S&P 500 ^GSPC
4,959.45
-0.32%
Nvidia NVDA
$670.33
-3.48%
Meta META
$466.66
-0.97%
Microsoft MSFT
$399.40
-0.84%
Alphabet GOOG
$143.30
+0.77%
Tesla TSLA
$192.64
-0.58%
Amazon AMZN
$167.72
+0.38%
Apple AAPL
$181.31
-0.14%

Analitik Bell Potter pravi, da se lahko vrednost delnice poveča za 300 %.

Željko Kos
1. 5. 2023
5 min read

Družba Lake Resources NL raziskuje in razvija projekte v zvezi z litijevo slanico v Argentini. Kljub temu da je v zadnjem poslovnem letu utrpela izgubo v višini 5,7 milijona avstralskih dolarjev, v zadnjih 12 mesecih pa 2,8 milijona avstralskih dolarjev, ji je uspelo zmanjšati izgube in se približati dobičkonosnosti, kar analitikom ni ušlo.

"Mislim, da je zdaj pravi čas, da si ogledate, kako gre družbi Lake Resources NL $LKE, saj se zdi, da bi lahko bila na pragu velike rasti," pravi analitik Bell Potter."

Družba Lake Resources NL raziskuje in razvija projekte litijeve slanice (koncentrirana raztopina litijeve soli in drugih soli) v Argentini. Kljub temu da je v zadnjem poslovnem letu utrpela izgubo v višini 5,7 milijona avstralskih dolarjev, v zadnjih 12 mesecih pa izgubo v višini 2,8 milijona avstralskih dolarjev, ji je uspelo zmanjšati izgube in se približati dobičkonosnosti.

"Glede na to, da je pot do dobičkonosnosti tisto, o čemer razmišljajo vlagatelji v družbo Lake Resources, smo se odločili oceniti razpoloženje na trgu. V nadaljevanju podajamo povzetek pričakovanj analitikov rudarske in kovinske industrije glede podjetja."

Analitiki pričakujejo, da bo družba leta 2024 utrpela končno izgubo, leta 2025 pa poročala o pozitivnem dobičku v višini 20 milijonov avstralskih dolarjev. Pričakuje se torej, da bo družba dosegla dobičkonosnost v približno dveh letih. Kakšno stopnjo letne rasti bo moralo podjetje doseči, da bo v tem časovnem okviru postalo dobičkonosno? Z uporabo vrste najboljših scenarijev je izračunana povprečna letna stopnja rasti 79 %, kar je precej optimistično! Če bi podjetje raslo počasneje, bi postalo dobičkonosno pozneje, kot je bilo pričakovano.

Ne bomo se spuščali v poseben položaj družbe Lake Resources, vendar upoštevajte, da imajo podjetja za pridobivanje in predelavo kovin precej nestanovitne denarne tokove, ki so odvisni od izkopanih naravnih virov in faze, v kateri se podjetje nahaja. Kljub temu visoke stopnje rasti niso redke, zlasti če je podjetje trenutno v naložbeni fazi.

Analitik Bell Potter pravi, da je delnico mogoče kupiti in da imajo vlagatelji na voljo300-odstotni potencial rasti. Kaj bo dvignilo ceno delnice družbe Lake Resources za 300 %? Bell Potter ima za delnico družbe Lake Resources špekulativno priporočilo za nakup z 12-mesečno ciljno ceno 2,52 USD. To pomeni 309,8-odstotno povečanje za vlagatelje, ki danes kupujejo delnice družbe ASX lithium. To je dobrodošla novica za delničarje, ki so v zadnjem času utrpeli številne udarce. Med njimi so padajoča cena delnice, nižje cene litija in medvedje napovedi za to blago.

Poleg tega se podjetje še naprej sooča z vztrajnim napadom ameriške aktivistične skupine J Capital na prodajo na kratko. Ker do leta 2024 ni načrtovana proizvodnja, bodo delnice podjetja Lake Resources morda deležne manjše podpore vlagateljev kot delnice proizvajalcev, kot so Allkem Ltd (ASX:AKE), Pilbara Minerals Ltd (ASX:PLS) in Core Lithium Ltd (ASX:CXO).

Njegov vodilni projekt Kachi naj bi začel s proizvodnjo leta 2024. Leta 2023 je družba Lake Resources objavila dve pogodbi o pogojnem odjemu za 50 000 ton litijevega karbonata na leto, kar so dejavniki, ki bodo spodbujali podjetje. Družbi Bell Potter so ti posli všeč. Tukaj je njihov najnovejši komentar o družbi Lake Resources:

"Podjetji WMC Energy (Nizozemska) in SK On (Koreja) sta podpisali 10-letno pogodbo o odjemu 25 kt letno litijevega karbonata (LC) iz projekta Kachi podjetja LKE. Obe podjetji naj bi v družbo LKE vložili 10 % lastniškega kapitala; WMC po 1,20 USD na delnico, SK On pa po dogovorjenem 20-dnevnem VWAP. Oba sporazuma sta odvisna od objave dokončne študije izvedljivosti za Kachi, uspešnega delovanja predstavitvenega obrata Lilac, zaključka finančnega skrbnega pregleda družbe LKE ter uradne dokumentacije in odobritve."

Družba Lake Resources (ASX:LKE) je zanimiva iz več razlogov:

Družba Lake Resources ima vlasti projekte litijeve slanice Kachi, Olaroz in Cauchari v Argentini s skupnimi zalogami 4,4 milijona ton ekvivalenta litijevega karbonata. Projekt Kachi je eden največjih nerazvitih projektov litijeve slanice na svetu z ocenjenimi viri v višini 1,1 milijona ton ekvivalenta litijevega karbonata.

2. Inovativna tehnologija pridobivanja - podjetje Lake uporablja inovativno tehnologijo lila solutions za okolju prijazno pridobivanje litija iz slanic. Ta tehnologija namesto tradicionalnega uparjanja uporablja ionsko izmenjavo, kar omogoča visoko čistost, nizke stroške in majhen vpliv na okolje.

3. Močno povpraševanje in kupci - Družba Lake Resources je že napovedala dve pogojni pogodbi o dobavi s podjetjema WMC Energy in SK On za dobavo 25.000 ton litijevega karbonata na leto iz projekta Kachi. To kaže na veliko zanimanje za njihovo prihodnjo proizvodnjo.

4. Odličen potencial rasti - S ciljno ceno delnice 2,52 USD, ki jo je določila borznoposredniška družba Bell Potter, ima družba Lake Resources za vlagatelje več kot 300-odstotni potencial rasti. Ker projekti napredujejo do proizvodnje, bi moralo biti podjetje v dobrem položaju, da doseže to ciljno ceno.

5. Nedavna obvestila o napredku - Družba Lake Resources je pred kratkim objavila, da je bila dokončana dokončna študija izvedljivosti za projekt Kachi, kar je pomemben mejnik. Prav tako je objavilo rezultate novega vrtanja v Kachiju, ki so potrdili obsežne in visokokakovostne zaloge litija.

  • Kaj menite o podjetju? 🤔

Upoštevajte, da to ni finančno svetovanje. Vsaka naložba mora iti skozi temeljito analizo.


Posredujte članek naprej ali ga shranite za pozneje.