S&P 500 ^GSPC 5,304.72 +0.70%
Tesla TSLA $179.24 +3.17%
Meta META $478.22 +2.67%
Nvidia NVDA $1,064.69 +2.57%
Apple AAPL $189.98 +1.66%
Microsoft MSFT $430.16 +0.74%
Alphabet GOOG $176.33 +0.73%
Amazon AMZN $180.75 -0.17%

Bigotismul de la Tesla este o nebunie, argumentele normale nu sunt suficiente aici. Dar, ca investitor, ar trebui să știi că au fost mulți astfel de oameni pe Lună și unde sunt ei astăzi? Nicăieri... Nimic nu crește la nesfârșit, am făcut intenționat niște săpături și m-am uitat la astfel de companii de atunci top,top,top,top din trecut și dacă mai există. Iată câteva exemple (nu compar tehnologiile, este doar un exemplu că orice companie, oricât de revoluționară ar fi, se va lovi de un zid la un moment dat).

-Pan American World Airways (Pan Am) - în anii 1930, compania aeriană dominantă, prima care a zburat peste oceane și un simbol al luxului și al progresului tehnologic. Dar s-a desființat în 1991 din cauza problemelor financiare și a concurenței altor companii aeriene.

-Compania Indiilor de Est - o companie britanică fondată în anii 1600 care a condus efectiv India și a dominat comerțul mondial. Cu toate acestea, și-a pierdut monopolul la mijlocul secolului al XIX-lea și a fost lichidată în 1874.

-Sears Roebuck - lanț american de magazine care a revoluționat cumpărăturile cu ajutorul cataloagelor sale la sfârșitul secolului al XIX-lea. La mijlocul secolului al XX-lea a fost cel mai mare retailer din lume, dar în ultimele decenii a intrat în declin și faima sa a scăzut.

-Smith Corona - producătorul dominant de mașini de scris, inventat în 1867 de Christopher Latham Sholes. Dar odată cu apariția computerelor personale în anii 1970, cererea de mașini de scris a scăzut, iar Smith Corona și-a pierdut poziția de lider. În 1995, a încetat producția de mașini de scris.

Am adus suficiente argumente în trecut, de aici aceste exemple, este doar o chestiune de timp până când agitația se va stinge și oamenii își vor da seama că Tesla este doar o companie supraevaluată care oricum va fi înlocuită mai devreme sau mai târziu. Dar pentru EV-uri și Tesla, acea lovitură ar putea veni mult mai devreme, poate odată cu apariția mașinilor cu hidrogen și a celor cu combustibil alternativ.

Eu nu aș fi atât de optimist, dar cred că 150 de dolari este deja un preț decent.

Părerea mea este că această creștere nu este sustenabilă. Trebuie să ne amintim că Tesla nu mai este singură pe piață.

Exact, Tesla nu mai este individul dominant. Există acum producători de mașini electrice mai buni, nu la aceeași scară, dar cu siguranță au piese mai bune.