S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Ještě mi někdo řekněte, že tahle paní se někomu stará o peníze a mám o vtipy dne vystaráno. Na 200$ byla $TSLA+0.6% pro řadu z nás na nesmyslech a "profík" Cathie to vidí ještě desetinásobně výš? Bláznovství.

Uklidněte mě prosím, věří tady taky někdo v Teslu za 2 000$?

(210) Ark Invest CEO Cathie Wood has a $2,000 price target for Tesla in 2027 - YouTube


Najprv si musíte uvedomiť kto je táto osoba, a aké má výsledky po 40 rokoch praxe v tomto biznise. To by Vám malo otvoriť oči.

Potom už len logicky. Ak by bola v roku 2027 cena akcií 2000 dolárov, čo by znamenalo hodnotu spoločnosti 6,3 bilióna, pri ohodnotení P/E 20 by Tesla musela vykazovať čistý zisk vyše 300 miliárd dolárov. Za posledný rok mala Tesla v tržbách 86 miliárd a predpovede na rok 2025 sú cca 160 miliárd. Opakujem v tržbách, nie ZISK! Tak sa teraz pýtam, kto tu čo fajčí :)

Weeds legal 😂

Přesně na tyhle videa se rád dívám. Sranda musí být. $TSLA+0.6% je už teď předražená a pokud bude fakt stát $2000, tak opravdu přehodnotím bytí na tomto světě.

Pokud bude Tesla na 2000$, tak veřejně přiznám, že investování nerozumím, protože smysl to nedává ani na současných úrovních.

To nás bude teda asi víc.

Pokud Tesla nepřijde s něčím brutálně revolučním, tak není šance. Na druhou stranu si řikám, kdo jiný než Tesla, by měl přijít s něčím takovým. 2000 je mimo...

Je to tak. Zbytek "Big techu" (byť se tam Tesla úplně nepočítá) se k tomu aktuálně moc nemá. Možná Meta s jejich metaverse. Případně pokud by Apple přišel s něčím revolučním, ale to si myslím, že bez Jobse už nedopadne.

Oni vlastně ani nemají nějaký dobrý důvod pro to, inovace stojí obrovské peníze a mohou přinést nestabilitu. Na druhou stranu potenciál je obrovský. V tomhle ohledu je skvělá konkurence viz Msft a Google, žene je to kupředu.

Krátce- ne

A podrobněji, no k tomu je potřeba pochopit pár základních postupů. Tady je podrobně jak k tomu Cathie došla, už to tady sice bylo v minulosti ale nedohledal jsem abych mohl dát odkaz na celou diskusi kde se to už řešilo a tak :

ARK’s Expected Value For Tesla In 2027: $2,000 Per Share (ark-invest.com)

Je to poměrně sofistikovaný forecasting postup kterým k tomu došli, Já ale počítám s trochu jinými výchozími daty a tak protože jsem vůči využití robotaxi mnohem skeptičtější, tak mě jako střed vychází její bearish target 1400 USD tj. můj bearish je 900 USD.

Jinak, co se týká ARK Invest, jen krátké info pro začátečníky:

Investiční fondy jsou ovlivněny výkyvy trhu, které způsobují změny v hodnotě jejich aktiv. Tyto výkyvy se nazývají volatilita a jsou nevyhnutelnou součástí investování. Volatilita může být způsobena různými faktory, jako jsou ekonomické cykly, zprávy, události, nálada investorů. Volatilita může být pro investory výhodná i nevýhodná. Na jedné straně může znamenat ,vysoký pokles hodnoty investičního fondu, což může být nepříjemné pro ty, kteří chtějí prodat své podíly. Na druhé straně může volatilita nabídnout příležitost k nákupu podílů za nižší cenu a tím zvýšit potenciální zisk v období, kdy vysoká volatilita znamená vysoký růst. Investiční fond ARK Invest, který vede Cattie Wood, je známý svou vysokou volatilitou a odvážnými sázkami na disruptivní technologie. Tento fond zažil v poslední době velké vzestupy i velký pokles hodnoty, což odráží jeho rizikový profil a vizi dlouhodobého růstu.

Promyslete si to než něco hejtujete.

Hele já jsem taky poměrně bullish na Teslu, ale tohle prostě ekonomicky nevyhází. Vždyť ten jejich market cap by byl pak úplně nesmyslný

Cathie uvádí: Tržní kapitalizace (miliardy) současnost 553 dolarů, medvědí 4 442, dolarů býčí 7 939 dolarů. já jsem v průmězu na její medvědí což je tržní kapitalizace  8x současnost na první pohled se to zdá hodně ale v minulosti měla Tesla už i dvojnásobnou hodnotu než dnes. Takže od té by to bylo už jen 4x. To už zase tak nemožně nezní.  Samozřejmě to předpokládá býčí trh v následujících letech a příliv dalších peněz na US burzu zvláště z indie, asie a jižní ameriky(u toho je pravděpodobnost docela vysoká). Potom by ty valuce které se nám dnes zdají nesmyslné mohly být běžné. Nicméně sázka na tuto kartu je jistě vysoce riziková. To je prostě Ark Invest 🤷‍♂️

Katka Woodová u mě nemá absolutně respekt, sice nespravuju portfolio jako ona, ale její přístup hodnotím jako čistě nezodpovědný. Není to hejt jako takový, ale když někdo po tak katastrofickém roce pro jejich výběr něco predikuje, tak bych sakra zvážil jakou tomu dát váhu. Navíc to může nalákat naivní investory, kteří budou mít v očích dolárky.

Tesla to je takový druhý Bitcoin. Její hodnota je postavena na jakémsi podivném náboženství, které vede Elon. To ale neznamená, že její hodnota dál neporoste.

Jak výstižné. Ale s 2 000$ snad nepočítáš ne? 😶

Jenom v pripade, ze by prisla hyperinflace.

S tím nelze, než nesouhlasit. Faktor Elon je multiplier, který všichni pořád dokola podceňují. Na druhou stranu matematika je dost neúprosná 🫡

Je potreba byt pri investovani svych penez opatrny a v pripade Tesly to plati dvojnasob.

Faktor Elon bude už taky pomalinku stárnout a táhnout tolik společností... Nechci ho podcenovat, ale bude to víc a víc drsné z hlediska únosnosti a některá z jeho společností to dřív nebo později pocítí, nebude navždy focusovat vše na 100%.

To si piš, že spravuje a ještě za to dostává zaplaceno 😂 Cathie si žije svým světem, na to moc nekoukej. Tesla mi taky přijde drahá, ale to nemění nic na tom, že za určitých okolností to může být i Tesla za 500$ a stále pro nás bude drahá.

No ty její cíle a názory kolikrát stojí za to 😀