S&P 500 ^GSPC 5,232.9 -0.65%
Nvidia NVDA $1,109.77 -3.35%
Microsoft MSFT $415.23 -3.25%
Alphabet GOOG $173.47 -2.22%
Amazon AMZN $178.80 -1.77%
Meta META $466.46 -1.67%
Tesla TSLA $178.07 +1.07%
Apple AAPL $191.39 +0.58%

Egy jól ismert elemző cég kiáll álláspontja mellett. Szerintük még ebben az évben új ATH-t fogunk látni.

György Sárosi
27. 4. 2023
6 min read

Mindenki aggódik a recesszió és annak lehetséges mélysége miatt. De velük szemben áll az egyik legnagyobb és legjelentősebb analitikai vállalat ismert igazgatója. Sőt, azt mondja, hogy meggyőződése szerint belátható időn belül egy új ATH-t fogunk látni.

A Fundstrat egy vezető globális elemző és tanácsadó cég, amelyet 2005-ben alapított Tom Lee. A Fundstrat makrogazdasági elemzésekre, iparágakra, energiára és részvényekre összpontosít, előrejelzési ajánlásokkal a befektetők számára. Elemzéseik és véleményeik segítik az intézményi és magánbefektetőket befektetési döntéseikben.

A Fundstrat négy kulcsfontosságú pénzügyi központban rendelkezik irodákkal: New Yorkban, Londonban, Szingapúrban és Houstonban. A vállalat több mint 100 elemzőt, közgazdászt és iparági szakértőt foglalkoztat. AFundstrat volt az egyik első elemzőház, amely kiváló minőségű makrogazdasági és iparági modelleket használt a piacok előrejelzéséhez és befektetési ajánlások megfogalmazásához. Elemzési szempontjaikat gyakran idézték a vezető médiumok, például a The Wall Street Journal, a Bloomberg és a CNBC, mivel a Fundstrat proaktív és optimista álláspontjáról volt ismert, különösen az amerikai gazdaság, az ipari szektor és a technológiai részvények növekedésével kapcsolatban. Tom Lee és csapata gyakran ajánlott olyan részvények vásárlását, amelyek később jelentős nyereséget eredményeztek a befektetők számára.

A Fundstrat sikerei közé tartoznak az Apple, a Netflix, a Tesla, a Facebook és az Amazon részvényeinek korai vételi ajánlásai. A Fundstrat elemzői emellett gyakran ajánlottak olyan energia- és pénzügyi részvények vásárlását is, amelyek szilárd hozamot biztosítottak a befektetőknek. A Fundstrat elemzéseit és véleményeit széles körben követik a hivatásos és magánbefektetők, mivel képesek azonosítani a jövőbeli piaci nyerteseket. Bár nem mindig helytállóak, optimista és proaktív ajánlásaik sok befektetőnek segítettek jelentős nyereséget elérni.

És most ismét rendkívül optimista véleménnyel jelentkeznek. Miközben mindenki a közelgő recesszióra és piaci összeomlásra figyelmeztet, a Fundstrat és Tommy Lee hamarosan új ATH-t vár. Tehát kinek van igaza?

Elég messze vagyunk a 2021-2022-es csúcsoktól.

A Fundstrat munkatársa, Tom Lee szerint a vártnál jobb profiteredmények képesek arra, hogy még idén új csúcsokra hajszolják a részvénypiacot. A legtöbb vállalat még nem számolt be eredményekről. De azok, amelyek jelentettek, nagyon pozitívan verték meg a várakozásokat. 79%-uk átlagosan 6%-kal verte meg az eredménybecsléseket, 63%-uk pedig átlagosan 4%-kal a bevételi becsléseket.

A nagy eredményteszt a héten következik, amikor a technológiai óriások, mint az Amazon $AMZN-1.8%, az Alphabet $GOOG-2.2% és a Microsoft $MSFT-3.2% eredményt jelentenek. Lee nagy reményeket fűz ahhoz, hogy a technológiai részvények felülmúlják az eredményt, tekintettel az év eleje óta tartó erős növekedésükre, amikor a technológiai szektor az év eddigi legerősebb teljesítményét mutatta az áprilisban tapasztalt gyengülés ellenére.

"Úgy gondoljuk, hogy a technológia megfordítja ezt a közelmúltbeli gyengeséget, ahogy végigmegyünk az eredményszezonon" - mondta Lee. "Úgy gondoljuk, hogy a kereslet és az árrések jobb tartása támogatni fogja a technológiai részvények rallyját...". A technológia lehet a győztes az eredményszezonban."

És amíg továbbra is felülmúlja a befektetői várakozásokat, Lee szerint a részvények idén új csúcsokra emelkednek.

"Úgy gondoljuk, hogy az 1Q23-as eredményszezon végül lehetővé teszi, hogy az S&P 500 új csúcsokra emelkedjen idén" - mondta Lee.

Mit csinált jól a Fundstrat?

A Fundstrat számos figyelemre méltó sikert és pontos előrejelzést tudhat magáénak. A legnagyobb sikerük közé tartozott egy korai ajánlás az Apple részvények megvásárlására 2006-ban, amikor 80 dollár körül kereskedtek vele. Az Apple-részvények később 2010-ben 233 dollárt értek el, ami négy év alatt 186%-os nyereséget jelentett. Ez volt a Fundstrat egyik legjelentősebb ajánlása.

A Fundstrat emellett időben tett ajánlásokat a Tesla, a Netflix, a Facebook és az Amazon részvényeinek megvásárlására, amelyek mind jelentősen emelkedtek az ajánlások után. A Tesla részvényei például a 17 dolláros IPO-árról 800 dollár fölé emelkedtek, ami hihetetlenül nagy, 4700%-os nyereséget jelent a Fundstrat 2010-es ajánlása óta. További sikerek közé tartozott a befektetők helyes figyelmeztetése a 2008-as pénzügyi válságra, egy jelentős gazdasági recesszió előrejelzése, valamint a kockázatos eszközökkel szembeni kitettség csökkentésének ajánlása. A Fundstrat azon kevés elemzőházak egyike volt, amelyek figyelmeztettek a közelgő válságra.

A Fundstrat pontosan megjósolta a 2004-es olajár-emelkedést is, és ajánlotta az energiaipari részvényekbe való befektetést. Az olajárak ezt követően a következő hat év során több mint 300%-kal emelkedtek. A Fundstrat helyesen jósolta meg a 2008-as pénzügyi válságot követő gazdasági fellendülést és erős amerikai növekedést. Az amerikai gazdaság 2009 és 2015 közötti erős ciklikus növekedését is megjósolta.

De természetesen gyakran tévedett is. Mindenesetre elmondható, hogy a Fundstrat egy jól ismert elemző cég, és nagy múltra tekint vissza a piacon. Előrejelzéseikben sok befektető és nagy név bízik a Wall Street-en. Ön ebben az esetben is megbízik bennük?

Jogi nyilatkozat: Ez semmiképpen sem befektetési ajánlás. Ez pusztán az én összefoglalóm és elemzésem, amely az internetről és más forrásokból származó adatokon alapul. A pénzügyi piacokon való befektetés kockázatos, és mindenkinek a saját döntései alapján kell befektetnie. Én csak egy amatőr vagyok, aki megosztja a véleményét.

Olvassa el a teljes cikket ingyenesen?
Gyerünk 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.