmusát Overweight minősítéssel fejezte ki, és 11 dolláros árcélt határozott meg, ami több mint 50%-os emelkedési potenciált jelent.

Afya Limited $AFYA-0.5%

AFYA
$18.51 -$0.09 -0.48%

Az Afya Limited egy brazil vállalat, amely oktatási termékeket és szolgáltatásokat kínál az egészségügyi ágazatban. Portfóliójába orvosi iskolák, orvosi rezidensképzés előtti tanfolyamok, különböző képzési programok és egyéb egészségügyi szolgáltatások tartoznak. Az Afya Limitedet 1999-ben alapították, és azóta Brazília és Latin-Amerika egyik legnagyobb egészségügyi oktatási szolgáltatójává vált.

Az Afya Limited két fő szegmensben működik: az oktatási szegmensben és az orvosi szegmensben. Az oktatási szegmenshez tartoznak az orvosi iskolák, posztgraduális programok és orvosi vizsgára felkészítő tanfolyamok. Az egészségügyi szegmens olyan szolgáltatásokat kínál, mint a digitális egészségügyi megoldások, a telemedicina és az egészségügyi létesítménygazdálkodási megoldások.

Az Afya Limited erősségei közé tartozik az erős piaci pozíció, a gyors növekedés, valamint az oktatási és egészségügyi szolgáltatások széles skálája. A vállalat emellett képes gyorsan reagálni a változó piaci igényekre, és a technológiai innovációkat kihasználva fejleszti termékeit és szolgáltatásait.

Az Afya Limitednek azonban bizonyos kihívásokkal kell szembenéznie, mint például a brazil piactól való függőség, a szabályozási kockázatok és a más oktatási és egészségügyi intézmények által támasztott verseny.

A JP Morgan elemzője, Marcelo Santos meglehetősen bullish a részvényt illetően, amit a kommentárja és az általa kitűzött célérték is bizonyít. Miért pont ezt a részvényt választotta Santos?

Az Afya az egyetlen olyan szereplő a felsőoktatásban a lefedettségünk alatt, amely pozitív FCF-termelésről számolt be a nettó kamatfizetések után, amit az alacsonyabb tőkeáttétel és a jó EBITDA-konverzió segített, és jelenleg a P/E'24E 5,7-szeresével a tömeges társaihoz közel kereskedik. Arra számítunk, hogy eredményei ellenállóak lesznek a felsőoktatás újabb bizonytalan évében.

Kommentárjai alátámasztják az általa 20 dollárban meghatározott árcélt is, ami szintén több mint 50%-os emelkedést jelentene.

Következtetés

A jelenlegi gazdasági környezetben, ahol az USA gazdasága inflációs nyomással küzd és a Fed kamatot emel, ez a 2 vállalat érdekes lehetőséget jelenthet azon befektetők számára, akik kamatcsökkenésre számítanak, vagy alternatívaként nem félnek az USA-n túlra tekinteni.

Fontos azonban, hogy a befektetők gondosan mérlegeljék befektetési céljaikat és kockázattűrő képességüket, mielőtt úgy döntenének, hogy ezekbe a vállalatokba fektetnek. Ugyanis, mint mindenhol, itt is rengeteg kockázat van, legyen az szabályozási, politikai vagy más jellegű.

FIGYELEM: Nem vagyok pénzügyi tanácsadó, és ez az anyag nem szolgál pénzügyi vagy befektetési ajánlásként. Az anyag tartalma pusztán tájékoztató jellegű.


Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.