S&P 500 ^GSPC 5,307.01 -0.27%
Tesla TSLA $180.11 -3.48%
Alphabet GOOG $178.00 -0.86%
Apple AAPL $190.90 -0.75%
Meta META $467.78 +0.68%
Nvidia NVDA $949.50 -0.46%
Microsoft MSFT $430.52 +0.34%
Amazon AMZN $183.13 -0.01%

Според Wells Fargo тези 2 акции са все още привлекателни въпреки спадовете

Ventseslav Vodenicharov
29. 4. 2023
1 min read

Купувайте, когато по улиците тече кръв. По-лесно е да се каже, отколкото да се направи. Много инвеститори след спад на цените на акциите не са сигурни дали акциите са все още толкова добри, колкото са били преди. Но според анализаторите на Wells Fargo тези 2 акции определено си заслужават.

Напоследък фондовите пазари се движат в сравнително тесен диапазон, особено индексът S&P 500. Скот Рен от Wells Fargo прогнозира, че индексът ще остане обвързан с рейндж, като долната граница ще бъде около 3600, а горната - около 4300. Рен препоръчва на инвеститорите да се съсредоточат върху американските акции с голяма и средна капитализация, особено в секторите на енергетиката, здравеопазването и технологиите.

Искаме да се съсредоточим върху акциите на САЩ в сравнение с международните, върху акциите с голяма и средна капитализация в сравнение с акциите с малка капитализация и да предпочитаме сектори като енергетиката, здравеопазването и технологиите, които според нас имат потенциала да издържат на икономическата буря, която може да се случи по-късно тази година.

Затова нека разгледаме 2 акции, които наскоро се харесаха на добре познатата банка Wells Fargo.

Zscaler, Inc. $ZS-1.6%

ZS
$174.16 -$2.82 -1.59%

Zscaler е водеща технологична компания в областта на мрежовата сигурност. Тя е специализирана в предоставянето на платформа за обмен на нулево доверие, която осигурява сигурен достъп до приложения и данни, независимо от това къде се намират потребителите или сървърите. Платформата на Zscaler позволява на организациите лесно да защитават мрежите си от зловреден софтуер, кибератаки и злоупотреба с вътрешни ресурси.

Продукти и услуги на Zscaler

Zscaler предлага широка гама от продукти и услуги, които се фокусират върху различни аспекти на мрежовата сигурност, като например:

 • Zscaler Internet Access (ZIA): услуга за сигурност на достъпа до интернет, която защитава потребителите от киберзаплахи и позволява сигурни връзки с уеб приложения.
 • Zscaler Private Access (ZPA ): услуга за защита на частни мрежи и приложения, която позволява сигурен достъп до вътрешни ресурси без необходимост от VPN.
 • Zscaler Digital Experience (ZDX): инструмент за наблюдение и оптимизиране на цифровото преживяване на потребителите.
 • Zscaler Cloud Security Posture Management (CSPM ): Решение за управление на сигурността в облака, което помага на организациите да идентифицират и да се справят с рисковете за сигурността, свързани с техните облачни среди.

Предимства на Zscaler

 1. Широка гама от продукти и услуги: Zscaler предлага цялостно портфолио от продукти и услуги, които обхващат различни аспекти на мрежовата сигурност. Това помага на организациите лесно да избират и внедряват решения, които най-добре отговарят на техните нужди.
 2. Лесна интеграция : Платформата на Zscaler е проектирана така, че да се интегрира лесно със съществуващите ИТ системи и инфраструктура. Това улеснява внедряването и мащабирането на решенията на Zscaler в организациите.
 3. Иновации и развитие: Zscaler е известна с това, че набляга на иновациите и развитието на нови технологии. През последните години тя отбелязва годишен ръст на приходите от над 51%, което е доказателство за нейния успех на пазара.

Недостатъци на Zscaler

 1. Конкуренция: Пазарът на киберсигурността е силно конкурентен и бързо се променя. Zscaler се сблъсква с конкуренцията на много други компании в бранша, които също се борят да предлагат иновативни и ефективни решения.
 2. Зависимост от технологичните тенденции: Успехът на Zscaler зависи от способността му да бъде в крак с непрекъснато променящите се технологични тенденции и нужди на клиентите. Това включва инвестиции в научноизследователска и развойна дейност, които могат да бъдат скъпи и рискови.

Тази компания е особено симпатична на анализатора на Wells Fargo Андрю Новински, който наскоро посочи причините за своята бича позиция.

Ние все още вярваме, че Zscaler има архитектурно предимство пред конкуренцията, което би трябвало да стимулира дългосрочния растеж и увеличаването на пазарния дял. Въпреки лекото забавяне на ръста на Billings през последното тримесечие, ние вярваме, че ръководството е направило подобрения в стратегията си за излизане на пазара и разполага със силен проект. Поради това потвърждаваме, че ZS е нашият "Top Pick".

Заедно с този коментар Новински определи компанията като добър кандидат за покупка с целева цена от 156 USD, което представлява годишен ръст от над 50%.

Intellia Therapeutics $NTLA+1.0%

NTLA
$25.97 $0.26 +1.01%

Intellia Therapeutics е биотехнологична компания, фокусирана върху редактирането на гени и създаването на нови терапевтични средства за лечение на генетични заболявания. Intellia използва революционната технология CRISPR-Cas9, която позволява прецизно и ефективно редактиране на гени в живи организми. Понастоящем компанията разполага с два кандидата за лекарства в клиничен стадий: NTLA 2001 за лечение на ATTR амилоидоза и NTLA 2002 за лечение на наследствен ангиоедем (HAE).

Продукти и услуги на Intellia Therapeutics

Intellia Therapeutics се фокусира върху разработването и комерсиализирането на терапевтични продукти, базирани на технологията CRISPR-Cas9. Основните им продукти включват:

 • NTLA 2001: Кандидат за лекарство за лечение на ATTR-амилоидоза - рядко генетично заболяване, характеризиращо се с натрупване на амилоидни протеини в различни органи и тъкани. NTLA 2001 има потенциала да осигури постоянно лечение на пациенти с ATTR амилоидоза чрез еднократно интравенозно приложение.
 • NTLA 2002: кандидат за лекарство за лечение на наследствен ангиоедем (НАЕ) - рядко генетично заболяване, което причинява повтарящи се епизоди на подуване на различни части на тялото. NTLA 2002 има за цел да намали честотата и тежестта на отоците при пациенти с HAE.

В допълнение към тези водещи кандидати за лекарства, Intellia има и други терапевтични програми в различни етапи на развитие, които са насочени към лечение на други генетични заболявания и онкологични показания.

Предимства на Intellia Therapeutics

 1. Пионерска технология: Intellia Therapeutics използва своята революционна технология CRISPR-Cas9, която има потенциала да осигури революционни терапевтични възможности за лечение на редица генетични заболявания.
 2. Силна развойна линия: Понастоящем Дружеството разполага с два кандидат-лекарствени продукта в клиничен стадий и редица други терапевтични програми в различни етапи на развитие. Това предполага, че Intellia има потенциал да пусне на пазара повече терапевтични продукти в бъдеще.
 3. Сътрудничество с водещи компании: Intellia си сътрудничи с няколко водещи компании в биотехнологичната и фармацевтичната индустрия, което може да помогне за ускоряване на разработването и комерсиализацията на нейните продукти.

Недостатъци на Intellia Therapeutics

 1. Регулаторни рискове: Разработването и комерсиализацията на нови фармацевтични продукти е несигурен и скъп процес, който включва редица регулаторни пречки. Съществува риск някои от продуктите на Intellia да не получат необходимите регулаторни одобрения или разработването им да бъде забавено или спряно.
 2. Конкуренция: Пазарът на терапии, базирани на генно редактиране, е бързо развиващ се и силно конкурентен. Intellia Therapeutics се сблъсква с конкуренцията на много други компании в бранша, които също се стремят да разработват и комерсиализират иновативни генни терапии.
 3. Финансови рискове: Разработването на нови терапевтични продукти е скъп и времеемък процес, което означава, че Intellia Therapeutics трябва да осигури достатъчно финансиране за своите дейности по научноизследователска и развойна дейност. Акциите на Intellia са се понижили с 50 % спрямо 52-седмичния връх от август миналата година, което може да означава финансова несигурност в краткосрочен план.

Тази акция, за разнообразие, се харесва на анализатора на Wells Fargo Янан Жу, който е доста бичи настроен по отношение на тази акция. За това свидетелства неговият коментар.

Ние разглеждаме разрешението на IND като ключова стъпка напред за областта и за пречупване на стойността на NTLA. Бихме искали да отбележим, че докато NTLA демонстрираше клинични данни в най-добрия случай миналата година, акциите бяха потиснати поради опасения дали FDA ще позволи извършването на корекции in vivo (което според нас не би трябвало да е проблем поради ясните регулаторни прецеденти. ) След като първият IND вече е одобрен, виждаме значителна възможност за създаване на стойност, тъй като се съобщават допълнителни данни от проучванията на TTR и HAE.

Заедно с коментара си той определи ценова цел от 100 USD, отразяваща потенциал за повишение от над 100%.

Заключение

И така, днес разгледахме 2 "Топ снимки" от анализатори на Wells Fargo. Ясно е, че аналитично в настоящата ситуация те не се страхуват да навлязат във водите на по-малки и дори по-рискови компании. Тези компании могат да донесат хубави печалби за инвеститорите, но в същото време в тях има някои доста големи и значителни рискове. Ето защо всеки сам трябва да прецени дали съотношението риск/печалба е приемливо за него.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Не съм финансов консултант и този материал не служи като финансова или инвестиционна препоръка. Съдържанието на този материал е чисто информационно.


Предайте статията нататък или я запазете за по-късно.