S&P 500 ^GSPC
5,254.35
+0.11%
Tesla TSLA
$175.79
-2.25%
Meta META
$485.58
-1.68%
Apple AAPL
$171.48
-1.06%
Amazon AMZN
$180.38
+0.31%
Alphabet GOOG
$152.26
+0.21%
Microsoft MSFT
$420.72
-0.17%
Nvidia NVDA
$903.56
+0.12%

Microsoft $MSFT-0.2% po výsledcích pořádně posílil!

Včera v aftermarketu akcie rostly až o 9%. Výsledky se podařilo překonat na všech frontách a oznámení, že umělá inteligence bude důležitou složkou příjmů firmy do konce roku to nakopla ještě víc.

Dnes se akcie zatím pěkně drží (+7.5%). Uvidíme, jak si trh povede po otevření, ale osobně bych čekal korekci.

$GOOG+0.2% naopak posiloval místy o 5%, ale dnes už růst nepokrývá ani včerejší ztráty.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Rikali tam jak to AI chteji presne monetizovat?:) Dnes jsem cetl, ze provoz ChatGPT stoji cca 700k USD za den, predpokladam, ze tyhle naklady se nikde v rozvaze MSFT nepromitnou, protoze je nese ztratova firma, kterou spoluvlastni. To se stale bavime o nejakem beta testovani, kdy budou muset pozdeji nakoupit mnohem vice GPU a spali na tom nasobne vice penez, aby si vsadili na to, ze se jim podari zvetsit svuj podil ve vyhledavani. Otazka je, jak se pak dostanou k penezum za reklamu? Pokud ten chat bude tak dobry/presvedcivy, ze nebude potreba proklik na zdrojove stranky kde jsou bannery tak jak si ten Bing potom na sebe chce vydelat?  Budete platit SaaS za povidani si s AI?;)

Taky na to ted koukám, celkem solidní růst v segmentu cloud. Akorát to s takovou zkrátka levně nepřikoupím :D

Taky bych se rád podíval na nižší ceny, ale myslím, že v dohledné době Microsoft tenhle gap uzavře a přinejmenším se vrátí tam, kde byl ještě včera...doufám

Souhlasím také bych rád nakoupil $MSFT-0.2% za nižší cenu. Ovšem třeba jeho konkurent $GOOGL+0.0% si myslím že je na pěkné ceně okolo těch 100$, ovšem pod těch 100$ by to bylo hned lepší a hned bych přikupoval víc.

Dnešen bude stát za to!

To teda, uvidíme jak vykročí indexy. Jestli budou pokračovat v pádu ze včera nebo se vrátí do bočního trendu.

No a teď si vem, co by při takových zprávách udělaly inovativní akcie. Stačí jedna zpráva a jdeme🚀🚀🚀🚀🚀🚀🚀🚀

Ty akcie by posílili o desítky procent, to ano, ale nejdřív by ty solidní výsledky musely být alespoň tak kvalitní jako právě u $MSFT-0.2%

Nahajpovane akcie nemaju ziadne dobre výsledky...len vymysli o lietaní ala Virgin galaxy a pod

Ten MSFT mě překvapil, čekal jsem, že to bude dobré, ale že až takhle. Myslíš, že dnes poroste SP500 díky těmto trendům?

Indexy - hlavně Nasdaq (QQQ) včera už po uzavření rostly hodně. Uvidíme jestli to bude pokračovat, ale ze začátku bych čekal spíše korekci, hlavně na $MSFT-0.2%

Já myslím, že dnešek bude zajímavý. 😉👍

Tak to na 100%

Kdyby jsme se dneska odpoledne pohybovali na SPX kolem 4130, tak by mi to vůbec nevadilo. 😉

Včera večer to bylo hezké sledovat ale uvidíme až se burza otevře. Jak funguje after-market a pre-market obchodování? Výsledky obou společností jsou kvalitní a očekávám růst.

Retail nemůže obchodovat mimo klasické obchodní hodiny, ale velké fondy a společnosti ano. Někteří brokeři toto obchodování umožňují za příplatek. Růst obou akcií se dostavil, ale u Microsoftu mi to přeci jen přijde trochu moc...

Díky moc, vždycky mi to nebylo jasný, kdo a jak vlastně obchoduje. Jo ten MSFT to nakoplo nějak moc. Uvidíme až bude burza otevřená.