S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

MSFT vs GOOGL

Zítra reportují svoje výsledky dvě velké technologické firmy a to $MSFT-1.3% a $GOOGL-1.2%.  Myslím že většinu z nás ty výsledky zajímají.

Obě dvě společnosti zaplatily za obrovské náklady do vývoje umělé inteligence, a svých chatbotů. Což se určitě propíše ve výsledcích, které reportují zítra a myslím že by to mohlo být celkově zajímavé, a mohlo by případně dojít k nějakým poklesům a to by se dalo třeba využít i pro nějaký nákup.

MSFT a GOOGL si navzájem konkurují nejenom chatbotem, ale také vyhledávači kde sice dominuje zatím GOOGL, ale pomalu ho dohání MSFT se svým bingem.

Tedy já osobně si poslední dobou kladu otázku kdo je vlastně lepší. A jaké akcie bych měl kupovat.

Osobně se těším, a výsledky mě zajímají, a určitě to bude zajímavé pro porovnání.


Jsem rád za tuhle konkurenci - žene to inovaci dopředu a zároveň nabízí prostor pro příkupy. Zrovna Google a Microsoft akcie mi přijdou dost provázané, tzn. Když Google udělá dobrý krok, akcie Microsoftu tratí a naopak.

No MSFT nám trošku klesá tak možná nervozita 😁 snad budeme pokračovat no nečekám Dump ale aspoň nějaký jednotky procent by mohl přidat no 🙏 pokud ty výsledky nebudou nějak extra dobré možná to dělá i ta zpráva o Google patentu no 🤔

Myslím si, že ty hlavní a giga investice na AI teprve nastanou.

Určitě je to možné, ale už teď do toho investovaly několik miliard.

Otázkou pak je kam až to může dospět, a jestli třeba nepřijdou nějaké regulace, protože přece jenom v Itálii už to zakázali, tak to je další věc jak to se k tomu postaví státy,

Jsem čekal, že už se do výsledků nějak propíše úspora po snižování stavů, než mi došlo kolik Google vyplácí na odstupném;)

To je dobrý point a i docela vtipný : ). Zas třeba do budoucna to k něčemu bude. Ovšem zas do budoucna nikdo nevidí a je možné že ty zaměstnance budou zas nabírat nové.