S&P 500 ^GSPC 5,304.72 +0.70%
Tesla TSLA $179.24 +3.17%
Meta META $478.22 +2.67%
Nvidia NVDA $1,064.69 +2.57%
Apple AAPL $189.98 +1.66%
Microsoft MSFT $430.16 +0.74%
Alphabet GOOG $176.33 +0.73%
Amazon AMZN $180.75 -0.17%

Educație

Investițiile în acțiuni, de exemplu, țin uneori de puțin noroc, dar este bine să ai o anumită abilitate și cunoștințe pe care le înveți prin autoeducație.

Această autoeducație include cărți,videoclipuri, platforme, site-uri web, rețele sociale etc... .

Personal mi se pare mai bine să începi de la cărți simple de exemplu, unde se învață toate acele lucruri de bază și necesare pentru început.

Ca astfel de cărți de început aș putea recomanda de exemplu Psihologia banilor sau Tată bogat, tată sărac. Cred că aceste cărți sunt excelente pentru a arăta întregul sistem de funcționare, ajungi să citești de ce ar trebui să investești și să înveți regulile de bază.

Apoi puteți trece la cărți mai complicate, cum ar fi The Intelligent Investor sau unele ghiduri de analiză etc...

Dar cu siguranță este bine să ai o altă sursă de informații, cum ar fi unele platforme precum BULIOS și apoi poți învăța ceva și pe rețelele de socializare, dar și acolo ai grijă la escrocherii și la posibile informații false.

Poți scrie despre cum te educi și despre abordarea ta în acest sens.

Alternativ, poți scrie despre cartea ta preferată.


Obișnuiam să ascult podcast-uri, acum citesc cărți și diverse site-uri web.

În ceea ce mă privește, cred că sunt dominat de ascultare - podcast-uri, deoarece pot face asta oricând - conducând, alergând etc. Dar mai includ cărți, apoi, desigur, articole tehnice, scrisori anuale, dar, în general, dacă găsesc un subiect sau un concept interesant, îmi place să îl caut eu însumi pe internet.

Este adevărat că podcast-urile sunt cele mai practice și că le poți asculta oricând, oriunde și nu trebuie să ai la tine o carte.