S&P 500 ^GSPC 5,308.13 +0.09%
Nvidia NVDA $947.80 +2.49%
Tesla TSLA $174.95 -1.41%
Microsoft MSFT $425.34 +1.22%
Alphabet GOOG $178.46 +0.66%
Meta META $468.84 -0.65%
Amazon AMZN $183.54 -0.63%
Apple AAPL $191.04 +0.62%

Po mnenju družbe Wells Fargo sta ti dve delnici kljub padcem še vedno privlačni.

Primoz Krajnc
29. 4. 2023
7 min read

Kupujte, ko na ulicah teče kri. To je lažje reči kot storiti. Številni vlagatelji po padcu cen delnic niso prepričani, ali je delnica še vedno tako dobra, kot je bila prej. Toda po mnenju analitikov družbe Wells Fargo sta ti dve delnici vsekakor vredni pozornosti.

V zadnjem času se delniški trgi gibljejo v razmeroma ozkem razponu, zlasti indeks S&P 500. Scott Wren iz družbe Wells Fargo napoveduje, da bo indeks ostal vezan na razpon, pri čemer bo spodnja meja znašala okoli 3 600, zgornja pa okoli 4 300. Wren priporoča, da se vlagatelji osredotočijo na ameriške delnice z veliko in srednjo tržno kapitalizacijo, zlasti v sektorjih energetike, zdravstva in tehnologije.

Želimo se osredotočiti na ameriške delnice pred mednarodnimi, na delnice z veliko in srednjo tržno kapitalizacijo pred delnicami z majhno tržno kapitalizacijo ter dati prednost sektorjem, kot so energetika, zdravstvo in tehnologija, za katere menimo, da imajo potencial, da preživijo gospodarsko nevihto, ki se lahko zgodi še letos.

Zato si oglejmo 2 delnici, ki sta se nedavno priljubili znani banki Wells Fargo.

Zscaler, Inc. $ZS+1.0%

ZS
$180.60 $1.74 +0.97%

Zscaler je vodilno podjetje na področju tehnologije za varnost omrežij. Specializirano je za zagotavljanje platforme Zero Trust Exchange, ki zagotavlja varen dostop do aplikacij in podatkov ne glede na to, kje se nahajajo uporabniki ali strežniki. Zscalerjeva platforma organizacijam omogoča, da svoja omrežja preprosto zaščitijo pred zlonamerno programsko opremo, kibernetskimi napadi in zlorabo notranjih virov.

Zscalerjevi izdelki in storitve

Zscaler ponuja široko paleto izdelkov in storitev, ki se osredotočajo na različne vidike varnosti omrežja, kot so npr:

 • Zscaler Internet Access (ZIA): varnostna storitev za dostop do interneta, ki uporabnike ščiti pred kibernetskimi grožnjami in omogoča varne povezave s spletnimi aplikacijami.
 • Zscaler Private Access (ZPA ): storitev za varovanje zasebnih omrežij in aplikacij, ki omogoča varen dostop do notranjih virov brez potrebe po VPN.
 • Zscaler Digital Experience (ZDX ): orodje za spremljanje in optimizacijo digitalne izkušnje uporabnikov.
 • Zscaler Cloud Security Posture Management (CSPM ): rešitev za upravljanje varnostnih razmer v oblaku, ki organizacijam pomaga prepoznati in odpraviti varnostna tveganja, povezana z njihovimi okolji v oblaku.

Prednosti rešitve Zscaler

 1. Širok nabor izdelkov in storitev: Zscaler ponuja obsežen nabor izdelkov in storitev, ki pokrivajo različne vidike varnosti omrežja. To organizacijam pomaga, da zlahka izberejo in uvedejo rešitve, ki najbolje ustrezajo njihovim potrebam.
 2. Enostavna integracija : platforma Zscaler je zasnovana tako, da se zlahka integrira v obstoječe sisteme in infrastrukturo IT. To omogoča enostavno uvajanje in razširjanje rešitev Zscaler v organizacijah.
 3. Inovacije in razvoj: Zscaler je znan po tem, da poudarja inovacije in razvoj novih tehnologij. V zadnjih letih je dosegel več kot 51-odstotno medletno rast prihodkov, kar priča o njegovem uspehu na trgu.

Slabosti podjetja Zscaler

 1. Konkurenca: Trg kibernetske varnosti je zelo konkurenčen in se hitro spreminja. Podjetje Zscaler se sooča s konkurenco številnih drugih podjetij v panogi, ki se prav tako trudijo ponuditi inovativne in učinkovite rešitve.
 2. Odvisnost od tehnoloških trendov: Uspeh podjetja Zscaler je odvisen od njegove sposobnosti sledenja nenehno spreminjajočim se tehnološkim trendom in potrebam strank. To vključuje naložbe v raziskave in razvoj, ki so lahko drage in tvegane.

To podjetje je še posebej všeč analitiku banke Wells Fargo Andrewu Nowinskemu, ki je pred kratkim navedel razloge za svoje pozitivno stališče.

Še vedno menimo, da ima Zscaler arhitekturno prednost pred konkurenco, ki bi morala spodbuditi dolgoročno rast in povečanje tržnega deleža. Kljub rahli upočasnitvi rasti Billings v zadnjem četrtletju menimo, da je vodstvo izboljšalo svojo strategijo uvajanja na trg in da ima močne načrte. Zato podjetje ZS ponovno označujemo kot "Top Pick".

Ob tem komentarju je Nowinski podjetje opredelil kot dobrega kandidata za nakup s ciljno ceno 156 USD, kar predstavlja več kot 50-odstotno letno rast.

Intellia Therapeutics $NTLA-1.3%

NTLA
$25.89 -$0.33 -1.26%

Intellia Therapeutics je biotehnološko podjetje, ki se osredotoča na urejanje genov in ustvarjanje novih terapevtskih sredstev za zdravljenje genetskih bolezni. Intellia uporablja revolucionarno tehnologijo CRISPR-Cas9, ki omogoča natančno in učinkovito urejanje genov v živih organizmih. Podjetje ima trenutno dve klinični fazi razvoja zdravil: NTLA 2001 za zdravljenje amiloidoze ATTR in NTLA 2002 za zdravljenje dednega angioedema (HAE).

Izdelki in storitve podjetja Intellia Therapeutics

Družba Intellia Therapeutics se osredotoča na razvoj in trženje terapevtskih izdelkov, ki temeljijo na tehnologiji CRISPR-Cas9. Njihovi ključni izdelki vključujejo:

 • NTLA 2001: kandidat za zdravilo za zdravljenje ATTR-amiloidoze, redke genetske bolezni, za katero je značilno kopičenje amiloidnih beljakovin v različnih organih in tkivih. Zdravilo NTLA 2001 lahko zagotovi trajno zdravljenje bolnikov z amiloidozo ATTR z enkratnim intravenskim vnosom.
 • NTLA 2002: kandidat za zdravilo za zdravljenje dednega angioedema (HAE), redke genetske bolezni, ki povzroča ponavljajoče se epizode otekanja različnih delov telesa. Namen zdravila NTLA 2002 je zmanjšati pogostost in resnost oteklin pri bolnikih s HAE.

Poleg teh vodilnih kandidatnih zdravil ima družba Intellia v različnih fazah razvoja še druge terapevtske programe, ki so namenjeni zdravljenju drugih genetskih bolezni in onkoloških indikacij.

Prednosti družbe Intellia Therapeutics

 1. Pionirska tehnologija: Intellia Therapeutics uporablja svojo revolucionarno tehnologijo CRISPR-Cas9, ki lahko zagotovi prebojne terapevtske možnosti za zdravljenje številnih genetskih bolezni.
 2. Močan razvojni program: Družba ima trenutno dve zdravili v klinični fazi in številne druge terapevtske programe v različnih fazah razvoja. To kaže, da ima družba Intellia potencial, da v prihodnosti na trg pošlje več terapevtskih izdelkov.
 3. Sodelovanje z vodilnimi podjetji: Intellia sodeluje z več vodilnimi podjetji v biotehnološki in farmacevtski industriji, kar lahko pomaga pospešiti razvoj in trženje njenih izdelkov.

Slabosti podjetja Intellia Therapeutics

 1. Regulativno tveganje: Razvoj in trženje novih farmacevtskih izdelkov je negotov in drag proces, ki vključuje številne regulativne ovire. Obstaja tveganje, da nekateri izdelki družbe Intellia ne bodo pridobili potrebnih regulativnih odobritev ali da se bo njihov razvoj zavlekel ali ustavil.
 2. Konkurenca: Trg terapij, ki temeljijo na genskem urejanju, hitro raste in je zelo konkurenčen. Družba Intellia Therapeutics se sooča s konkurenco številnih drugih podjetij v panogi, ki si prav tako prizadevajo razviti in tržiti inovativne genske terapije.
 3. Finančna tveganja: Razvoj novih terapevtskih izdelkov je drag in dolgotrajen proces, kar pomeni, da mora družba Intellia Therapeutics zagotoviti zadostna sredstva za svoje raziskovalne in razvojne dejavnosti. Delnice družbe Intellia so se od lanskega avgusta, ko so dosegle 52-tedensko najvišjo vrednost, znižale za 50 %, kar lahko kratkoročno kaže na finančno negotovost.

Ta delnica je za spremembo všeč analitiku družbe Wells Fargo Yananu Zhu, ki je do te delnice precej optimističen. To dokazuje njegov komentar.

Menimo, da je dovoljenje IND ključni korak naprej za to področje in za prelom vrednosti družbe NTLA. Opozarjamo, da je družba NTLA lani sicer pokazala klinične podatke po najboljšem možnem scenariju, vendar je delnica padla zaradi zaskrbljenosti, ali bo FDA dovolila izvajanje prilagoditev in vivo (kar po našem mnenju zaradi jasnih regulativnih precedensov ne bi smelo predstavljati težave). Ker je zdaj odobren prvi IND, vidimo precej prostora za ustvarjanje vrednosti, ko bodo objavljeni dodatni podatki iz študij TTR in HAE.

Ob svojem komentarju je določil ciljno ceno 100 USD, kar odraža več kot 100-odstotni potencial rasti.

Zaključek

Danes smo si torej ogledali 2 "top sliki" analitikov družbe Wells Fargo. Jasno je, da se analitično v trenutnih razmerah ne bojijo zapluti v vode manjših in tudi bolj tveganih podjetij. Ta podjetja lahko vlagateljem prinesejo lepe dobičke, hkrati pa obstaja nekaj precej velikih in pomembnih tveganj. Zato mora vsak posameznik sam pretehtati, ali je razmerje med tveganjem in donosom zanj sprejemljivo.

OPOZORILO: Nisem finančni svetovalec in to gradivo ne služi kot finančno ali naložbeno priporočilo. Vsebina tega gradiva je zgolj informativnega značaja.


Posredujte članek naprej ali ga shranite za pozneje.