S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

Mám v Tesle jen symbolicky něco hozené, spíš čekám tak na 100$ 😁 popravdě když koukám na graf nemám důvod teď investovat.... Vždy když chci investovat hledám aspoň náznak nějakého dna odrazu, nebo tak něco samozřejmě na vyšších time frame...

Je potřeba se dívat na big picture. Ta společnost bude výrazně větší a je jedno, jestli je teď za 100 nebo 200

Jako vypadá to, jak kdyby jsi měl 90% v Tesle... Jestli mohu poradit i když jsi strašný fanda Muska, tak fakt si to rozhod do více sektorů.. :)

Já z toho mám pocit, že tenhle růst přeci není udržitelný. Musíme si uvědomit, že Tesla už na trhu není sama.

Přesně tak, Tesla už není tím dominantním jedincem. Už jsou i lepší výrobci elektromobilů, sice ne v takovém měřítku ale určitě mají lepší kousky.

Já bych tak optimistický nebyl, ale 150$ už je podle mě slušná cena.

Jakákoliv cena teď je naprosto směšná oproti tomu, co přijde :)

Ten fanatismus u Tesly je šílený, tady normální argumenty nestačí. Ale jako investor bys mohl vědět, že takových to the moon bylo mnoho a kde jsou dnes? Nikde... Nic neroste do nekonečna, schválně jsem trochu zapátral a podíval se na takové tehdy top,top,top společnosti z minulosti a zda stále existují. Tady máš pár ukázek (nesrovnávám technologie, jde jen o příklad, že každý společnost ač sebevíc revoluční jednou narazí do zdi).

•Pan American World Airways (Pan Am) - v roce 1930 dominantní letecká společnost, která jako první létala přes oceány a byla symbolem luxusu a technologického pokroku. V roce 1991 ale zanikla kvůli finančním problémům a konkurenci jiných aerolinek.

•East India Company - britská společnost založená v roce 1600, která efektivně vládla Indii a dominovala světovému obchodu. V polovině 19. století ale přišla o monopol a v roce 1874 byla zlikvidována.

•Sears Roebuck - americký maloobchodní řetězec, který koncem 19. století revolucionizoval nakupování díky svým katalogům. V polovině 20. století byl největším maloobchodníkem na světě, ale v posledních desetiletích se dostal do úpadku a jeho sláva upadá.

•Smith Corona - dominantní výrobce psacích strojů, které vymyslel v roce 1867 Christopher Latham Sholes. Se vznikem osobních počítačů ale poptávka po psacích strojích v 70. letech 20. století klesala a Smith Corona ztratila své vedoucí postavení. V roce 1995 ukončila výrobu psacích strojů.

Argumentů už jsem v minulosti přednesl až až, proto tyto příklady, je jen otázkou času kdy ten humbuk opadne a lidi si uvědomí, že Tesla je jen přecenovaná společnost, kterou stejně někdo dřív nebo později nahradí. U EV a Tesly ten náraz ale může přijít mnohem dřív, možná to bude s nástupem vodíkových aut a aut s alternativními pohony.

Takové společnosti nikdy nebyly na úrovni, na které je teď Tesla. Je obří, jen nejlepší a bude ještě větší a lepší

No nevím jestli to the moon, ale někam určitě půjde. Každopádně už tesla není to, co bývala. Musk se jí prostě přestal věnovat, a už to není takové terno.  Proto jsem taky ke konci roku všechny akcie tesly prodal.

Musk tam má pořád to vizionářské slovo. Jinak ji řídí manageři s klasickými principy a to mi právě přijde úplně perfektní balanc.

Nevím co básník chtěl říct... Pro mě nezajimavá investice ;)

Básník chtěl říct, že je extrémně bullish na Teslu. I přes to, že mě tu furt všichni přesvědčují o opaku, zatímco jim ujíždí nejdůležitější vlak tohoto století