S&P 500 ^GSPC 5,266.95 -0.74%
Meta META $474.36 -1.16%
Nvidia NVDA $1,148.25 +0.81%
Alphabet GOOG $177.40 -0.35%
Tesla TSLA $176.19 -0.32%
Microsoft MSFT $429.17 -0.27%
Apple AAPL $190.29 +0.16%
Amazon AMZN $182.02 -0.07%

Egy pár ismeretlen részvény vonzó osztalékkal? Legyen meglepve.

György Sárosi
27. 4. 2023
8 min read

A legtöbbször, amikor az osztalékrészvény kifejezés szóba kerül, a befektetők a nagy konglomerátumokra gondolnak. De kevesen keresnek olyan cégek között is, amelyek már nem is olyan nagyok. Nézzünk tehát ma olyan vállalatokat, amelyek bár nem nagyok, mégis vonzó osztalékhozamot kínálnak.

Az idők során az osztalékok a részvénybefektetések hozamának egyik kulcsfontosságú összetevőjének bizonyultak. A történelmi statisztikák szerint az osztalékok az S&P 500 index teljes hozamának 30-90%-ához járultak hozzá. Ebben a cikkben két olyan vállalatot vizsgálunk meg, amelyek legalább 12%-os, vonzó osztalékhozamot kínálnak.

Seven Hills Realty Trust $SEVN+0.5%

SEVN
$12.27 $0.06 +0.49%

A Seven Hills Realty Trust $SEVN+0.5% egy REIT, amely a középpiaci és átmeneti kereskedelmi ingatlanokra összpontosít. A vállalat elsősorban kereskedelmi ingatlan jelzáloghitel-befektetésekkel foglalkozik. A vállalat portfóliója jelenleg mintegy 727 millió dollárnyi hitelkötelezettséget tartalmaz. A Társaság körülbelül 772 millió dollárnyi hitelkötelezettséggel rendelkezik, amelyek súlyozott maximális futamideje körülbelül 3 év.

A vállalat 2012 óta megbízható osztalékfizetésekkel rendelkezik, ami vonzó eszközzé teszi a rendszeres és stabil jövedelmet kereső befektetők számára.

A SEVN jelenleg részvényenként 35 centes negyedéves osztalékot fizet, ami 14%-os hozamot jelent. Ez nagyon versenyképes hozam az ingatlanbefektetési alapok iparágában működő más vállalatokhoz képest.

Ez a részvény jelenleg tetszik Chris Muller elemzőnek, aki meglehetősen bullish a céggel kapcsolatban.

Új modellünk a 2023. márciusi kamatláb-előrejelzésünket tükrözi, amely 4,55%/3,50%-os egyhavi LIBOR YE23/YE24 kamatlábakat feltételez. Azt modelleztük, hogy a negyedéves osztalék az újonnan megemelt szinten, részvényenként 0,35 dolláron marad 2024-ig... A SEVN részvényeivel most mindössze 0,55x december 31-i GAAP BV 18,46 dolláron kereskednek, és úgy gondoljuk, hogy a jelenlegi diszkont a könyv szerinti értékhez képest indokolatlan, tekintettel a nyereség növekedésére. eszközök, az emelkedő kamatlábakból eredő ellenszél és a további jelentős osztaléknövekedés lehetősége miatt.

Chris Muller elemző a SEVN részvényt Outperform (vétel) besorolással, 12,50 dolláros célárral értékeli, ami további emelkedési potenciált jelez a vállalat részvényeiben.

Rithm Capital $RITM-0.7%

RITM
$10.91 -$0.08 -0.73%

A Rithm Capital (RITM) egy belső irányítású REIT, amely jelzáloghitelekbe és jelzálogkezelési jogokba (MSR) fektet be. A RITM teljes vagyona körülbelül 32 milliárd dollár, így jelentős szereplője ennek a piaci szegmensnek . 44%-a a portfóliónak jelzálogkezelési, a másik 29%-a pedig MSR-hez kapcsolódó befektetésekből áll. A portfólió további 8%-a jelzáloghitel-követelésekből áll, 5%-a pedig eredeti vagy eredeti jelzáloghitelként szerepel. A portfólió fennmaradó része értékpapírokból, valamint ingatlan- és lakáscélú jelzáloghitelekből áll.

A RITM részvényenként 25 centes osztalékot hirdetett, ami 12,6%-os hozamot jelent. Ez egy újabb példa egy olyan vállalatra, amely vonzó osztalékhozamot kínál a rendszeres jövedelmet kereső befektetőknek.

Eric Hagen elemző a vállalatról szóló kutatása során a vállalat kilátásairól is nyilatkozott.

Részben azért kedveljük itt a részvényt, mert úgy látjuk, hogy az osztalék stabilitása leginkább az MSR-portfólió lassú előtörlesztésének függvénye, és kevésbé függ attól, hogy az induló szegmens rövid távon visszatér-e a nyereségességhez. Arra számítunk, hogy az MSR-értékelések még mindig találnak némi támogatást a magasabb rövid távú kamatlábakból, bár úgy gondoljuk, hogy a növekvő várakozások, miszerint a Fed még idén csökkenteni fogja a kamatokat, korlátozhatják a szervizelési értékelések némi felfelé irányuló potenciálját. A vállalat tőkéjének nagyjából a fele az MSR-portfólióban van, de az ottani tőkeáttétel miatt becslésünk szerint ez megközelíti az alapnyereség 60-75%-át.

Eric Hagen elemző a RITM részvényeit VÁSÁRLÁS-ra értékeli 13 dolláros célárral, ami a vállalat részvényeinek potenciális emelkedési lehetőségét jelzi. Az elemzői konszenzus a RITM részvényt erős vételnek minősíti, ami a piac optimizmusát jelzi a vállalat jövőjével kapcsolatos várakozásokkal kapcsolatban.

A SEVN-be és a RITM-be történő befektetés előnyei és hátrányai

A SEVN és a RITM részvényekbe történő befektetés számos előnnyel, de néhány hátránnyal is jár. A fő előnyök közé tartoznak:

Vonzó osztalékhozamok: mindkét REIT legalább 12%-os osztalékhozamot kínál, ami a teljes piachoz képest jelentősen az átlag felett van. Ez vonzó választássá teszi őket a stabil és rendszeres jövedelmet kereső befektetők számára.

Portfóliódiverzifikáció: A SEVN-be és a RITM-be történő befektetés lehetővé teszi a befektetők számára portfóliójuk diverzifikálását a kereskedelmi ingatlanok és a jelzáloghitelezés ágazatának való kitettség révén. Ily módon a befektetők csökkenthetik befektetéseik általános kockázatát.

Pozitív elemzői minősítések : Az elemzők mind a SEVN-t, mind a RITM-et vételi minősítéssel értékelték, ami azt jelzi, hogy ezek a vállalatok további növekedési potenciállal rendelkeznek.

A SEVN-be és a RITM-be való befektetés azonban hátrányokkal is jár:

Az ingatlanokpiaci értékének csökkenésének kockázata: Mivel a SEVN a középpiaci és átmeneti kereskedelmi ingatlanokra összpontosít, gazdasági lassulás vagy az iparágban bekövetkező változások esetén az ingatlanok piaci értékének csökkenése hatással lehet rá.

Szabályozási kockázat: A RITM ki van téve a jelzáloghitelezéssel és a jelzáloghitel-szolgáltatási jogokkal kapcsolatos szabályozás változásainak kockázatának, ami hatással lehet a nyereségére és osztalékpolitikájára.

Kamatlábérzékenység: Mivel mindkét REIT ingatlanokba és jelzáloghitelekbe fektet, hozamuk érzékeny lehet a kamatlábak változásaira. A kamatlábak emelkedése növelheti a finanszírozási költségeket, és ezáltal csökkentheti a hozamokat és az osztalékokat.

Következtetés

A Seven Hills Realty Trust (SEVN) és a Rithm Capital (RITM) vonzó befektetési lehetőséget jelenthet a rendszeres osztalékjövedelmet kereső befektetők számára. Mindkét REIT magas osztalékhozamot, pozitív elemzői minősítéseket és a portfólió diverzifikálásának lehetőségét kínálja.

Ugyanakkor fontos, hogy a befektetők figyelembe vegyék az e vállalatokba történő befektetéssel járó lehetséges hátrányokat és kockázatokat is. Ide tartozik az ingatlanok piaci értékének csökkenésének kockázata, a szabályozás lehetséges változásai és a kamatlábérzékenység. A befektetőknek gondosan mérlegelniük kell egyéni befektetési céljaikat és kockázattűrő képességüket, mielőtt befektetnének a SEVN-be vagy a RITM-be.

A pénzügyi piacokon a siker kulcsa a megfelelő befektetések kiválasztása. Bár az osztalék fontos jövedelemforrás, nem szabad elfelejteni, hogy a magas osztalékhozam nem az egyetlen tényező, amelyet a befektetés során figyelembe kell venni. Fontos a vállalat pénzügyi mutatóinak és fundamentumainak alapos elemzése is, valamint a piaci környezet és az ágazati trendek érzékelése.

FIGYELEM: Nem vagyok pénzügyi tanácsadó, és ez az anyag nem szolgál pénzügyi vagy befektetési ajánlásként. Az anyag tartalma pusztán tájékoztató jellegű.

Olvassa el a teljes cikket ingyenesen?
Gyerünk 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.