S&P 500 ^GSPC
5,130.95
-0.12%
Tesla TSLA
$188.14
-7.16%
Nvidia NVDA
$852.37
+3.60%
Alphabet GOOG
$134.20
-2.81%
Apple AAPL
$175.10
-2.54%
Meta META
$498.19
-0.82%
Amazon AMZN
$177.58
-0.36%
Microsoft MSFT
$414.92
-0.14%

Ez az ETF az elmúlt 3 évben felülmúlta az S&P 500 indexet, és 4%-os osztalékhozamot kínál.

Bandi Császár
4. 5. 2023
6 min read

Ha szeret ETF-ekbe befektetni, semmiképpen ne hagyja figyelmen kívül ezt a nemzetközi ETF-et. Az elmúlt 3 évben még a híres S&P500 indexet is megverte. Nézzük tehát, miért nem szabad figyelmen kívül hagynia.

Ma az amerikai kontinensen kívülre tekintünk, ahol egy nagyon különleges ETF-en akadt meg a szemem, amely ígéretes jelölt lehet valakinek a portfóliójába. Ez az ETF a Pacer Developed Markets International Cash Cows 100 ETF $ICOW. A Pacer Developed Markets International Cash Cows 100 ETF (ICOW) egy tőzsdén kereskedett alap (ETF), amely a tőkenövekedés és az osztalék vonzó kombinációját kínálja. Ez az ETF több mint 4%-os hozamot biztosít, és hároméves éves összhozama 19,2%, ami felülmúlja az SPDR S&P 500 ETF Trust $SPY-t-0.1%. Ez a cikk az ICOW legfontosabb szempontjaira és a piacon lévő más ETF-ekkel szembeni előnyeire összpontosít.

A részvények árfolyamgrafikonja

Az alap szerkezete és fókusza

Az ICOW az FTSE Developed ex-US index 100 legmagasabb szabad cash flow hozamú vállalatába fektet be. Az ETF kezelt vagyona (AUM) 543 millió dollár, költséghányada pedig 0,65%. A Cash Cow ETF-et a szabad cash flow-ra és a szabad cash flow hozamra való összpontosítás különbözteti meg a többitől. Ez a stratégia lehetővé teszi az alap számára, hogy olyan vállalatokat azonosítson, amelyek hatékonyan termelnek készpénzt, és amelyek növekedési potenciállal és magasabb osztalékkal rendelkeznek.

Osztalékhozam

Az ICOW 4,15%-os osztalékhozamot kínál, ami vonzó a befektetéseikből rendszeres jövedelmet kereső befektetők számára, és ez az osztalékhozam a $SPY-0.1% ETF hozamát is felülmúlja. A magas osztalékhozam annak köszönhető, hogy a magas szabad cash flow hozamú vállalatokra összpontosít, amelyek általában magasabb osztalékot fizetnek. Ez főként azért van így, mert ezek a vállalatok sok felesleges készpénzzel rendelkeznek, amelyet osztalék formájában visszaadnak a részvényeseknek.

Ez a megközelítés különösen előnyös lehet volatilis vagy kiszámíthatatlan piaci körülmények között, ahol a rendszeres osztalékbevétel kulcsfontosságú lehet a sikeres befektetéshez.

Diverzifikáció és növekedési lehetőségek

Az ETF fejlett nemzetközi piacokon fektet be, ami lehetővé teszi a portfólió diverzifikálását, és különböző növekedési lehetőségeket biztosít. A különböző földrajzi és ágazati területekbe történő befektetés csökkentheti a portfólió értékvesztésének kockázatát a regionális vagy ágazati turbulenciák miatt.

Az ETF teljesítményének összehasonlítása az elmúlt 3 évben.

Azelmúlt három év során a népszerű nagyobb nemzetközi ETF-ek, például a Vanguard FTSE Developed Markets ETF $VEA-0.3% és az iShares Core MSCI EAFE ETF $IEFA, teljes hozamukban felülmúlták egymást. Ez azt mutatja, hogy az ICOW szabad cash flow hozamra összpontosító stratégiája sikeres lehet az átlag feletti hozamok elérésében.

Top 10 ETF-részesedés

Az ICOW tíz legnagyobb részesedése az alap 21,8%-át teszi ki. Ezek között vannak az európai energiaipari óriások, a BP és a Shell, valamint olyan autógyártók, mint a BMW, a Kia, a Honda és a Stellantis. Az ipari és az energetikai szektorok a legnagyobb szektorok, amelyekbe az ICOW befektet, 24,2%-os, illetve 20,7%-os súlyukkal. Ez az ágazati fókusz azt sugallja, hogy az alap olyan vállalatokat keres, amelyek magas szabad cash flow hozammal rendelkeznek a különböző iparágakban, ami hozzájárul a portfólió diverzifikációjához és az értéknövekedés lehetőségéhez.

Vonzó értékelések

Az ICOW átlagos ár/nyereség (P/E) mutatója 4,6, ami vonzó az IEFA (13,4) és az S&P 500 (24) átlagos P/E mutatóihoz képest. Az alacsonyabb P/E arány arra utal, hogy az ICOW portfóliójában szereplő részvények viszonylag olcsóbbak, mint a konkurens alapok részvényei. Ez az értékelés lehetőséget jelenthet a fejlett nemzetközi piacokon értéket kereső befektetők számára. Fontos megjegyezni, hogy az alacsony P/E arány nem feltétlenül jelenti azt, hogy egy részvény alulértékelt, hanem azt jelezheti, hogy a piac nem értékeli a részvény növekedési és magasabb osztalékpotenciálját.

Következtetés

A Pacer Developed Markets International Cash Cows 100 ETF vonzó kombinációját kínálja a tőkenövekedésnek és az osztaléknak a fejlett nemzetközi piacokon diverzifikációt és növekedési lehetőségeket kereső befektetők számára. A viszonylag alacsony P/E arány, az erős teljesítmény és a szabad cash flow-ra és a szabad cash flow hozamra való összpontosítás révén ez az alap megkülönbözteti magát a piac többi ETF-jétől.

A különböző ágazatokba és földrajzokba történő befektetéssel a befektetők az ICOW-val diverzifikálhatják portfóliójukat, és csökkenthetik a regionális vagy ágazati turbulenciák miatti értékvesztés kockázatát. Bár magasabb költséghányaddal rendelkezik, mint egyes alacsony költségű ETF-ek, teljesítménye és vonzó értékelése vonzóvá teszi a befektetők számára.

FIGYELEM: Nem vagyok pénzügyi tanácsadó, és ez az anyag nem szolgál pénzügyi vagy befektetési ajánlásként. Az anyag tartalma pusztán tájékoztató jellegű.


Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.