S&P 500 ^GSPC 5,233.7 -0.63%
Microsoft MSFT $414.95 -3.31%
Nvidia NVDA $1,115.91 -2.82%
Alphabet GOOG $173.26 -2.33%
Amazon AMZN $178.45 -1.96%
Meta META $466.18 -1.72%
Tesla TSLA $178.54 +1.33%
Apple AAPL $191.36 +0.56%

Lítium - A befektetők legnagyobb lehetősége a következő évtizedekben?

György Sárosi
27. 4. 2023
5 min read

A mai egy csendesebb poszt lesz, ahol nem fogok közvetlenül a Teslába menni, hanem általában az EV-kkel kapcsolatos gondolatmenetemet fogom kifejteni. Mivel úgy tűnik, hogy az EV-őrület még egy darabig tart, szeretnék egy másik témáról vagy talán még egy lehetőségről is beszélni Önökkel. A lehetőség alatt a lítiumot értem, amely szűkös árucikk, növekvő költségű nyersanyag, nehéz beszerezni, és ami a legfontosabb, nem sok forrás áll rendelkezésre a jövőbeli kereslet kielégítésére.

Az elektromos forradalom az autóiparban véleményem szerint még mindig halálra van ítélve, ezen semmi sem fog változtatni. A belsőégésű motorokról a lítium-ion akkumulátorokkal működő elektromos autókra való nagymértékű átállás véleményem szerint lehetetlen, mert ehhez hatalmas és fenntarthatatlan mennyiségű lítiumra lenne szükség, ami bizonyos értelemben lehetőséget jelenthet a lítiumot bányászó vállalatok számára.

Miért jelent a lítium lehetőséget a befektetők számára?

A jelenlegi lítiumlelőhelyek korlátozottak, a lítium bányászata pedig nehéz és környezetszennyező. Ha az összes mai autót elektromos autókra cserélnénk, több tízmillió tonna lítiumra lenne szükségünk, ami jóval több, mint a világ teljes lítiumtermelése és -ellátása együttvéve. És ez az új autók lítiumát jelenti, nem pedig a régebbi elektromos autók újakkal való lecserélését.

Ide írhatja valaki: az újrahasznosítás a megoldás.

A válaszom: nem és még egyszer nem, nem az.

Az akkumulátorokból származó lítium újrahasznosítása nem oldja meg a problémát. Még optimista forgatókönyvek szerint is legfeljebb a kereslet 10-30%-át lehet kielégíteni, és az újrahasznosítással a lítiumnak körülbelül 50%-a nyerhető vissza. A valóságban azonban a lítium nagy része a hulladéklerakókban végzi. Ráadásul a lítium újrahasznosítása nem olcsó és nem is környezetbarát, a probléma itt inkább a környezetvédelmi részről szól - tiszta világot szeretnénk, ahol nincs környezetszennyezés, nem igaz? Ezért van az EV.

Egy másik gyakori válasz, hogy már dolgoznak olyan akkumulátortípusokon, amelyek kevesebb vagy egyáltalán nem igényelnek lítiumot.

Van rá válasz? Jó scifi.

Nincs más akkumulátortípus a láthatáron, ami kiválthatná a lítiumot. A nátrium-, alumínium- vagy más akkumulátorok még gyerekcipőben járnak, és egyhamar nem fogják biztosítani az EV-k által igényelt energiát és hatótávolságot.

Tehát az elektromos autók csak egy peremmegoldás lesznek, amíg nem fedeznek fel egy új csodaakkumulátor-típust, vagy amíg a világ lítiumtermelése drámaian meg nem nő, ami valószínűleg nem fog bekövetkezni. Az elektromos autók forradalma kemény lítiumfalba ütközött, amelyet nagyon nehéz lesz leküzdeni. Itt az ideje, hogy olyan alternatív megoldásokat keressünk, amelyek nem sodornak minket teljes függőségbe egy szűkös nyersanyagtól.

De ahogy a bevezetőben írtam, ami az egyik embernek probléma, az a másiknak lehetőség lehet. Az EV-k valószínűleg a következő tucatnyi évben is jelen lesznek, ez nem kérdés, de nem akarok ebbe befektetni, amikor a szűkös nyersanyagra - a lítiumra - koncentrálhatok.

Ismer olyan vállalatot, amelyik ezt bányássza? Kíváncsi lennék a tippjeire.

A UBS Porsche előrejelzése szerint a lítium iránti globális kereslet 2025-re a 2017-es szint 17-szerese lesz. 2030-ra pedig huszonnyolcszorosára. Ez évi 20-30%-os keresletnövekedést jelent. Ez egy komoly lehetőség lehet, ráadásul itt nem kell csípőből lőni, hogy ki lesz végül a legnagyobb EV-gyártó - nagyobb esélyed van a sikerre és a szilárd növekedésre, ha meglovagolod azt, amire mindenkinek szüksége van.

Egy másik előrejelzés: a Benchmark Mineral Intelligence becslése szerint a teljes lítiumkereslet a mai 300 000 tonnáról már 2030-ra 2-4 millió tonnára fog nőni. 2050-re pedig 9-18 millió tonnára.

Emellett figyelembe kell vennünk, hogy a lítiumra nem csak az akkumulátorokhoz van szükség, hanem sokkal szélesebb körben alkalmazzák más ágazatokban is, ami további nyomást gyakorol majd az árra. Konkrétan hol? Elektronika, üveggyártás, légkondicionálás, alumíniumgyártás, orvosi, nukleáris, kohászati és egyéb iparágak.

A lítiumnak tehát véleményem szerint nagyon ígéretes jövője van.

Vélemények? Mi a helyzet például @mich_s, talán van áttekintése a cégekről.


Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.