S&P 500 ^GSPC 5,070.55 +1.20%
Nvidia NVDA $824.18 +3.65%
Meta META $495.78 +2.92%
Tesla TSLA $144.61 +1.80%
Microsoft MSFT $407.06 +1.52%
Amazon AMZN $179.52 +1.29%
Alphabet GOOG $159.92 +1.25%
Apple AAPL $166.82 +0.59%

Investoři, pozor! Připravte se na bouřlivý květen.

Bulios Academy
30. 4. 2023
4 min read

Investování může být děsivé, zejména pokud s ním teprve začínáte. S tolika faktory, které ovlivňují trh, je snadné cítit se zmateně a bezradně. Od toho tu je Bulios Academy, aby vám pomohla poznat sama sebe a připravit se na dlouhou investiční cestu.

Takže pokud ještě nejste součástí tohoto prestižního projektu, staňte se studentem Bulios Academy a získejte hodnotné vzdělání a nástroje, které vám umožní stát se úspěšným akciovým investorem.

Co nás čeká v květnu 2023?

Očekává se, že květen 2023 bude na akciovém trhu měsícem zmatků. Zde je pět důvodů, proč by květen mohl být pro investory měsícem, který si budou pamatovat.

  1. Zvýšení sazeb Fedu a Powellův projev - 3. května
    Očekává se, že Federální rezervní systém 3. května již podesáté v řadě zvýší úrokové sazby. Toto rozhodnutí bude mít významný dopad na akciový trh. Předseda Fedu Jerome Powell po zasedání rovněž vystoupí s projevem, který budou investoři bedlivě sledovat. Powellovy komentáře naznačí budoucí politiku Fedu.
  2. Zpráva o zaměstnanosti v USA - 5. května
    Americké ministerstvo práce zveřejní 5. května dubnovou zprávu o počtu pracovních míst mimo zemědělský sektor. Zpráva ukáže, kolik pracovních míst v dubnu přibylo, což bude mít dopad na akciový trh. Podle konsensuálního odhadu americká ekonomika vytvořila 181 000 pracovních míst, což je pomalejší růst než v předchozím měsíci. Nízká míra nezaměstnanosti a zdravý přírůstek pracovních míst však naznačují, že v nadcházejících měsících bude zapotřebí dalšího zvyšování sazeb.
  3. Údaje o americkém indexu spotřebitelských cen - 10. května
    Úřad práce Spojených států bude 10. května zveřejňovat dubnovou inflaci (CPI). Analytici očekávají, že CPI by mohl být vyšší než v předchozím měsíci, kdy dosáhla meziročního tempa 5,0 %. To by mohlo vést k dalšímu zvýšení úrokových sazeb ze strany Fedu s cílem ochladit ekonomiku.
  4. Akcie jsou volatilní
    Akciový trh byl v posledních měsících volatilní a očekává se, že tento trend bude pokračovat. Volatilita však může pro investory vytvářet příležitosti. Trh bude kolísat, ale je důležité soustředit se na své dlouhodobé cíle.
  5. Historicky slabé období od května do října
    Květen je pro akciový trh začátkem historicky slabého období, přičemž slabá výkonnost obvykle trvá až do října. Historie však není dokonalou předpovědí budoucnosti a stále existují příležitosti k investování a dosahování zisků.

Květen bude pro akciový trh bouřlivým měsícem, ale stále existují důvody, proč investovat. Významný vliv na trh bude mít rozhodnutí Fedu o zvýšení úrokových sazeb, zpráva o zaměstnanosti v USA a údaje o indexu spotřebitelských cen. Navzdory volatilitě je klíčem k úspěchu při investování soustředit se na své dlouhodobé cíle.

Začínáte? Vykročte tou správnou nohou do světa investic s Bulios Academy, kde na vás čekají vzdělávací okruhy:

  • Okruh 1: Základy investování
  • Okruh 2: Investiční nástroje
  • Okruh 3: Investiční strategie
  • Okruh 4: Analýza trhu
  • Okruh 5: Řízení rizik

A nejen to! Více v ODKAZU.


Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.