S&P 500 ^GSPC 5,304.72 +0.70%
Tesla TSLA $179.24 +3.17%
Meta META $478.22 +2.67%
Nvidia NVDA $1,064.69 +2.57%
Apple AAPL $189.98 +1.66%
Microsoft MSFT $430.16 +0.74%
Alphabet GOOG $176.33 +0.73%
Amazon AMZN $180.75 -0.17%

Las Vegas Sands: colosul jocurilor de noroc încearcă să revină la prosperitate după o pandemie provocatoare

Nicolae Francescu
23. 4. 2023
8 min read

Las Vegas Sands este un colos al jocurilor de noroc cu o istorie de peste 30 de ani, care poate fi la fel de atractiv pentru investitori pe cât este de respingător. Asemenea lui Casanova într-un costum elegant, Sands Sands poate impresiona cu cazinourile și hotelurile sale spectaculoase, dar sub strălucire se ascunde un colos cu probleme financiare și puternic îndatorat, cu un istoric inconstant. Soarta sa este strâns legată de încrederea investitorilor, de frecventarea stațiunilor extravagante și de dezvoltarea unei pandemii. Haideți să aruncăm o privire.

Las Vegas Sands este o companie americană care operează cazinouri și hoteluri. A fost fondată în 1988 de Sheldon Adelson și este unul dintre cei mai mari operatori de stațiuni și cazinouri din lume.

Înprezent, compania operează 6 stațiuni integrate - 3 în Macao, 2 în Singapore și 1 în Las Vegas, având aproximativ 50.000 de angajați în întreaga lume. Piața cheie pentru Las Vegas Sands este Macao, unde deține majoritatea cazinourilor sale. Compania are o poziție puternică și este lider pe această piață, cu o cotă de piață de aproximativ 35%. Printre principalii săi concurenți se numără MGM Resorts, Wynn Resorts și Galaxy Entertainment Group.

Avantajul competitiv al Las Vegas Sands este reprezentat de marca sa, de experiența vastă în domeniu, de calitatea serviciilor și de caracterul unic al stațiunilor sale. Printre riscuri se numără încetinirea economiei chineze, posibile reglementări mai stricte în domeniul jocurilor de noroc în viitor și concurența.

În viitor, compania intenționează să se extindă în continuare în Asia, în special în Japonia, Coreea de Sud și Vietnam. De asemenea, investește în dezvoltarea stațiunilor existente și în îmbunătățirea experienței clienților. Obiectivul este de a-și menține poziția de lider în rândul operatorilor de afaceri din domeniul jocurilor de noroc și de a crește în mod constant.

Din cele de mai sus, Las Vegas Sands este o companie de mare succes, cu o istorie de peste 30 de ani, o poziție puternică pe piețele cheie, în special în Asia, și planuri de creștere în continuare. Cu toate acestea, activitatea sa este dependentă de afacerile cu jocuri de noroc, ceea ce reprezintă un anumit risc.

Las Vegas Sands se diferențiază de concurenții săi în mai multe moduri:

1. Marca și prestigiul : Las Vegas Sands este operatorul celor mai mari și mai prestigioase stațiuni integrate de jocuri de noroc și divertisment din lume. Venetian Macao, Marina Bay Sands din Singapore și The Venetian Las Vegas sunt renumite la nivel mondial și atrag cea mai bogată clientelă . Acest prestigiu și acest statut le permite să perceapă prețuri și marje mai mari.

2. Calitatea și varietatea serviciilor: stațiunile LVS oferă cazare, restaurante, magazine, spa și divertisment de clasă mondială. Nu este vorba doar de un cazinou clasic, ci de o întreagă experiență de resort de lux. Acest lucru asigură loialitatea clienților și cheltuieli mai mari.

3. Expansiunea asiatică: Spre deosebire de majoritatea concurenților, LVS s-a concentrat pe expansiunea în Asia, în special în Macao și Singapore. Acest lucru i-a permis să crească rapid și să se diversifice în afara Las Vegasului. Asia prezintă un potențial enorm, dar și riscuri, cum ar fi reglementările și încetinirea economiei chineze.

4. Investiții generoase : LVS investește continuu și masiv în dezvoltarea și inovarea stațiunilor existente. Acest lucru asigură servicii de primă clasă, atracții unice și reangajarea clienților. Pe de altă parte, aceasta reduce profiturile și crește costurile.

5. Dezavantajul - Datoria : Spre deosebire de majoritatea concurenților, LAS are o proporție mare de finanțare prin datorie. Acest lucru permite o creștere mai rapidă, dar crește riscul financiar în cazul unei scăderi a vânzărilor. Accesul stabil la piețele de obligațiuni este, așadar, esențial.

LVS
$44.88 $0.08 +0.18%

Finanțe

Veniturile totale sunt de aproximativ 13-14 miliarde USD pe an. În 2020, acestea au scăzut cu 18 % din cauza pandemiei COVID-19 și a închiderii cazinourilor și a stațiunilor. Cu toate acestea, ele și-au revenit parțial, ajungând la 4,1 miliarde USD în 2021, dar sunt în continuare cu 11 % mai mici decât nivelurile anterioare pandemiei.

Costurile vânzărilor sunt de aproximativ 50-60% din venituri. Costurile de exploatare sunt ridicate, în jur de 10 miliarde USD pe an. Acest lucru duce la o pierdere de exploatare de 1,6 miliarde USD în 2020.

Profitul net este foarte volatil, ajungând la aproape 3 miliarde USD în 2018 și 2019, dar compania raportează o pierdere netă de aproape 1 miliard USD în 2020 și un profit de 1,8 miliarde USD în 2021.

Rezultatele arată că afacerea Las Vegas Sands este foarte costisitoare, iar profiturile depind de o prezență ridicată la cazinouri și stațiuni. În perioadele de criză, cum ar fi pandemia COVID, compania a generat pierderi mari. Pe de altă parte, în anii de creștere, aceasta poate genera profituri și fluxuri de numerar foarte solide.

Bilanț

Activele totale sunt de aproximativ 20-23 miliarde USD. În 2020, acesta a scăzut cu 11% din cauza reducerii numerarului și a creanțelor ca urmare a pandemiei. Cu toate acestea, în 2021 a crescut parțial la 22 miliarde USD datorită emisiunii de obligațiuni și creșterii numerarului.

Pasivele totale au ajuns la 16-18 miliarde USD în ultimii ani. Este vorba, în principal, de datorii pe termen lung, care cresc la 15 miliarde USD în 2020. Datoria netă (netă de numerar) a fost cuprinsă între 9-13 miliarde USD în ultimii ani.

Capitalul propriu este relativ scăzut, la aproximativ 3,5-6,5 miliarde USD. În 2020, acestea chiar au scăzut cu 45%, până la 2,2 miliarde USD, din cauza unei pierderi raportate. Iar în 2021, acesta și-a revenit parțial la 3,7 miliarde USD.

Capitalul de lucru este scăzut și volatil, fiind chiar negativ în 2020. Acest lucru indică necesitatea unei finanțări externe a operațiunilor. În general, rezultatele sugerează că structura de capital a Las Vegas Sands este puternic îndatorată, cu o proporție ridicată de capital străin. Compania este dependentă de accesul la finanțare externă, fie că este vorba de datorii sau de capitaluri proprii.

O datorie ridicată implică un risc în cazul unei scăderi a vânzărilor și a profiturilor. Partea pozitivă este că cea mai mare parte a datoriei este pe termen lung, ceea ce oferă flexibilitate financiară. Situația de numerar s-a îmbunătățit în ultimii ani, ceea ce este, de asemenea, un aspect pozitiv. Cu toate acestea, ar fi ideal să se consolideze capitalul propriu și să se reducă ponderea capitalului străin. În general, structura de capital a Las Vegas Sands poate fi considerată riscantă, însă, având în vedere natura industriei și complexitatea afacerii, un anumit nivel de îndatorare este inevitabil.

Fluxul de numerar

Fluxul de numerar operațional este volatil. Acesta a atins 3 miliarde USD în 2019, dar a scăzut în teritoriu negativ până la -1,3 miliarde USD în 2020, din cauza scăderii vânzărilor. A fost din nou negativ în 2022 (-795 milioane USD).

Fluxul de numerar pentru investiții este, de asemenea, volatil. Anul trecut a ajuns la 4,2 miliarde USD din cauza vânzărilor de active, dar în anii anteriori a fost mai degrabă negativ din cauza investițiilor ridicate.

Fluxul de numerar financiar este pozitiv, ceea ce arată că societatea este dependentă de finanțarea externă. În ultimii ani, aceasta a emis obligațiuni în valoare de până la 4 miliarde USD pe an.

Fluxul de numerar liber este, de asemenea, volatil și a fost negativ în 2020-2021, indicând probleme în generarea de numerar din operațiuni (din nou, acestea au fost probleme legate de pandemie).

Rezultatele arată că abilitatea de a genera numerar din operațiuni și de a finanța investițiile este problematică pentru Las Vegas Sands, în special în condiții de recesiune și criză. Prin urmare, compania este dependentă de accesul la capital extern, ceea ce reprezintă un risc.

LVS
$44.88 $0.08 +0.18%
Capital Structure
Market Cap
33.4B
Enterpr. Val.
42.4B
Valuation
P/E
21.7
P/S
3.0
Dividends
Yield
1.8%
Payout
19.3%

Capital Structure

Market Cap
33.44B
Enterpr. Val.
42.44B
Revenue
11.21B
Shares Out.
745.05M
Debt/Capital
0.78
FCF Yield
7.31%

Valuation / Dividends

P/E
21.68
EPS
2.07
P/S
2.98
P/B
8.52
Div. Yield
1.78%
Div. Payout
19.32%

Capital Eff. / Margins

ROIC
12.81%
ROE
36.99%
ROA
7.38%
Gross
47.34%
Operating
23.88%
Net Profit
13.99%
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9

Capitalizarea bursieră este de 47 de miliarde USD. Acțiunile au crescut cu peste 65% în ultimul an, reflectând așteptările pozitive ale investitorilor privind redresarea companiei în urma pandemiei.

Cu toate acestea, compania nu plătește dividende, reinvestind toate profiturile în dezvoltarea afacerilor. Raportul P/E nu este relevant, deoarece compania nu a înregistrat un profit net pozitiv în ultimul an. Cu toate acestea, se preconizează că își va recăpăta profitabilitatea relativ repede. Un P/E previzibil de 21 indică așteptări de creștere relativ ridicate în viitor.

În general, datoriile se află la un nivel relativ ridicat, cu un raport datorii/capitaluri proprii de 4,12. Cu toate acestea, cea mai mare parte a datoriei este pe termen lung. Dar indicatorii nu sunt foarte indicativi în acest moment, așa cum vedem cifre deloc măgulitoare pentru rapoartele P/B, P/S, ROE, ROA, ROI și marje, trebuie să ținem cont de faptul că societatea a fost paralizată de pandemie în ultimii ani și abia acum își revine pe drumul cel bun.

Așteptările analiștilor

Cei 17 analiști care oferă previziuni de preț pe 12 luni pentru Las Vegas Sands Corp au o țintă mediană de 69,00, cu o estimare ridicată de 80,50 și o estimare scăzută de 64,00. Estimarea mediană reprezintă o creștere de +9,42% față de ultimul preț de 63,06.

  • Ce părere aveți despre această companie? 🤔

Vă rugăm să rețineți că acesta nu este un serviciu de consultanță financiară. Fiecare investiție trebuie să treacă printr-o analiză amănunțită.


Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.